Încă un ministru imbecil şi bădăran

Sunt nebună, dar mă tratez, iar acum am şi numărul de telefon mobil al unui academician doctor în psihiatrie, Virgil Enătescu. Nu a fost greu de obţinut. L-am primit de la ministrul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, azi, în jurul prânzului, în cadrul unei conferinţe de presă. Ofticat că mi-am permis să-l întreb una- alta despre problemele ministerului ce îl conduce din deplasare şi despre unele hotărâri aprobate de guvern cu dedicaţie pentru capul său gol, dar vopsit şi gelat, m-a trimis să consult un psihiatru. Şi să număr turiştii străini de pe litoral!

 Aici găsiţi ştirea Mediafax, preluată de EVZ. Hal de ministru bădăran.

Departe de a mă fi deranjat, ministrul m-a onorat facilitându-mi întâlnirea cu academicianul Virgil Enătescu. Aşa poate aflu cum se face că un imbecil ca el mai face parte din Guvern.

Aş avea o singură întrebare: psihiatrul mi-l plăteşte el din comisioanele încasate din fondurile de la minister ori din chiriile încasate de pe zecile de spaţii ce le are în buricul Sătmarului? 

Şi aşa îmi dau seama că preşedintele Băsescu mai poate adăuga un imbecil pe listă.

SILAGHI-ZIARIŞTI / Ministrul Ovidiu Silaghi trimite ziariştii la psihiatru şi să numere turiştii străini de pe litoral
SATU MARE, 3 aug (MEDIAFAX) – Ministrul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, a trimis ziariştii să consulte un psihiatru şi să numere turiştii străini de pe litoral, deranjat de întrebările care i-au fost adresate în cadrul unei conferinţe de presă organizate, duminică, la sediul CJ Satu Mare.
Ministrul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, s-a arătat vizibil iritat când a fost întrebat câţi turişti occidentali au fost pe litoralul Mării Negre de când este ministru, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Din ianuarie 2007, ne aflăm în piaţa unică europeană, nu se mai face control la frontieră. Nu avem de unde să ştim câţi turişti străini intră în ţară. Dacă vreţi informaţii, vă zic că un grup mare de chinezi a vizitat ieri Muzeul Ţării Oaşului din Negreşti Oaş”, a afirmat Silaghi. Deoarece ziariştii au insistat asupra numărului de turişti străini, Silaghi a făcut precizarea că turismul a crescut anul trecut cu 38 sută, iar în acest an este în creştere cu 15 la sută, dar i-a trimis pe ziarişti să numere turiştii străini de pe litoral dacă sunt curioşi.
Întrebat, în finalul conferinţei de presă, dacă i se pare normal ca Guvernul să adopte varianta PNL privind delimitarea colegiilor electorale din judeţul Satu Mare, având în vedere că este principalul beneficiar al delimitării, ministrul s-a enervat. „De unde ştiţi că aş fi avantajat? Pentru întrebări de acest gen notaţi un număr de telefon (…), al academicianului Virgil Enătescu”, a spus Silaghi, care citea numărul de telefon de pe o hârtie pe care o avea în faţă. Apoi, ministrul s-a ridicat brusc şi a părăsit sala.
Virgil Enătescu este doctor în psihiatrie şi şeful Secţiei de Psihiatrie din Satu Mare.

Despre Satmareanca
Ziaristă

58 Responses to Încă un ministru imbecil şi bădăran

 1. Asta fu si el prin comandament la inundatii?

 2. satmareanca says:

  Nu fu’, se plimba prin China în perioada aia, dar asta nu înseamnă că nu-i imbecil 😀
  Eu sugeram să fie lărgită lista cu imbecili, atâta tot :)))

 3. moshcalifar says:

  Zic sa facem diferenta :
  IMBECÍL, -Ă, imbecili, -e, adj., s.m. şi f. (Adesea prin exagerare) 1. Adj., s.m. şi f. (Persoană) cu capacităţi mintale foarte reduse; neghiob, tâmpit. 2. Adj. Care trădează, demonstrează imbecilitate (1). – Din fr. imbécile, lat. imbecillus.
  MITOCÁN adj., s. bădăran, grosolan, mahalagiu, mârlan, mârlănoi, mocofan, mojic, necivilizat, nepoliticos, ordinar, ţărănoi, ţoapă, ţopârlan, vulgar, (pop.) mocan, mocârtan, modârlan, pădureţ, râtan, ţopârcă, (reg.) mocodan, mocofănos, modârlău, modoran, mogâldan, necunoscător, negândit, negreblat, (Mold.) ghiorlan, (Transilv.) grobian, (înv.) gros, (fig.) necioplit.
  Merg pe „mitocan” totusi…:)

 4. Satmareanca says:

  Mosh Călifar, îmi eşti de mare ajutor. Merg pe ambele variante şi fac corectura de rigoare: Imbecil şi bădăran! 😀
  Satisfăcut? :)))

 5. moshcalifar says:

  @satmareanca: alta viata 🙂

 6. satmareanca says:

  Păi da! Mulţam! 🙂

 7. io (b) says:

  iote aici o gasca de…

  primu stanga are la frunte o parte lipsa, al’ de langa (am impresia chiar propietaru pozei) cu expresia aia imbecila (sau tampita) a fetei… si restu 🙂 …. ce bine c-am fujit…

  b

 8. Paul says:

  Eu ii definesc altfel: „paturici”

  Si de fiecare data apreciez vb romaneasca cu scroafa si copacul!

  Parerea lui io… HIC!

 9. satmareanca says:

  @ Io – B
  Lipseşte bădăranul şef :)))
  Încă nu şi-au postat poze de azi pe net? Io una nu le pun meclele pe blog 😀

 10. Paul says:

  eu le zic „paturici” la specimenele astea!

  Si de fiecare data imi aduc aminte si apreciez vb romanedasca cu scroafa si copacul!

 11. io (b) says:

  @satmareanca

  poza nu e altceva decat o definitie vizuala (nici macar nu cunosc personajele) a ceea ce frumos a prezentat moschu calafir

  b

 12. satmareanca says:

  @ Paul
  Ce listă lungă de epitete se găsesc. Frumoasă-i limba română :)))

  @ B
  Ai fost inspirat. Merci pentru ajutor 🙂

 13. Omu' says:

  Basescu are drept de autor: acest ministru imbecil.
  Trebuie anuntat ministrul sanatatii, deja sunt simptome de epidemie. Daca si el o fi contaminat ?

 14. satmareanca says:

  :))) Îi fac cinste, numai să mă lase să folosesc şi eu formula.
  Dacă e şi ministrul Sănătăţii contaminat, e grav. Nu mai avem nicio şansă de scăpare. Ba, putem chema DNA-ul să-i spele cu ariel 😀
  Epidemie de prostie. Bine zice Ciutacu, mama imbecililor e mereu gravidă…

 15. Idiotul ăsta gelat e şi manelist?

 16. moshu49 says:

  🙂 oricum, de la numãrat de ouã la recensãmînt de turisti strãini pe litoral … e mai igienic, zic io 😀

 17. CELLA says:

  Ba eu cred că-i NEIGIENIC clar … mormanele de alge din Mamaia cred că nu oferă vizibilitate prea mare …
  în rest , datoria-i datorie … să-i numărăm atunci ( pe idioţi şi bădărani , zic 😛 ) … tu în calitate oficială ( la gazetă ) , noi „ca simpli cetăţeni” ( cititori )

 18. ionborgo says:

  Cuvintele grele nu se uita usor.”tiganca imputita,Gaozar,imbecil”Doar din limbaj si iti dai seama cu ce soi de oameni avem de-aface.Sa nu uitam cat a „tras” Ion Iliescu pentru ‘mai animalule”.Nici el scuzabil,dar totusi..Ionborgo.

 19. ionborgo says:

  Ce ma deranjeaza”ca simplu cetatean” ca la astfel de epitete multi se au pe spate si dupa cum am vazut aplauda!

 20. laura says:

  oare se pot strange semnaturi pt demiterea unui ministru?

 21. Crina, hai să iniţiem o treabă pentru demiterea imbecilului. Scrie un text, de exemplu, sub formă de leapşă. Apoi îl preluăm…

 22. lol says:

  Profit de text ca sa spun de ce vin in fiecare zi aici.
  Ai parul rosu!!!. Familia mea traia la inceputul anilor ’70 in Ardeal, venetici intr-o comuna declarata oras. Mama (romanca), tanti Ciopi (evreica), doamna Cehan (romanca), Erji (unguroaica) prietene, frumoase ,cele mai frumoase femei din oras, sub 35 de ani si furioase pe prostie si ipocrizie.
  Se sprijineau una pe alta. Se luptau cu iredentismul maghiar, nu ereai servit la librarie pentru ca vinzatoarele ereau doua fete batrine unguroaice, Ciopi erea evreica imputita pentru unii, modelul sa pastrat, Erji erea o tradatoare pentru ca se casatorise cu un roman, mama si Cehanca venetice si asociate cu alelalte. Capacul a fost pus cind Erji a facu rost de la Pesta de una de alta( micul trafic) si vopsea de par culoare acaju.
  Prima care a incalcat tabuurile a fost Cehanca, si-a vopsit parul. A urmat in oras o intreaga isterie. Matroanele comentau la cozi cu voce tare sa auda Cehanca ca e curva, barbatii il luau peste picior pe sotul femeii.
  Erji, mama, Ciopi, Cehanca au declarat stare de necesitate si au pus de o furtuna a creierelor la noi acasa. Au deliberat si in final sa nascut ideia. Se vopsesc TOATE. Zis si executat.
  Pina sa se usuce cele trei vopsite proaspat Cehanca a dat o fuga acasa sa vada ce fac bitangii.
  La scara blocului nostru pe banca patachinele de serviciu exulau: ce are in cap fa Cehanca?.In spatele bancii sora mea si fata lui Erji(virsta ~4 ani) ascultau.
  Cind a iesit din bloc doamna Cehan sora mea sa infipt in mijlocul aleei si a intrebat cu accentul inconfundabil ardelenesc,
  Doamnaaaaaaaaa Cehan ce avti caaap!!!(ardelenii cunosc)
  Raspunsul a fost pe masura. UN CACAT!
  Ilona(Fata lui Erji) sa infipt si ea in alee a dus mina la gura si a decretat.
  Vai doamne ce urit vorbeste.
  Cehanca a izbucnit in ris.A luat gigilicile de mina si a revenit la noi acasa. Au ris ele o dupa amiaza intreaga am ris si noi de risul lor fara sa stim de ce, acum stiu.
  Dupa masa a fost naspa au venit barbati acasa. au facut si ei furtuna creierelor, au scos nevestele la o bere la gradina de vara, vopsite gata, nu a miscat nimeni in front, tata erea ofiter instpuit in armata germana, vinator de munte, barbatul lui Ciopi erea fosta camase neagra pe Semenic, sotul lui Erji erea mot si avea custura la el permaneant, Cehan nu mai tin minte ce erea dar avea pe putin120 de Kg.
  La noi in familie la Ciopii, la Cehan, la Erji cind cineva sare calul un alt membru al familiei riposteza.
  VAI DOAMNE CE URIT VORBESTE!!!!!!!!!!!!
  De asta cind vad ca ai parul rosu te asociez cu cu cele care au produs pentru mine prima revolutie in direct la 14 ani, a.d. 1962.
  Si cred sau sper ca esti la fel de neconformista.
  Daca ti-a placut mai povestesc!!

 23. carmen says:

  daca plateste domn ministru vreu si io la Enatescu

 24. Alandra says:

  Sătmăreanco, râdem noi, râdem, da’ ai dreptate să te enervezi.
  Au întins coarda prea mult ticăloşii care s-au instalat în frunte, precum păduchii.

 25. lol says:

  Pentru rigoare domnul ministru poate fi intrebat ce are in cap?. Raspunsul in postarea de mai sus.
  UN CACAT!!!!!!!!!!!!

 26. karate kid says:

  Am revenit şi eu. Şi sincer tare aş vrea să-i trag una -n freză gelatului asta de OS. Am impresia că toata gaşca asta a lui de penelei ar trebui să treacă pe la Enătescu. L-au avut aproape, în partid da se pare ca le a spus vorbe grele şi l-au pus pe linie moartă pe doctor. Aşa cum au făcut şi cu alţii… Acum m-am prins ce a facut OS în China. A adus turişti în containere în Oaş. Ar trebui să-l ajutăm la toamnă să piardă niţel funcţia de parlamentar . Şi apoi să-l trimitem în spaţiu după metoda Geoană. Că pe pămînt nu face oricum mulţi purici. Au şi puricii mîndria lor.

 27. albina says:

  mascariciu asta face conferinte de presa? asta e un zero barat! sa-i spui imbecil inseamna ca ar avea o faramioara de creier, chiar daca defecta si aia. ma indoiesc ca prin capul lui ar mai fi vre o urma de neuron. chiar nu inteleg cum de-l voteaza unii satmareni?!!! ce asteapta de la asta? pacat ca i s-a dat si minister! cred ca in bataie de joc pentru romani!

 28. Crinuto, ce facusi draga? Pai, n-ai zis ca ai tu grija de ei sa nu viermuiasca prea tare in front cat m-am plimbat si eu pe la greci? Ei, hai ca bine l-ai intrebat pe mitocan, ca s-a nevrozat si a dat cu mucii in fasole! L-ai prins cu lectia neinvatata si a bagat chestia aia ca nu se mai inventariaza turistii la granita! Da’ se inventariaza la agentiile de turism si la hoteluri, ca d-acolo li se raporteaza lor, la minister, procentele si gradele de ocupare! Un imbecil care este, vorba lui Vanghelie, fiindca ne crede pe noi imbecili! Si un mitocan pentru chestia cu numarul de telefon al psihiatrului. Desi, ma intreb – daca il avea la indemana, nu i-o fi cumva pacient?
  Btw, misto vacanta ai avut! Am vazut pozele!

 29. Giorgi says:

  Ce ti-am tot spus eu de enatescu! Pacat ca are un sediu infim fata de nr. pacientilor, motiv pentru care le-a dat drumul, iar aici ma refer la ministrul os, cel vopsit negru-albastrui si gelat.

 30. buburuza says:

  cand ma gandesc ca am colaborat cu el si ai lui ceva vreme……………..
  finalul colaborarii cred ca nu a mirat pe nimeni – am fugit mancand pamantul, scuipand greata, fara loc de buna ziua, si fara sa privesc in urma pt ca oriunde ar fi fost mai bine..
  si daca asta a fost atunci cand ajunsese la oaresce glorie, ma intreb oare cum ar fi fost la mizerie?
  a ajuns ministru pt ca au cazut si altii in capcana in care cazusem eu fara sa stiut morala : ce-i frumos pe dinafara e putred pe dinauntru…
  aici – frumos – in sensul ca, parea cel mai nobil, educat si cu bun simt om politic, adica un model pentru incepatori in ale politicii
  oricum de la el am invatat ca in politica nu exista noblete, bun simt, ce sa mai vorbim de responsabilitate si daruire……..

 31. satmareanca says:

  Vă mulţumesc tuturor pentru mesaje. Îmi demonstează că nu am nevoie de psihiatru :)))

  @ Alexandru Petria
  Poate să ceară cine ce vrea, eu una nu vrea să fiu fac cum face imbecilul. Nu voi transforma cazul într-o răzbunare personală, dar ca ziarist nu pot să nu investighez mai mult decât până acum. Căci m-a călcat pe bătături 😛
  O fi şi manelist, nu l-am interogat despre preferinţele sale muzicale 😀

  @ Moshu 49
  Măi, nu-i o idee rea asta cu plecatul pe litoral. Numai aşa aş putea afla pe unde a mai devenit acţionar. De aici, de departe, se aude că şi-a tras ceva bisnisuri şi la Marea Neagră, căci nu e gelat degeaba :)))

  @ Cella
  Numărătoarea a început, nu ştiu dacă îs mulţi, dar deşi :)))
  Ascuţit simţ al observaţiei cu algele. Mi-a plăcut.

 32. satmareanca says:

  @ Ion Borgo
  Dar eu am voie să-l facă imbecil pe ministru dacă mă trimite la psihiatru şi să număr turiştii, nu? 😛
  La fel o să tragă şi imbecilul ăsta pentru ieşirea de azi, căci a fost premeditată clar. Puteam fi mai rea, dar nu am fost. El şi-a gândit din timp replica finală crezând că-l voi întreba ceva de DNA şi în prostia lui a crezut că-i atât de deşteaptă trimiterea la psihiatru încât a căzut de fraier.

  @ Laura
  Pe ăştia numai DNA-ul îi mai poate. Îşi dă ultimele suflări acum, e pe ultima sută de metri. Moare singur.

  @ LOL
  :)))) Un rahat mare!
  Merci pentru complimente şi pentru poveste. Mi-a plăcut mult, mai întrebi? Mai vreau poveşti 🙂
  Nu o să te dezamăgesc, de o revoluţie mică o pot pune şi eu. Mai treci pe aici şi va veni şi ea, nu ştiu când, dar mă voi strădui :)))
  Neconformistă? Nu pot zice nu. Eu sunt aşa cum sunt, voi ziceţi da ori ba 😀

  @ Carmen
  Prima dată trebuie să-l scoţi din pepeni, altfel nu face nimic moca…

 33. satmareanca says:

  @ Alandra
  Faza e că şi eu râd. Râd şi mă enervez în acelaşi timp. Dar ăsta e tupeu fără margini.

  @ Karate kid
  Bine ai revenit! Cine te opreşte? Hai, spor, că săptămâna viitoare o uşcheşte spre Brazilia, Paraguai şi alte ţări bananiere şi poate îl ratezi de tot :)))
  Şi-o caută cu lumânarea, va pierde singur în halul ăsta…

  @ Albina
  Uups, scuze, am greşit. Trebuia să consult mai bine DEX-ul. Deci, am priceput că e zero barat. Ultima bucată din ultimul neuron ce îl avea până azi îşi căuta mai devreme disperată prin centru un nou stăpân 😀

 34. satmareanca says:

  @ Simona Ionescu
  Ce acră eşti, dragă Simona. Ziaristă – ziaristă, se vede :)))
  Faza cu evidenţa agenţiilor de turism i-am spus-o, dar el a ţinut-o cu nu şi nu. Ba, i-a mai luat apărarea şi consilierul Rotileanu. Repetenţi băieţii. După ce m-a trimis la psihiatru, o colegă de mea a fost foarte pe fază şi l-a întrebat de unde are numărul de telefon. Şi ea asta insinua, poate îi este pacient :)))
  Am văzut pozele din concediul tău, te-am citit tot timpul dar nu am apucat să comentez. Chiar vreau să te întreb detalii despre locurile alea. Mi-au plăcut mult pozele ce le-ai făcut din hotel.

  @ Giorgi
  Deci, ministrul i-a fost pacient lui Enătescu. Bine că avem confirmarea :)))

  @ Buburuza
  Să ştii că şi mie mi-a părut într-o vreme aşa cum zici tu, dar mi-am schimbat între timp părerea definitiv. Mi-ai luat cuvintele din gură 🙂
  De o vreme realizez că e foarte răzbunător, de aceea a rămas înconjurat doar de vreo 4-5 oameni.

 35. @satmareanca. Aşa-ţi trebuie, Crino, dacă pui întrebări … sfiorante! 😆

  @lol. Ce poveste frumoasă!

 36. @buburuza. Nu-i corect să generalizezi. Dacă tu ai păţit-o cu o persoană, nu înseamnă nici pe departe că toţi sunt aşa. Sau că aşa e politica. Să nu ne credem noi mai buni decât ei, în definitiv, clasa politică e oglinda societăţii.

 37. dadatroll says:

  Da cei mai numara cine va?

 38. Carmen says:

  o sa ma straduiesc sa-l scot din pepeni ca deocamdata platesc Euro 55 pe sedinta pe psiholog, deci as economisi 100 la luna deci da! Da numarul lui de telefon sa intru in gesheft!!!

 39. satmareanca says:

  @ Roxana
  Sfiorantă eşti tu! :)))
  Buburuza şi alţii care au fost la un moment dat în PNL Satu Mare au avut dezamăgiri foarte mari cu Silaghi. Nu e de mirare că toată filiala se redzuce la vreo 8 -10 oameni. Nu au nici candidaţi de parlamentari pentru toate colegiile.

  @ Dadatroll
  Îi numărăm cât putem, căci sunt cam mulţi…

  @ Carmen
  Îţi formulez eu nişte întrebări sau te descurci? :)))

 40. lol says:

  @Roxana nu este poveste. Asa a fost!!!!

 41. ionborgo says:

  Crina,
  Pe vremuri apuse indivizi de categoria lui Ovidiu Silaghi erau „racolati” pentru cadrele de rezerva a „defunctului partid” sau mai rau pentru structuri ce foloseau „baietii cu ochii albastri”. Nu vorbesc gratuit ca si eu am avut probleme cu astfel de indivizi care in orice intrebare, chiar nevinovata, vedeau un proces de intentie. Acest”element” a ajuns ministru nu ca ar fi vreun geniu in domeniu, pur si simplu pentru ca nu au un altul mai bun. Cum un „paduche se cocoteaza in varful capului” ,vazandu-se sus spune: „Eu tai si spanzur” fara a-si da seama ca-i doar un paduche. Nu trimiti o doamna la „psihiatru” chiar si atunci cand, pe bune, constati ca ar fi necesar. Este si nepoliticos si mai ales jignitor, daca luam sensul peiorativ al „trimiterii la psihiatru”. Ziaristii adevarati sunt „rai”, dar necesari!Daca nu ar fi incitanti prin intrebari, uneori extrem de incomode, dar pertinente, atunci ne-am intoarce la epoca cand osanalele si laudele peste masura abundau si in presa locala si in presa centrala. De aceea am spus ca acest tanar ministru are reflexe ce le-am dori uitate. Sper ca n-ai sa pierzi orice ocazie de a-l „blagoslovi” pentru „productiile de inteligenta ale personajului”. Cu respect si drag, Ion Borgo.

 42. ionborgo says:

  corecteaza-mi greselile!!!!!!!!!!! :):P

 43. satmareanca says:

  @ Ion Borgo
  Am corectat :)))
  Vă mulţumesc! Nu o să ratez absolut nicio ocazie, îmi va face o imensă plăcere să-l „blagoslovesc”, dar nu îmi voi face o obsesie din asta. Individul şi-o merită. Întrebările au fost mai multe, la toate a răspuns pe un ton miştocăresc, m-am oprit la astea pentru că aici a sărit calul nepermis de mult.
  Şi eu am zis că, de fapt, mi-a făcut un compliment trimiţându-mă la psihiatru 😀

 44. Paul says:

  @Satmareanca:

  Diferenta e urmatoarea: la tine se poate vindeca! La el…

  Ca sa nu zic ca medicul cu pricina are ce sa faca in cazul tau! In cazul lui… se foloseste zicala „De unde nu e nici Dumnezeu nu cere!”

  Parerea lui io… HIC!

 45. satmareanca says:

  :)))) Mulţumesc frumos! Deci nu sunt chiar irecuperabilă. M-ai liniştit 😀

 46. ionborgo says:

  Crina !
  Nici in cel mai sumbru gand al meu nu mi-am facut „iluzia” ca o sa faci vreo pasiune,chiar profesionala, fata de vreun ministru in functie sau ex,cu atat mai putin pentru acest a in cauza,dar dupa un bun si corect obiecei gazetareasc „prostia guvernantilor” se taxeaza „intocmai si la timp” ca sa vorbesc in jargon militar.
  .Sunt convins ca daca v-ati pune mintea cu tot ce spun si fac aceste personaje aflate la guvernare(centrala si locala) am avea o „pressa de scandal” de toata frumusetea.Nu am umor atunci cand sunt jignite doamnele cu intentie.In rest cat cuprinde!Cu drag,IonBorgo:)

 47. ionborgo says:

  vreo,niciun,nicio ..le-am scris dupa noile reglementari gramaticale,dar nu-mi suna bine!! 😛 😛 😛

 48. Paul says:

  @Satmareanca:

  Io am folosit declaratia ta anterioara! Cea cu complimentul! 😛

 49. Pingback: MINISTRUL SILAGHI TRIMITE O ZIARISTĂ LA PSIHIATRU « Welcome to Roxania

 50. satmareanca says:

  @ Ion Borgo
  Vă mulţumesc, dle profesor! Eu le iau toate în glumă, dar ştirile sunt ştiri chiar dacă mă privesc pe mine :)))
  O vreme o să-l am în vedere, e clar, mai cu seamă că se apropie alegerile iar dom’ ministru candidează la Camera Deputaţilor. Îi urez de pe acum succesuri maxime şi inimă tare 😉
  Apropo de noile reguli gramaticale, mie îmi sună în regulă, m-am obişnuit. Deşi, dacă tot aţi vorbit de subiect, văd că fiecare scrie cum îl taie capul. Mă refer la presă 😛

  @ Paul
  Ştiu, te-am copiat. Plătesc drepturi de autor 🙂

 51. ionborgo says:

  Crina!
  Si eu iau multe lucruri in gluma,atunci cand acestea sunt serioase!Am facut acum ceva ani un infarct miocardic si nu mai vreau.Asa ca cei ce-si doresc sa „se ajunga” deputati ori senatori n-au decat sa se supuna „ochiului de soim” al presei.Cand un ministru ori vreun potentat al zilei calca-n strachini cu vreo prostie sigur devine „carne de tun” pentru orice ziarist.Pe vremea cand si eu raspundeam de o institutie scolara ,relativ mare,incercam sa nu intru in”gura presei”.Daca pacatuiai si presa se prindea era bai,de nu te spala Dunarea.Aceasta este partea buna a voastra a ziaristilor.Numai si existenta voastra cu posibilitatea creionului si al hartiei ,posibil a fi amintit la gazeta si tot reprezinta o functie de autocenzura pentru un responsabil social sau politic ,care vremelnic ocupa acea functie.Uite Crina ca ti-am laudat tagma unde cu sudoarea fruntii trudesti pe ogorul unei puteri in statul nostru capitalist in devenire.Si ca sa fiu in concordanta cu tine atunci,numai „succesuri si sa editezi fraze”:P O seara frumoasa ,cu drag si respect,IonBorgo:)

 52. satmareanca says:

  Din păcate, nu gândeşte toată lumea ca dvs. Unii cred că după ce s-au cocoţat pe scaune înalte nu mai pot fi daţi jos şi li se cuvine totul. Inclusiv pot jigni, pot devaliza tot ce le stă în cale, pot avea orice… Viaţa a arătat că cu cât eşti mai sus, cu atât te loveşti mai tare la aterizare. Vin şi vremurile alea 😀
  Am mai discutat noi despre cei care se cred invincibili. Sau nu? :)))
  O seară frumoasă să aveţi şi dvs! 🙂

 53. Pingback: POLITICIENI ŞI JURNALIŞTI. MIZERIA PRESEI ŞI A POLITICII « Welcome to Roxania

 54. prodan says:

  am citit şi eu ştirea, dar nu era semnată, era preluată de pe agenţii, şi m-a deranjat foarte tare că era tendenţioasă.
  ia, silaghi convocase conferinţa ca ministru al IMM-urilor sau în altă funcţie?

 55. satmareanca says:

  @ Prodan
  Bine ai venit! 🙂
  Nu ştiu ce ai citit şi nu am înţeles ce era tendenţios. Poate explici puţin…
  Normal că a convocat conferinţa în calitate de ministru. De ministru pentru IMM şi toată terminaţia de rigoare. Totuşi, nu văd sensul întrebării. E ministru numai când are chef? 😉

 56. prodan says:

  păi înţeleg că e sătmărean; au mai fost cazuri cînd au convocat conferinţe ca oameni politici; mă rog.
  mi-am amintit unde am citit ştirea, în JN. şi era tendenţios scrisă. adică îmi amintesc „tupeu fără margini”, „incompetenţă”, „în loc să (…) i-a jignit pe ziarişti”, ” „domn’ ministru” „, mă rog, sunt multe.
  era ştire de mediafax semnată de ceva gabriela antoniu.
  no, cu bine 🙂

 57. satmareanca says:

  Putea convoca conferinţă de presă în calitate de „cercetat de DNA” Era o sugestie şi era mai funny 😀
  Da, aveam link la ştirea din JN pe blog, dar în postarea următoare. Îţi dai seama că sunt subiectivă şi zic: mie chiar mi-a plăcut cum au pus problema. Înţeleg ce spui, dar totuşi… noi să ne purtăm cu mănuşi şi ei să intre cu buldozeru’? Ca să închei: ştirea putea fi mult mai picantă căci e chiar habarnist şi pe alte domenii, esenţialul era acesta.

  No, bine dară. Un sfârşit de săpătmână fain, căci se apropie 😉

 58. Pingback: Dom’ ministru, ce-ţi faci cu mâna ta… « Sătmăreanca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: