Sigur e plan. Planul lui Tokes şi al UDMR-ului…

Deşii unii cârcoteau că Planul lui Tokes privind Regiunea Autonomă Partium este un scenariu SF, eu ştiam de când l-am postat că este cât se poate de real. Mulţi ca şi mine ştiau. Între timp, International Herald Tribune a scris despre bătălia dintre cele două formaţiuni ungureşti, UDMR şi PCM. Corina m-a atenţionat asupra articolului printr-un comment aici, iar Mordechai a scris detaliat aici. IHT scrie că alegerile din iunie vor fi un test pentru măsurarea muşchilor celor două formaţiuni maghiare şi că acestea pun la cale un aranjament pentru a se asigura că nu vor pierde voturi în bătălia naţională. Şeful PCM, Zoltan Gazda, zice că, după atâta vreme la masa cu bucate, UDMR reprezintă interesele majorităţii şi ar fi vremea să ajungă şi ei la ciolan, pentru a reprezenta minoritatea. Traducerea este aproximativă, dar seamănă cu unele chestiuni din Planul despre care vorbeam. IHT mai scrie multe altele despre aspiraţiile autonomiştilor, dar le citiţi în original. Ca să închei, mai spun doar că PCM se pregăteşte să-l anunţe candidat la Consiliul Judeţean Satu Mare pe omul sătmărean din plan, ex-deputatul pensionar Pecsi. Dacă nu aţi făcut-o până acum, citiţi aici Planul lui Tokes.

Şi UDMR-iştii au planuri. Liderii locali ai UDMR au început să-şi arate muşchii, după ce atât preşedintele UDMR, Marko Bela, cât şi liderul spiritual al PCM, episcopul europarlamentar Laszlo Tokes, au anunţat cu surle şi trâmbiţe că vor să pună mâna atât pe funcţia de primar al municipiului Satu Mare cât şi pe cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Astfel, liderul municipal Kereskenyi Gabor cotcodăceşte pe unde apucă că, dacă va câştiga funcţia de primar al Sătmarului şi majoritatea absolută în Consiliul Local Satu Mare (pe care o deţine acum), UDMR nu va ceda nicio funcţie românilor, ci îşi va adjudeca ambele funcţii de viceprimar. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, conducerea organizaţiei judeţene a UDMR vrea atât funcţia de preşedinte cât şi o funcţie de vicepreşedinte, oferind românilor doar o funcţie de vicepreş. În plus, candidatul UDMR pentru funcţia de preşedinte, Csehi Arpad, a afirmat ritos că dacă va obţine această funcţie va conduce Consiliul Judeţean cu mână de fier, fără să se consulte cu reprezentanţii partidelor românesti. Mare tupeu, în condiţiile în care românii reprezinta 60% din populaţia judeţului şi municipiului Satu Mare.

Reclame

Despre Satmareanca
Ziaristă

5 Responses to Sigur e plan. Planul lui Tokes şi al UDMR-ului…

 1. Anonymous says:

  Da, poate sunt romanii 60%…..insa din nefericire nu asta e si procentul pentru intentzia de vot …..a romanilor.
  Bozgorii din UDMR au inceput sa miroasa ciolanul si se pare ca sunt si tare nemancatzi….fiind bine cunoscut ca atat Szabo cat si Oligofrenu…..tare putzina carnitza au scapat printre degete …….iar haita s-a marit in patru ani…..si e flamanda foarte!

  Csehi Arpad si mana de fier….cu mana aia slaninoasa abia mai duce polonicu’ cu gulash la bot….ce sa conduca,marioneta asta…..Altzii vor conduce !

  Trasnea

 2. Sătmăreanca says:

  Ai dreptate, nu merg toţi la vot şi asta se vede după voturile ce le-au obţinut în toţi anii la Consiliul Local şi la cel Judeţean. Poate se deşteaptă poporul sătmărean …
  Care alţii vor conduce? La ce te referi?

 3. Rebel says:

  teama mi-e ca oricum am lua-o, ei tot vor fi acolo sus… de ce? pentru ca romanii nu se pot intelege… deja gasca silaghiana pupa funduri udemeriste pentru un vice la judet si unul la municipiu… fara astea vor fi rasi de conducerea centrala… asta e realitatea cruda…

 4. Sătmăreanca says:

  Spui tu ceva, dar vedem ce se mai întâmplă…

 5. Anonymous says:

  Toata floarea cea vestita! aleasa de UDMR Satu Mare pentru consiliul local e tare urit mirositoare! Parca i-au ales pe cei mai impertinenti si incompetenti indivizi. A SE VEDEA cazul directorului Szocs Peter de la muzeu. Pe linga faptul ca a avut MARE GRIJA SA DISTRUGA INCET DAR SIGUR ISTORIA ROMANEASCA, este la fel de incompetent si cu rezolvarea problemei muzeului din Carei, care este in subordinea sa. Santierul dacilor liberi de la Lazuri l-a scos din planul de activitati a muzeului, muzeul motilor de la Scarisoara este in pericolul prabusirii, cuptorele dacice de la Mediae nu se va de gunoaie, toate aceste muzee fiin subordonate lui . Si asta cu bunavointa consilierilor romani care p[ermit ca directorul unui muzeu de istorie din Romania sa fie un secui! Felicitari dragi consilieri! Va aduceti contributia la distrugerea istoriei romanesti. Si BRAVO consilerilor UDMR care mereu ii calca in picioare pe cei romani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: