S-a deschis arena. Începe spectacolul!

Arena s-a deschis oficial. Actorii au intrat în scenă. Începe reprezentaţia. Aliniaţi la startul spectacolului cel mare avem un Leu şi un Berbec după zodie (independentul Valer Marian şi udemeristul Csehi Arpad), un papagal şi un clovn, după port. Primul are în spate toată suflarea cea vestită, al doilea pe toţi cei asemeni lui, iar ultimii doi mălaiul guvernamental, sforile şi clonele. Cel mai puternic va învinge.
La spectacolul cel mic, miza este şi ea mare. Medicul experimentează poţiunea miraculoasă pentru anihilarea viruşilor care au infestat oraşul. Depinde de el dacă în reţetă va folosi suficientă mătrăgună. Şeful viruşilor virusează cu realizările sale prin toată mass media. Ceilalţi actori mimează. Unii de pe margine, alţii din hău. Fiecare cu strategiile lor. Ca să se ridice de nicăieri, cumnatul ministerial vrea să se pună bine cu ziariştii şi îi invită la el acasă! Ca să sărbătorească ziua libertăţii presei împreună. Pardon?!
Înca înainte de start, cei mai bogaţi au început campania de “informare” şi risipa de fonduri. De pe mai multe blocuri se desfăşoară în voie bannere gigant de culoare galbenă. “Promovăm România, promovăm Satu Mare!”, aşa sună mesajul unui banner. Se vrea subliminal, dar ca să promovăm trebuie să avem ce. Deocamdată, liberalii au promovat cumnăţismul politic şi o mână de sătmăreni ajunşi în ministerul mic şi mijlociu.
Spectacolul a început în forţă. Se anunţă foarte interesant. Disperaţi, cei mai slabi îşi iau identităţi false şi încep să atace pe unde pot. Hai, curaj masculilor! Jos masca şi cărţile pe faţă!

Despre Satmareanca
Ziaristă

6 Responses to S-a deschis arena. Începe spectacolul!

 1. Ioan Usca says:

  De când povesteşti tu pe aici, m-am cam pus la curent cu atmosfera şi candidaţii din Satu-Mare.
  În contrapondere, încă nu am aflat cine poartă bătăliile în propria-mi urbe… Mare pagubă cred că nu-i în această necunoaştere…

 2. Sătmăreanca says:

  În curând îţi dăm buletin de sătmărean. Poate vii şi la vot. Măcar la votul bloggerilor 🙂

 3. oanastoicamujea1 says:

  Frumoasa prezentare, n-am inteles nimic :)) (glumesc, normal). Totusi, spre deosebire de altii, eu stiu cu cine votez in urbea mea. Ma rog, de parca nu ar fi tot ala si tot ala. Cred ca altul nu mai stiu.

 4. Sătmăreanca says:

  E bine când iese unul singur în evidenţă, nu îţi mai baţi capul pe cine votezi. Ori, dacă iese sigur, nu te mai ridici de pe canapea ca să mergi la vot 🙂

 5. UNGURU says:

  CHE companera Satmareanca te saluta UNGURU, care comenteaza aceasta postare,completeaza cu niste cuvinte de exemplu la titlu completare ,,S-a deschis arena .Incepe spectacolul !Glandiatori electorali au inceput lupta .:)))).prima lupta un Leu si un Berbec, a doua lupta un papagal si un clovn,bla bla bla :))) continuam ,,banerre gigant de culoare galbena.Promovam ROMANIA .promovama Satul Mare „ unde mov =violet care comentat ar veni,,Pro violetam ROMANIA,pro violetam Satul Mare„:)))))))))))))frumos slogan .continuam ,, Hai curaj masculilor !Jos masca si cartile pe fata „ acuma trebuie hotarit care este mascul? si are curaj?si acuma ori se bate ,ori se joaca carti,una din doua .:))))))))))) am glumit,am misthocarit.Companera Satmareanca te rog sa ierti acest comentariu mistocaresc al lui UNGURU.CHE companera Satmareanca te saluta UNGURU.

 6. Satmareanca says:

  Cred că se joacă cărţi, Ungurule. E la noroc, dar noi avem puterea să influenţăm norocul. Ştii cum se spune pe la noi: norocul ţi-l faci! Până la urmă, leii sunt cei mai puternici, ar trebui să învingă 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: