Călin, file de fantezie

Toate sunt bune şi frumoase în ţară. Curge lapte şi miere pe străzile ca-n palmă. Salariile s-au dublat, economia duduie şi nu se mai opreşte din creştere, avem şi ce n-am visat. Aceasta este impresia pe care ar fi vrut să o lase onor miniştrii care au prezentat „raportul privind îndeplinirea angajamentelor din programul de guvernare asumat în 2004”. Totul e ca-n basme. Iar premierul e Fătul cel frumos care a transformat România într-o Ileană Cosânzeană. În cifre, bilanţul fantezist al guvernării sună astfel: din cele 630 de angajamente au fost îndeplinite peste 95%. Toate acestea sunt expuse într-un document de 600 de pagini, prezentat la o şuetă ce părea a face parte dintr-o comedie proastă. Dacă la cele 95% din angajamente îndeplinite adăugăm cei 5 kilometri de autostradă realizaţi efectiv în acest an, rezultă că planul a fost îndeplinit în proporţie de 100%. Cum până la finalul mandatului sunt mai bine de două luni, în care Guvernul va puncta majorarea pensiilor în avans şi a salariilor profesorilor, la care se vor adăuga, fără îndoială, şi alte pomeni electorale, putem spune de acum că realizările liberalilor sunt mai presus de realizările cincinale ale regimului de tristă amintire.

Revenind la realitate, nu poţi să nu constaţi că singura realizare efectivă a Guvernului sunt cei cinci kilometri de autostradă. Că salariile şi pensiile s-au mărit considerabil, nu încape îndoială. Dar se reflectă aceste creşteri, numite „spectaculoase”, în nivelul de trai al românilor? Se trăieşte mai bine acum în România decât în urmă cu patru ani? Sondaje recente au relevat că românii consideră că trăiesc la fel ori mai prost. Puţini sunt cei care apreciază că o duc mai bine. Iar aceştia se numără printre puţinii beneficiari ai introducerii cotei unice de 16 la sută, care a generat creşterea economică ce o avem acum. Bogaţii au devenit mai bogaţi, săracii îşi duc de la o zi la alta sărăcia. De fapt, raportul este o laudă nesimţită, care nu are absolut nicio legătură cu realitatea. Pare a face parte dintr-un alt film. Unul SF de prost gust. În realitate, probabil că ceva mai mult de 5 la sută din angajamentele importante au fost realizate. Iar nerealizările au fost uitate. Reuşitele mandatului guvernamental sunt ale sectorului privat, singurul care a reuşit să aducă creştere economică în România. Toate domeniile şi sectoarele publice sunt în pragul falimentului: începând cu infrastructura, educaţia şi sănătatea.

Tăriceanu şi ai săi dovedesc încă o dată că sunt cu totul rupţi de realitate. Bilanţul mai roz ca rozul vine după două ieşiri cel puţin deplasate ale premierului. După ce a perorat că criza americană nu va avea repercusiuni asupra economiei României (ceea ce s-a dovedit a fi fals, Bursa autohtonă dând semne clare de slăbiciune pe când nici nu vorbise bine premierul), a dat-o la întors ca la Brăila. Cum că românii ar putea profita de criza globală ca să-şi cumpere imobile ieftine tocmai în America. Ne şi putem închipui cum vor da românii buzna la cursele low-cost să-şi investească pensiile pe tărâmul făgăduinţei, când acasă nu le ajung banii nici măcar de o pâine. Pentru ca tacâmul să fie complet, ministrul Apărării a şi dat un exemplu de imobil ce ar putea fi achiziţionat: sediul Lehman Brothers, a patra mare bancă de investiţii din SUA, intrată în faliment. Măcar că nu cer comision pentru asta şi trebuie apreciaţi…

Anunțuri

Despre Satmareanca
Ziaristă

40 Responses to Călin, file de fantezie

 1. Oana says:

  Eu stiam ca mierea, laptele si banul curg prin tara. Dar voi sunteti rai si nu vreti sa vedeti.

 2. Satmareanca says:

  Poate la Piteşti, că voi aveţi acolo fabrică de permise 😛

 3. Oana says:

  Eeee, da, ca de la voi nu or fi venit sa cotizeze. Cine e de vina? A? Cine cere sau cine da? 😀

 4. Satmareanca says:

  Erau oşeni de genul celor şmecheri ce mă ameninţă acum că mă vor călca cu maşina. Deci, ei sunt de vină :))) Categoric! :d

 5. Oana says:

  Aaa, pai de aia te ameninta, mai, ca nu le-a zis nimeni: „Atentie la pietoni!” Mi mi-au zis de atatea ori ca si cainii care sunt pe trecere au prioritate. Ce? ei nu sunt pietoni? 😀

 6. marius says:

  o curge laptele si mierea da astia au dosit tuturoaiele si se dedulcesc numai ei.in ultimul timp tot aud ca e mai bine sa treci strada cand si pe unde-ti vine ca pe zebra devine tot mai contraindicat.abea astept sa vie ziua cand se da liber la elicopter.

 7. marius says:

  aoleuu…….oana de la pitesti?….mai poti manca paine-n test la cornu vanatorului?m-au ajuns cu vilele pana la releu la cocu?

 8. marius says:

  aoleuu…….oana de la pitesti?….mai poti manca paine-n test la cornu vanatorului?n-au ajuns cu vilele pana la releu la cocu?

 9. Oana says:

  Marius, patronul de la cornu e nasul meu, dar dracu’ stie ce poti manca acolo, ca eu ma feresc 😀 Cat despre vile, hehe, pe unde nu s-au intins. Numai eu stau la bloc 😀

 10. marius says:

  hahahahaha,asa-ti trebuie.dar era frumos in trivale.copilaria am petrecot-o acolo si ce viata ….

 11. moshcalifar says:

  ” Revenind la realitate, nu poţi să nu constaţi că singura realizare efectivă a Guvernului sunt cei cinci kilometri de autostradă”
  Aici am renuntat sa mai citesc. „Singura” ? Interesanta realitatea ta.

 12. marius says:

  asa e dar cati tatici au si aia 5 km……..

 13. UNGURU says:

  CHE companera Satmareanca te saluta UNGURU care a trecut ca sa comenteze aceasta postare .Companera Satmareanca am sa-ti scriu un banc pe aceasta tema .Se zice ca conferinta de presa de bilant de sfirsit de mandat al guvernatilor condusi de premierul Triceanu Minciuneanu ,,incepe cu laude si sa vedem partea plina a paharului,(binenteles ca premierul era beat)si vorbea in cunostinta de cauza a unui betiv:)))))))))haha ha ,urmeaza apoi laude ,am intrat in U.E.,avem crestere economica ,bla bla bla la care spunind acestea face un gest(palma stinga la incheietura cotului drept ridicat in sus gindind in mintea lui de betiv (da-va dracu ca v-am tras-o,inghititi-o si pe asta pina in noiembrie la alegeri:)))))))))))))ha ha ha .Companera Satmareanca iarta bancul acesta politic porcos al lui UNGURU .CHE companera Satmareanca te saluta UNGURU.

 14. marcelino says:

  Bilantul asta roz ar trebui pus pe crupa poneiului ala roz de la NY, sa se asorteze. Si MAN sa cumpere sediul Lehamite Brothers sa avem si noi o filiala a parlamentului la NY, sa-si faca cumparaturile alesii. Nu cumparam Alaska, daca tot sunt astia falimentari?

 15. Mordechai says:

  Bre, cum ne-am potrivit. Abia am dat drumul şi eu unui năduf. Şi ajung la tine. Ca să văd că şi la tine călinul se distribuie tot în file.Dar alt fel de file.

 16. Carmen says:

  am trecut numa sa va zic ca azi la 3 jumate am examenul de conducere. Tineti pumnii!

 17. marcelino says:

  @ Carmen Bafta la examen. Cand e traficul mai mare?

 18. marius says:

  daca e la 3 l-ai luat sigur si fara prea mare efort.sa-l stapanesti sanatoasa si sa-ti fie de bine.

 19. Carmen says:

  Trafic mare in oraselul asta nu prea se egzista. Io intru ultima din 11 cati are azi profa mea, sper c-a fi examinatorul sictirit si mi-a citi din profilul fetei ca conduc bine :))

 20. Satmareanca says:

  @ Oana
  Ei sunt mai pietoni decât noi. Şi mai oameni, uneori. La câini mă refer :)))

  @ Marius
  Prin ţara lor curge lapte şi miere, normal. În ţara noastră, laptele s-a acrit, iar mierea e din ce în ce mai amară. licopter… eventual SMURD-ul, când vom avea nevoie. mai bine să n-avem…

  @ Moshcalifar
  Dacă găseşti tu mai multe realizări, poate mai adaugă câteva file la cele 600 ale guvernului 😛

  @ UNGURU
  De obicei Zeusul stă sub semnul lui Bachus, Tăriceanu are accese de fantezie din alte motive. Ori îmi scapă mie ceva? :))) Nu cred că mai înghit mult românii.

 21. Satmareanca says:

  @ Mordechai
  File de prostie merge la ţac, dar recunosc că sunt mai puţin curajoasă :)))

  @ Marcelino
  :))) De la ponei i se trage.
  Acolo unde îşi duce Carmen traiul traficul nu e mare nici când e mare 😆

  @ Carmen
  Deja îi ţin. Nici nu mai pot tasta 😀
  Succes!!!

 22. Alexandru says:

  Eu cred ca nici Razgandeanu si nici ai lui nu inteleg un lucru extrem de simplu si anume suntem la aproape 2 ani de la aderarea la Uniunea Europeana si……si nimic, totul este la fel accesarea fondurilor comunitare nu exista nu exista priecte fezabile care sa fie acceptate de U.E. dat finnd faptul ca acele contracte de investiti pe care ar urma sa la faca U.E. beneficiaza de un capitol ex-ante altfel spus comisari europeni pot introduce anumite clauze de modificare a contractelor in cazul in care considera ca fondurile nu sunt folosite asa cum trebuie.Cu sau fara ex-ante Romania este tot acolo unde era si in urma cu 2 ani.Singurul lucru oarecum remarcabil este ca Nokia a venit la Cluj si poate ca Fordul a venit la Craiova asta ca nivel de investiti staine dar in rest in buzunarul romanului tot bate crivatul de iarna. Romania la 2 ani de la aderare nu a facut niciun pas catre integrare dupa parerea mea infrastructura este praf, de justitie ce sa mai vorbim programe pentru agricultura ioc, cat despre educatie si cultura nici nu mai vorbesc. Suntem la doi ani de la aderare si sistemul sanitar este ca si in urma cu un secol cat despre nivelul de trai putem spune ca s-a inregistrat o oarecare crestere economica dar asta gratie romanilor ce lucreaza in afara si aduc bani si gratie catorva investitor straini ce au avut curajul sa investeasca intro tara ce nu a inteles in doi ani cum funtioneaza Europa. In rest suntem europeni pe harta dar nu si in realitate!

 23. marcelino says:

  Ce idee mi-a dat Tariceanu! „Cumpar apartament 2 camere in Hollywood, cu vedere spre piscina lui Angelina Jolie, decomandat, loc de parcat Sandero. Cu credit de la Lehman Brothers, filiala Satmarel.” Poate aparea anuntul in Gazeta de Hollywood?

 24. Trexel says:

  asadar, o 9 zi in care nu am ce sa comentez 🙂
  sau sa incerc? m-ar prinde nebunia si as incepe sa injur la tariceni &co, iliesti, basesti, nastashi, as ajunge pe la socialisti 😀 d’ai nostri locali
  azi chiar stateam in holu CJ invartind bricheta in buzunar…Sa-i dau sau sa nu-i dau foc…asta e’ntrebarea
  eniuei, progresu se vede in toate, s-o tinem tot asa (as fi spus cum s-o tinem, da mi-e ca ajung la spam)
  si din sictiru care este, va doresc o dup’amiaza naspa! ca prea va merge bine in opinia unora

 25. Darius says:

  @Trexel
  Ce ai bre cu socialistii? Sau pe romaneste spus, ce are sula cu prefectura?

 26. marius says:

  NENICA UITE CA DE DATA ASTA PROSTANACU II DETE CU LEUCA SI PUNCTA BINE.COTIZAM LA GREU LA UNIUNE SI NEXAM BENEFICI.CA DACA E SA NE DEA CEVA NE DA PASS CA -S IOC( ADICATELEA PROGRAME) .SI CIN SA LE FACA IO? NU STIU CINE-A SPUS DA A ZIS CA NE MERGE AL DRACULUI DE BINE ……DA NUMAI DUMNEZEU STIE.

 27. Trexel says:

  cu socialistii in general nimic, cu tine am ce am 🙂

 28. Satmareanca says:

  @ Alexandru
  Păi, nu-i destul pe hartă? :)))

  @ Trexel
  Şi, totuşi, ai comentat 😛

  @ Marius
  Bine că avem de unde le da, ar zice unii. În rest, Dumnezeu cu mila…

 29. Alexandru says:

  @ Satmareanca
  Pt viitorii 50 de ani e suficient pe urma poate ne facem europeni si in mentalitate da Doamne!

 30. lol says:

  M-am zăpăcit de tot care guvern, care kilometrii de autostrada, unde sunt socialiştii si unde sunt liberalii. Copii aveţi mila de mine!! Prostănacul este emblema socialismului!!. Asistentul universitar care producea lucrări de diploma pentru studenţii străini sa mănânce si gura lui ceva este liberalul emblema!! Un contrabandist este preşedintele tarii mele. Eu nu mă plâng îmi merit soarta!!!.

 31. Oana says:

  Despre ce era postul asta? Ca n-am mai intrat de atat de mult timp pe bloguri ca am si uitat ce sunt alea 😆

 32. ruxi says:

  Unii n-au auzit de 2 de i!
  Mi-e si rusine sa spun cine!

 33. marius says:

  daca nu le dai casa .si uite cum nici sa traiesti nu mai poti si nici sa pleci in lumea larga ca de, cine dumnezeu te mai baga in seama .esti o fantoma .existi da nu traiesti……..iti ramane doar o identitate-platitorul de taxe si rate.

 34. Carmen says:

  noaa f…-i! ca l-am picat!

 35. Oana says:

  Carmen, lasa, mai dai. Majoritatea pica la primul examen auto. Nu e un capat de tara. Data viitoare va fi mai bine.

 36. marius says:

  @ruxi
  asa era in schema da nu-i bai.mai citeste o data.
  @lol
  era prea multi da nu se pune ca e km putini
  @trexel
  pai esti in tema ca accesezi baza de date doar….si ce argumente ai….brrrrr
  @satmareanca
  o vazui si io (harta adica)sugestiva …..oare?

 37. Satmareanca says:

  @ Alexandru
  Dar te-ai întrebat care va fi mentalitatea europeană peste 50 de ani? Noi abia atunci o vom ajunge pe a europenilor de azi. Cu toată îngăduinţa…

  @ LOL
  Şi io aia întreb: care Guvern? 😀

  @ Oana
  Un blog e un soi de jurnal, după definiţie. Dacă m-ai întreba pe mine ce e, ţi-aş spune că e o chestie pe care scriu ce îmi trece prin cap în momentul în care mă aşez în faţa calculatorului. Şi eu sunt mai leneşă pe bloguri. Suntem două :))) Altfel, e o chestie pe care conversezi cu oameni minunaţi 🙂

 38. Satmareanca says:

  @ Ruxi
  Nu ştiu la ce te referi, dar să ştii că mai scapă şi celor mai vigilenţi ochi.

  @ Marius
  Cine mai ştie ce e sugestiv în ţara asta în care toate sunt pe invers?

  @ Carmen
  Asta-i o veste proastă. Las’ că reuşeşti data viitoare! 🙂
  Poate încerci la Piteşti. Oana ştie de ce 😀

 39. Oana says:

  Lol, ce nesuferita 😀

 40. Satmareanca says:

  Foarte… şi-mi place 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: