Plimbătorii de mape …

Bugetarii, cel puţin cei de la Primărie şi Consiliul Judeţean, sunt o specie plângăcioasă de felul lor. Am ajuns la această concluzie în urma unei discuţii pe care am avut-o cu un bun prieten, căci altfel eu aveam părerea de foarte mult timp dar mă gândeam că poate sunt subiectivă. Cât e ziua de lungă ori de scurtă ei plimbă mapele dintr-un birou în altul, fac cumpărături la greu, rezolvă problemele personale şi foarte personale în timpul serviciului şi nu iartă nicio ocazie de a se confesa cui au urechi să asculte despre nedreptăţile ce li se fac cu salariile mici. Ei uită să spună însă că salariile de încadrare pentru funcţionarii cu studii medii de 800 -1.000 de lei ajung în realitate la 1.800 – 2.500 de lei, iar în cazul celor cu studii superioare la mult mai mult, prin tot felul de artificii ale şefilor pe care îi pupincuresc zilnic. În plus, prin cele două instituţii, angajaţii au asigurate apă, cafele&alte mărunţişuri cotidiene necesare din fondurile de protocol, adică din bani publici. Vorbind despre bugetari, tocmai ce mi-am amintit că noul preşedinte al CJ a mutat Biroul de presă din antecamera sa (etajul I) la etajul XI. Mă gândesc că scopul a fost acela ca funcţionarii să poată plimba mai mult mapele ca să-şi justifice, în final, salariile babane… Ştiţi voi altfel?

Reclame

Despre Satmareanca
Ziaristă

7 Responses to Plimbătorii de mape …

 1. trasnea says:

  Banc…..(in gura presei)

  Intr-un cartier amarat si nenorocit,un tip sta la geamul budei de la etaju’ zece fumand un chistoc scofalcit……Omu nostru privea plictisit si scarbit,prin fumul de tzigara, blocu gri si rajbacit de vi-a-vis.La un moment dat,pe cer apare un deltaplan……dupa ce da dupa ture in jurul blocului, la care se uita omu nostru ,se prabuseste intr-unul din balcoanele ultimului etaj!Tipu ofteaza si arunca scarbit chistocu’
  „Tzara de cacat……atentate de cacat!”

  Acum ca biroul de presa e asa de „sus” o sa-si dea seama si unii,altzii ca si orasu asta e de cacat!

 2. Sătmăreanca says:

  Poate reuşesc să o pună băieţii de un atentat mai ca lumea 🙂

 3. Darius F says:

  Oare se vor schimba vreodata lucrurile astea? Ne-am obisnuit atat de mult cu ele incat de multe ori nici nu le mai mai bagam in seama. Mai e un pas pana sa ni se para normale.

 4. Sătmăreanca says:

  Chiar asta este problema, Darius, multora li se par foarte normale…

 5. hnu says:

  „l-i se fac?”

 6. Sătmăreanca says:

  Li se fac, da. Mea culpa 🙂

 7. Voicu says:

  Este nevoie de o mana de otzel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: