O lumină pentru Emilian Onciu …

Ar fi trebuit să scriu acum impresii despre vizita la Bruxelles, dar veştile proaste ce le-am primit de cum am ajuns acasă m-au copleşit. Un coleg şi un bun amic, folkistul Emilian Onciu s-a dus dintre noi la doar 51 de ani. Abia îşi lansase, în urmă cu o lună, ultimul album, la împlinirea unui sfert de veac de activitate muzicală. Avea planuri de viitor, despre care vorbea cu mult entuziasm, în ciuda bolii care îi măcina trupul. Sâmbătă s-a stins lumina sa… Cu toţii am rămas mai săraci. România a pierdut un folkist de mare valoare, Sătmarul a pierdut un mare om, noi am pierdut un mare prieten.

O lumină să ai, o lumină să fii, Emilian Onciu!

Un gând bun pentru Emilian şi pentru toţi morţii de la Petrila …

Publicitate

Despre Satmareanca
Ziaristă

42 Responses to O lumină pentru Emilian Onciu …

 1. Oana says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 2. ionborgo says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aseze in corul ingerilor.

 3. radu says:

  nu l-am cunoscut personal dar tot satmarul a auzit de el.
  nasoala veste..
  oricum e sigur ca este intr-un loc mai bun

 4. Trexel says:

  io-l stiam mai mult ca o voce meseriasa la radio. si in ziar. apoi l-am cunoscut si personal, cu totul intamplator.
  … puii mei

 5. sfinx667 says:

  Dumnezeu să-l hodinească-n pace !

 6. Gabriela Savitsky says:

  Crina,

  la fiecare moarte a cuiva, nu ştiu ce să spun. Pur şi simplu, morţii nu pot să-i spun nimic. Deşi cu toţii ştim că vine cândva, ne şochează când apare ea de la jumătate de metru în spatele omplatului stâng (Castaneda) şi pune stăpânire pe cineva. Dacă e un artist sau un om de valoare, ne şochează şi mai mult. Pentru că asemenea oameni dau impresia că sunt nemuritori.
  Să se bucure-n ceruri de cele veşnice. Îmi pare tare rău.

 7. Jamilla says:

  Dumnezeu sa-i odihneasca si sa le aduca, pe cat omeneste posibil, liniste in suflet familiilor indoliate, ale lui Emilian Onciu si ale minerilor….
  Crina, nu am avut mult timp la dispozitie pt a ne cunoaste mai bine, cum i-am spus si Oanei, dar solidarizez cu tine si stiu ca, orice as spune, e de prisos la astfel de vesti.
  Crina, un gand bun din partea mea si o imbratisare virtuala…

 8. Cipri says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!

 9. urbanreality says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 10. lol says:

  Dumnezeu sa îl ia in dreapta lui !!!!

 11. Vania says:

  Dumnezeu să-l odihnească.

 12. Adriana says:

  Intradevar stirea mortii cuiva intristeaza pe toata lumea , dar mai cu seama pe cei apropiati si pe cei care l-au cunoscut personal. Ma alatur tuturor celotr care isi manifesta supararea.
  Dumnezeu sa-l odihneasca .
  Vorba cantecului … ” numai cei buni pleaca ” pt. ca si Dumnezeu acolo sus are nevoie numai de oameni buni.
  Sa-i fie tarana usoara ! Atat lui cat si minerilor morti de la Petrila .

 13. Satmareanca says:

  Vă mulţumesc tuturor pentru gândul bun şi cuvintele frumoase. Dumnezeu să-i asculte cântecul în ceruri şi să-l ocrotească!

 14. ruxi says:

  Sunt alaturi de familia lui! Grea incercare!

 15. Dumnezeu sa il odihneasca pe Emilian! Si sa aiba lumina pe care ne-a sadit-o in suflete acolo in ceruri de unde ne va privi. Dumnezeu ii ia la el pe cel care ii iubeste, si pentru vocea sa ingereasca l-a adus langa el. Cu el s-a mai stins o lumina din Cenaclu si a ramas ca vocea sa, sa ne lumineze drumurile intunecate prin lumea asta. Ramas bun dragul nostru Emilian!

 16. Pingback: O lumina sa ai, o lumina sa fii, Emilian Onciu… « realitatea si dincolo de ea

 17. Trist moment pentru muzica romaneasca adevarata… Imi amintesc vocea lui blanda si grava de la Cenaclul Totusi Iubirea… Dumnezeu sa-l odihneasca.

 18. Cristian Dobrogeanu says:

  Emilian Onciu nu a murit,ci doar a plecat in RAI sa concerteze ingerilor,lasandu-ne noua amintirile si cantecele.Important este ca uitarea sa nu se astearna .

 19. Spedy says:

  nu mi se mai pare nimic ciudat ,chiar daca-i dureros.sant gescumpanit de felul in care se aseaza lucrurile si cum,parca numai oamenii ce se straduie sa faca ceva,cei ce reusesc sa gaseasca si caile de a rezona in sufletele noastre ,parca se ,retrag neasteptat si tacut,istoviti de truda deslusirii intelesuriilor ascunse ale vietii .si ca intotdeauna ei sant primii ce dau tributul,
  batatoresc drumul spre nefiinta,sunt promovati spre nemurire….
  dincolo de toate,omul este masura tuturor lucrurilor si pe zi ce trece reperele autentice dispar iar noi santem mai saraci….
  tot mai saraci….. si din ce in ce mai singuri in aglomeratia asta de vorbe si oameni aruncati deavalma si parca fara nici un rost…
  dumnezeu sa-l odihneasca .
  si dumnezeu sa-i odihneasca si pe cei ce s-au dus si sa-i ocroteasca si pe cei ce-si traiesc tragediile zilnice in valea jiului……

 20. Pingback: Tristeţe de toamnă… « Picătura chinezească

 21. CELLA says:

  eu,care ştiu amar de bine cum este,doresc să-
  ţi aline tristeţea amintirile rămase
  atunci cînd un prieten trece în altă dimensiune,rămîne mereu şi într-a noastră prin cei ce şi-l amintesc şi-l pomenesc
  prietenul tău rămîne şi celor ce nu au avut bucuria să-l cunoască personal prin cîntecele lui, ferice de cine a avut bucuria să-l cunoască,alinare şi condoleanţe celor ce i-au fost aproape

 22. Asa-s de putine cuvintele in astfel de momente…D-aia e bine ca sa scriem despre oamenii dragi si deosebiti cat inca mai pot sa ne bucure…
  Dumnezeu sa-l ierte si sa-i dea odihna vesnica!

 23. CELLA says:

  http://andreipaunescu.blogspot.com/2008/11/murit-emilian-onciu.html
  fie-i ţărîna uşoară şi sufletul păzit de îngeri
  păcatele cele cu voie şi fără de voie iertate
  Dumnezeu să-l ierte şi să-i dea odihnă

 24. 😦 Dumnezeu să-l ierte şi să-l aline în lumină!

 25. Pingback: O ALTĂ VOCE ROMÂNEASCĂ A URCAT ÎN CORUL CERESC « Welcome to Roxania

 26. Adrian says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

 27. octavpelin says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!!!

 28. Nea Costache says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 29. Satmareanca says:

  Vă mulţumesc pentru gândurile bune! Nu pot mai mult decât să-mi aduc aminte cuvintele unui prieten: „Ne amintim prea târziu. Când nu mai e timp nici pentru rămas bun. Şi atunci ne luăm chip spăşit şi straie cernite. Şi plângem. De mila noastră, a celor rămaşi…”

  Mă bucură reacţiile din blogosferă şi faptul că există şansa ca vocea sa să rămână veşnic în sufletele noastre…

 30. Ce rost au cuvintele? Dumnezeu să-l odihnească.

 31. Satmareanca says:

  Aşa e… Durerea şi părerile de rău nu pot fi exprimate în cuvinte…

 32. cantafabule says:

  Emilian Onciu a plecat sa cante ingerilor. Sa-i bucure si pe ei cu muzica buna. L-am vazut la Samfest-ul de asta-vara. Si m-a impresionat muzica lui. Inca un folkist s-a dus prea devreme sa-si intalneasca prietenii.
  Dumnezeu sa-l ierte!

 33. Satmareanca says:

  Deja ne cântă din ceruri. S-a dus pe muzica lui…

 34. Pingback: Artistu zice… » Blog Archive » Seminte de INFO: UNA CALDA, UNA RECE… si tot asa!

 35. Rares Nicusan says:

  Dumnezeu sa-l ierte. Un mare artist, o voce de exceptia. Mi-a incantat tineretea cu cantecele sale iar acum face acelasi lucru acolo sus, intre ingeri. Sincere condoleante familiei.

 36. Satmareanca says:

  Să-i ducem mai departe memoria ascultându-l! 🙂

 37. Fábry Aladár says:

  Dragul meu prieten Milu!
  Tu, cred ca stii n-ai plecat, esti aici cu noi,sintem la tine acasa si mama ta ne spune, sa ne prindem miinile, si sa ne asezam un moment, inainte de a pleca, iar mai apoi ne intreba daca mai avem timp ca sa mai bem o cafea.
  Tii minte, cite cafele „negre” beam? Niciodata n-am sa uit gustul acelor cafele, aveau gust de prietenie, de sinceritate erau calde de sufletele noastre. Nechezolul anilor 1980, adevaratele prietenii ale acelor ani, ani in care zi de zi ne intilneam oricind la careva dintre noi era o chitara si ore intregi incropeam planuri si cintece.
  Tu nu ai plecat, esti intre noi pentru ca tu erai si esti si acuma omul care stiai gindurile noastre, de multe ori faceai dreptate intre noi, noi mereu gata de gafe, si certuri prietenesti, Tavi mereu intirzia, eu mereu eram nemultumit.
  Nu ai plecat, esti cu noi, de multe ori imi reamintesc serile cu slanina, vin si ceapa, si de multe ori fara sa vreau cu aceleasi gesturi, ca si atunci fac cruce peste piine si torn o picatura din paharul cu vin pe care il beau, in amintirea celor plecati. Dar pentru tine nu, tu nu ai plecat, esti in sufletele noastre ale prietenilor tai ODATA PENTRU TOTDEAUNA!
  Hai la mai bine mosule, tu esti cu noi!
  P.S. acum am aflat prietene, ca Cristi Minculescu e in spital, sintem cu el, in suflet!

 38. Satmareanca says:

  A fost un om mare de vreme ce prietenii îl au în suflet şi după ce a plecat dintre noi…

 39. gabi dupu says:

  DE CATE ORI MA CUPRINDE NOSTALGIA ASCULT CANTECELE CELUI CARE MI-A MINGAIAT COPILARIA. EMIL E CU NOI, PRIN NOI. LA FEL SI TATIANA, VALERIU PENISOARA, STERIAN SI TOTI CEILALTI..

 40. dia says:

  DUMNEZEU SA IL PRIMEASCA IN CERURI SI SA SE ALATURE TUTUROR CELORLALTI FOLKISTI MINUNATI!
  NU AM STIUT DESPRE EL PANA ACUM …SI IMI PARE TARE RAU CA A PLECAT ASA DE TIMPURIU DINTRE NOI!
  DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE!

 41. crris says:

  Mi-a fost coleg la Radio Transilvania pe vremuri ……..un om extraordinar….mai multe nu pot sa spun fiindca cine nu l-a cunoscut din cuvinte si descrieri nu isi va poate face nici o parere..

 42. Tudor Nicusor says:

  In fiecare zi cind deschid pagina de stiri aflu ca un on bun sau un suflet drag s-a dus.Azi am aflat dupa atata amar de vreme ca s-a mai dus cineva care prin cantecele sale mi-a inseninat tineretea.Din pacate ne dam seama prea tarziu ce mult ne lipsesc si am vrea sa facem orice ca sa ii mai tinem langa noi o clipa macar.Pe mare,in singuratate pretuiesti mai mult tot ceea ce este romanesc.Vad cum ni se stinge neamul,plang si paca nimanui nu ii pasa.Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: