Năstase suferă de complexul masculului alfa!

Psihiatrul Forin Tudose explică reacţiile lui Adrian Năstase, care continuă să se apere acuzându-l pe Traian Băsescu că i-a confecţionat un dosar politic. „Băsescu i-a provocat o rană narcisiacă pe care nu o poate asimila. Ea este dublată şi de teamă, pentru că Năstase nu e un tip bărbătos. În plus, suferă de complexul masculului alfa”, spune Florin Tudose pentru HotNews.ro.

Reacţia psihiatrului vine după materialele publicate de Năstase pe blog, avându-l în centru pe Traian Băsescu, şi după declaraţiile făcute de fostul premier la Antena 3. Tudose pune cazul lui Năstase într-un context mai larg, pe care îl numeşte „sindromul băsescitei”: „Nici în saloanele noastre de la spital nu avem cazuri atât de grave cum sunt cele provocate de băsescită”.

Florin Tudose vorbeşte despre o serie de politicieni şi comentatori care „la cinci cuvinte odată spun Băsescu, aproape fără să-şi dea seama”. „Vedeţi ce ravagii face băsescita la Antena 3, nici în saloanele noastre de la spital nu avem cazuri atât de grave”, explică Tudose. „Este un fel de complex oedipian social”, spune Florin Tudose.

Despre Satmareanca
Ziaristă

38 Responses to Năstase suferă de complexul masculului alfa!

 1. Vania says:

  N-am ajuns la complicata băsescită, suferind de-o mult mai banală băsită simplă. Când văd agentul patogen, încep să strănut, să mă scarpin şi să butonez telecomanda…

 2. Satmareanca says:

  Eu am ajuns la concluzia că imediat ce-i rostesc numele fac alergie. Aşa că nu o voi face nici acum, deoarece nu se poate trata cu o vizită la Dispensar 😀 La tag-uri l-am pus, că, deh, are trecere. Economia de piaţă îşi spune cuvântul :)))

 3. Oana says:

  Si Base sufera de betie cronica si ranjeala tampita 😆

 4. Satmareanca says:

  Mă tem că pentru asta nu există tratament. Putem doar să-i dăm ignore 😀

 5. Oana says:

  Din cate vad acum la stiri, si Tariceanu sufera de oraesce ;P

 6. Satmareanca says:

  Atunci îi ducem la psihiatru pe toţi. O fi dat ambrozia în ei. Ştii, planta aia care face alergie şi cu care se luptă Mediul prin ţară. Să sperăm că nu se ia prin sticlă 😀

 7. Oana says:

  Doamne iarta si fereste, scuipa in san 😆

 8. Satmareanca says:

  Ptii, drace… Hă, hă, hă. Pe mine nu m-a ajuns. Zice El Comandante. Cred că s-a luat deja, zic io 😀

 9. lol says:

  Nastase!!!. Cind individul a fost sa fie schimbat din functia de prim ministru sau sef de camera, nu mai tin minte ca eu nu sunt omul cu leptop si fail, pe toata mas-media a aparut stirea ca a luat rotile de la masina de serviciu acasa. Sincer sa fiu nu am crezut!! Dar… Intr-o seara am vazut cum tovarasul Nastase a aparut la televizor a returnat cauciucurile cu jentii cu tot la fostul loc de munca si a declarat senin ca el este o victima , ca sculili sunt donatie de la un om de afaceri german si el in marinimia lui le-a folosit in interesul nostru al prostilor pe masina statului. Da ca acum ca persoana „privata” trebuie ca bunul sa fie la casa lui, da se sacrifica si da sculili inapoi.
  Ce ai spus ba domnule Prim Ministru al Romaniei. Ca te-a minjit un om de afaceri german cu 4 jenti turnate din aluminiu si patru cauciucuri ~8000 di ieuroi. Ai sictir!!!
  Ba domnule Prim Ministru orce donatie pentru un demnitar peste o anumita valoare se trece in patrimonul statului. Valoarea este mult sub 8000 di euroi. Ai sictir!!!
  Sti cit am fost de jignit ca tu ma reprezintai ba Nastase acilea si pretutindeni. Ai sictir!!
  PSD daca vreti o sansa cautati baieti. Socialist liberal fiind cred ca aveti rezerve de cadre. Succesuri!!!!!

 10. lol says:

  Complectare ca sa dorm linistit. Am tot respectul pentru cultura domnului Adrian Nastase, pentru capacitatea lui de ziarist, analist politic, diplomat. Dar sunt satul sa ma conduca unii la care le cade palaria pe ochii pentru ca nu le ajunge timpul sa isi umple buzunarele. Avem unul „momental”!!!!!!!!. Poate poate avem si noi un pic de noroc in viata. Palaria pe care o vizeaza domnia sa Bombonel este dupa gustul meu prea mare. Si oricum nu am incredere in cei care isi decoreaza casele cu imitatii char daca nu sunt, imitatiile, Leda cu lebada sau Rapirea din serai, cu cit sunt mai mari cu atit visez mai urit daca trebuie sa le privesc.

 11. ionborgo says:

  Crina!
  Acum serios!Din cate am inteles Dr.Florin Tudose,extrapoland de la politicieni,oameni simpli,analisti,comentatori ,ziaristi,toti pomenesc de Basescu,fie laudativ ,fie critic.Eu nu as merge asa de departe incat sa inventez un „sindrom al transcendentei” amintit de tine ca si „sindromul Basescu” sau „sindromul basescitei”.Daca ar fi sa judecam impartial si fara umori venite din ultimii l8 ani Basescu nu este un sindrom ci pur si simplu un „om conflictual” medical s-ar traduce „individ conflictual” chiar si cu sine insasi.Daca Ion Iliescu era o „bunicuta” prin comportamentul impaciuitorist de bun incasator,Constantinescu un intelectual destul de cultivat dar cu un discurs cam arid si previzibil,dl.presedinte Basescu este tipul omului ce s-ar dori intelectual si nu este ,nu este nici un om simplu si de aceea este intr-o continua cautare de sine.Prin aceasta cautare de sine si prin natura-i expansiva /conflictuala reuseste sa fie deseori imprevizibil in discurs si mai putin in actiune.Faptul ca Nastase si alti politicieni au „complexul Basescu” tine de anumite trasaturi de caracter ce-i fac labili si sunt uneori in imposibilitatea de a reactiona.Exact ca si sarpele ce-si fixeaza victima.Distinsii nostri domni nu reactioneaza pe masura dorintelor lor nu pentru ca presedintele ar fi o personalitate de exceptie,nici pe departe,ei sunt slabi si in incompatibilitate de a-i raspunde pe masura.Basescu a luat in 2004 un „avans” si stim bine ca prin inducere in eroare si intimidarea adversarilor ,stie sa se faca ascultat,are un logos bun,destul de demagogic,dar care a prins si prinde la populatia noastra credula si „flamanda de senzational”.De aici succesul d-lui Bsescu si nu dintr-o „mare stiinta si arta „in ale vietii si politicii.Scurt.Nu are adversari pe masura nu ca domnia-sa este grozav ci datorita faptului ca oponentii sunt slabi.Faptul ca dl.Nastase „sufera de complexul masculuilui alfa”nu este din cauza d-lui presedinte ci din natura sa intima,o natura complexa ,orgolioasa si superintelectualizata in gandire si discurs.Dl.Florin Tudose putea fi mai transant si explicit.Un individ complexat sau un grup complexat va reactiona totdeauna previzibil ca si cum ar fi in transa.Eu asa stiu si cred.Cu drag,IonBorgo.
  P.S.Chiar daca nu am dreptate sau sunt in contradictie cu altii,trebuie stiut ca subiectul deosebit de interesant al postarii de azi determina reactii diverse.Eu avand convingeri de stanga nu am complexe si nici temeri cu privire la „sindromul” amintit.:P

 12. ionborgo says:

  Nota:Dl.Dr.Florin Tudose greseste atunci cand spune ca a studiat articolele d-lui Nastase de pe Blogg si de aici concluzia,dupa parerea mea eronata.Dl.Adrian Nastase o fi suferind domnia-sa de oareceva dar numai de prostie nu sufera.Toate articolele scrise in J.N. si in alte publicatii,toate discursurile si raspunsurile la interviuri pe diverse canale media,toate articolele postate pe blogul sau, nu sunt altceva decat un calcul rece si cu o tenta profunda de razbunare.Razbunare pentru frustrarile provocate din 2004 si pana in prezent de actualul presedinte.Este constient ca numai asa isi poate „ameliora” imaginea sifonata prin drumurile la DNA,”detronarea’ de la presedentia Camerei,pierderea (discutabila) a alegerilor din 2004,eticheta de corupt,de mituit ,de,etc.
  Nimic din ceea ce face nu este la voia-ntamplarii,totul este un calcul rece si constient ca „va da de apa”.Aici cred ca dl.Tudose ,altfel un doctor simpatic,o trage din condei.IonBorgo.

 13. ionborgo says:

  Oana!
  Tariceanu sufera de constipatie..la creier:)

 14. Oana says:

  Tata Borgo, nimerisi in 12+1 😛 Da, asa e, Tariceanu, bietul, e constipat rau. Se facu si asta al dracu’

 15. Satmareanca says:

  @ LOL
  Rezervele de cadre or fi, mai trebuie lăsate să scoată capul la lumină. După câte se vede, PSD îşi pune speranţele în Năstase la Preşedinţie, Geoană se visează premier. Va eşua. Vor eşua amândoi. Adevărul este că clasa politică nu a produs o alternativă pentru Băsescu. La ce să te mai aştepţi de la ei?

  @ Ion Borbo
  Da, orice poţi spune despre Năstase, dar nu că este prost. Mie mi se pare că exagerează cu spectacolul acesta, dar trebuie apreciat că are curaj să lupte de unul singur. O fi dosarul „termopanul” unul politic, dar ar trebui să se bucure că a scăpat doar cu atât 😀 E drept că şi DNA şi-a demonstrat culmea impotenţei, dar, chiar şi aşa, orice va face, Năstase va rămâne în conştiinţa populaţiei ca un politician corupt.
  Aşa e, Băsescu nu are adversari pe măsura mojiciei sale, iar Năstase, chiar dacă e super intelectualizat în gândire şi discurs nu poate fi spălat nici măcar cu tot clorul de pe pământ :)))
  Tudose spune ce place celor de la Hotnews :))))

  PS. Ştiţi bine că accept toate opiniile. Adevărul este undeva la mijloc, iar dreptate o face justiţia cum ştim 😛 Aţi spus multe adevăruri…

  @ Oana
  Cred că sughite de cât l-aţi pomenit :)))

 16. Alandra says:

  Tudose e psihiatrul tonomat 😆

  ” Emotivul Traian Basescu este obosit, stresat si deprimat. Aceasta este concluzia unui psihiatru, care a analizat lacrimile varsate in atatea randuri de presedintele tarii.

  Basescu nu s-a prefacut nici cand a plans la „despartirea” de Stolojan, nici cand s-a emotioat la integrarea Romaniei in UE, nici cand a varsat lacrimi zilele trecute la Beijing.

  „Traian Basescu nu joaca teatru, ci este obosit, tensionat si surmenat”, este verdictul profesorului doctor Florin Tudose, contactat de Cancan.

  Medicul mai spune ca presedintele Basescu este la limita surmenarii si risca sa nu mai faca fata functiei pe care o ocupa.

  „Daca aceasta stare de epuizare nervoasa in care a ajuns va continua, Basescu risca sa devina depresiv, iar consecintele pot fi variate, dar in primul rand se va resimti incapacitatea de a lua decizii in momentele-cheie, acesta fiind unul dintre rezultatele cel mai des intalnite in asemenea cazuri”, spune reputatul psihiatru.

  Specialistul a adaugat ca presedintele plange atat de des si jigneste atat de mult din cauza ca nu-si mai poate controla nervii. Lacrimile sunt totusi de preferat celeilalte solutii – alcoolul, a mai spus medicul.

  „El chiar este, prin firea lui, un personaj emotiv, cand era primar a plans la TV la o emisiune a Mihaelei Radulescu povestind cum nu l-au recunoscut fetitele lui cand a revenit odata de pe mare. Faptul ca plange mult nu inseamna ca are exces de hormoni feminini, cum spun unii – pentru ca femeile nu sunt emotive din cauza hormonilor – si nici ca ar fi mai putin barbat”, a mai spus psihiatrul.

  E doar o rabufnire nervoasa, o descarcare pe care nu o mai poate controla. Si insultele la care recurge uneori trebuie puse pe seama acelorasi cauze, aceea ca a inceput sa cedeze tot mai des din cauza tensiunii. In asemenea situatii, exista tentatia pentru unii sa recurga la alcool, dar acesta e un fals prieten, iar rezultatul e agravarea simptomelor”, a incheiat specialistul.”

 17. Alandra says:

  Din cand in cand o mai ia si pe aratura, ca in exemplul de mai sus 😀

 18. celtic says:

  Motivul atentiei de care se bucura presedintele la antenele tv nu este unul provocat de persoana, caracterul presedintelui, caracteristicile lui psihologice, vorbe sau alte chestiuni particulare ale acestuia, ci este vorba despre conflictul dintre americani si rusi in domeniul influentei economice si politice din Romania. Cele mai vizibile elemente sunt tv-urile concurente, una manipulata de rusi ailalta de catre americani, taberele politice adverse, la fel, oamenii politici carora le este greu sa fie consecventi uitand mereu in ce echipa se afla si sunt adusi din cand in cand cu fata catre poarta adversa cand o iau razna si se lasa dominati de conflicte personale minore. Comunicatele politice importante insa poarta marca acestui conflict, cu oamenii locului este mai greu, unii dintre ei isi inchipuie ca sunt de capul lor pe scena.
  Nastase incearca sa puncteze, ca la sah, nu este mai rau decat altii, nici mai bolnav la cap decat altii. Cei care ii subestimeaza activitatea sunt aceiasi care il credeau mort si ingropat demult pe Tariceanu, dar si pe Oprescu. Astia actioneaza tipic ruseste, beliti si voi bine ochii, au o strategie pe termen lung si mereu este loc pentru raul pe care il propaga.

 19. moshcalifar says:

  Cat p-acilea sa scriu ceva destept ,noroc ca l-am citit pe diliul de deasupra. Deci ma-ntorc si zic : da’ pe „psihiatrul” Tudose si pe sonatii astia celtici cine-i analizeaza ? Facem o cheta sa le-ajunga de-o consultatie ?

 20. Alandra says:

  trilulilu 😆

 21. Darius says:

  Da de Geoana nu zice nimic?

 22. Satmareanca says:

  @ Alandra
  Tonomat, netonomat, da io mă ditrez citind ce zice. Bun şi textul despre Băsescu, îl ştiam, dar nu mi-a trecut prin cap să-l caut. Acum o să mi se spună iar că nu sunt imparţială. Noroc cu tine :)))
  Trilulilu – ce melodie să caut? 😀

  @ Celtic
  Nu am priceput care sunt ruşii şi care americanii? Mie una mi se par balcanici, mai exact dâmboviţeni, şi cam atât 😀

  @ Mosh Călifar
  Tudose e aşa el în stare naturală. Poţi începe tu să-i pui un diagnostic 😀

  @ Darius
  Alandra le are cu căutatul şi găsitul. Dacă o rogi frumos poate dă de ceva materie primă 😛

 23. lol says:

  @Satmareanca. Ca esueaza ei ma doare in chestia aia cu poneiul, nu mai repet ca devin plictisitor. Ma doare ca mai am putin timp si o sa plec fara sa fiu convins ca nepotul meu are un viitor acilea. Recunosc ca am colindat lumea dar intodeauna mi-a fost dor de acasa, nu vreau ca nepotul meu sa aiba vesnic in suflet durerea asta pentru ca ne conduc niste tembeli, eu am ogoit-o revenind acasa. Vreau ca el sa se realizeze aici.

 24. Pingback: Colecţionara de coşmaruri (XVI) « Ioan Usca

 25. Satmareanca says:

  Poate că el mai are o şansă dacă este foarte mic acum, dar până când lucrurile vor merge strună va cunoaşte şi el, măcar puţin, realitatea asta în care trăim noi. Foarte optimistă nu pot fi, iar dacă sunt, ies imediat pe stradă şi-mi trece 😀
  Eu sper să fie cum îţi doreşti tu, aş vrea să fie mai repede, dar cred că e imposibil…

 26. lol says:

  Mama sti ce de lucruri imposibile am facut. Singur niciodata, intodeauna cu doi trei beznetici alaturi.

 27. Alandra says:

  Geoana e caz de comisie.

 28. ionborgo says:

  Crina!
  Multumit de raspunsul tau.Fiecare va plati la randul sau tributul „puterii”.Vin totusi cu o complectare.Dr,Florin Tudose,este un medic poate bun in specialitatea domniei sale dar ar fi trebuit sa stie ca nu se dau diagnostice pe boala ci pe bolnav.Daca e sa vorbim de sindrom atunci un sindrom specific este cel al d-lui Basescu si anume „sindromul munhaussen indus” dar mai corect ar fi „sindromul munhaussen auto-indus”.Cred ca stii cine a fost Baronul Munhaussen?Daca nu iti spun eu:Baronul minciuna! :PIar acest sindrom amintit de mine chiar exista in medicina de specialitate!Cu respect IonBorgo.

 29. Maria Barbu says:

  Daca Nastase are complexul masculului alpha, inseamna ca Basescu are complexul masculului omega!

 30. Oana says:

  Iar eu am complexul femeii Gama 😀

 31. celtic says:

  Americanii si britanicii ii manipuleaza cu succes pe cei din echipa presedintelui, tot in aceeasi echipa sunt Patapievici, Plesu, Turcescu, Hurezeanu, CTP si alte resturi aferente, inclusiv Geoana si bucati pesediste, si tv realitatea, evenimentulzilei, si cum am mai zis restul de resturi. Rusii ii manipuleaza pe cei din echipa primului ministru, Patriciu, pe pesedistii antigeoana, voiculesti, tv antene, jurnalulnational, ziua, in mare, ca de cateva luni m-am plictisit de mizerabilii astia care mint fara nici un fel de strategie, nu-i mai ascult, nu-i mai urmaresc, nu-i mai cantaresc, m-am saturat de tonele de babe evlavioase, mizeria religioasa, etc, etc.

 32. Satmareanca says:

  @ LOL
  Unde-s doi puterea creşte. Chiar de-ar fi să muţi munţii din loc 🙂

  @ Alandra
  Irecuperabil. Aşa bănuiam şi eu :)))

  @ Ion Borgo
  Există şi, din câte ştiu, nu s-a inventat încă un remediu. Măcar de am găsi noi un leac pentru ţară. Mai exact, dacă am fi suficient de responsabili ca să găsim un leac 😀

  @ Eddy
  Iliescu e destul de temperat la băsescită, totuşi, faţă de Năstase …
  Bine ai venit!

 33. Satmareanca says:

  @ Maria Barbu
  Băsescu are toate complexele, era normal să-l deţină şi pe ăsta :)))

  @ Oana
  Azi mi-a spus cineva că eu aş avea complexul de care vorbeşti tu şi a intrat la spam. Mă rog, mesajul era mai lung 😀

  @ Celtic
  Cam aşa şi eu, dar sunt nevoită să butonez ca să văd ce „arde”. Deşi, la urma urmei, nu ştiu dacă ei sunt adevăratele probleme ale românilor. Adică sunt, dar românii de rând au o problemă mai importantă, a traiului zilnic, şi nu cred că e cazul să li se mai bage şi acest circ continuu pe gât.

 34. ionborgo says:

  Crina!
  Se va gasi.Nimic nu este vesnic!IonBorgo.:)

 35. Nastase o sa sufere de complexul de care zice omul asta, cand o sa-i creasca barba. Deocamdata nu l-a vazut nimeni nici barbierit nici barbierindu-se.
  Si nu stiu de ce sa vorbim neaparat de un complex, daca omul e dominat de o tipologie foarte clara.
  Eu sunt mai de mioda veche si il apreciez mai mult pe Lombroso decat pe Freud.
  Voi ati citit Harap Alb? Cu ce personaj de acolo va seamana?

 36. Satmareanca says:

  @ Ion Borgo
  Îmi place că sunteţi optimist. Şi eu aşa sfârşesc de câte ori încep pesimist 😀

 37. Satmareanca says:

  @ Alex
  Spânul stăpânul? 😀
  Cam aşa, mai aproape de o tipologie nouă. Crezi că are şi vreun nume ori trebuie inventat unul? La tipologie mă refer…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: