Rămâne cum am stabilit! – Rezultate finale

REZULTATE FINALE SATU MARE

UDMR a obţinut 2 mandate, unul de senator şi unul de deputat, conduce în alte trei colegii pentru Camera Deputaţilor, în timp ce PDL s-a clasat pe primul loc în Colegiul 1 pentru Senat, iar PSD în Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor.

UDMR a obţinut cele mai multe voturi în judeţul Satu Mare, fiind urmat de PDL, Alianţa PSD+PC şi PNL, atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor, potrivit rezultatelor finale date, luni, publicităţii de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Purtătorul de cuvânt al BEJ, Paula Ştefan, a declarat, luni, că după validarea voturilor din toate cele 333 de secţii de votare din judeţul Satu Mare, la Senat, UDMR a obţinut 36,55 la sută din voturi, fiind urmat de PDL – 22,47 la sută, Alianţa PSD+PC – 22,10 la sută, PNL-12,98 la sută, PNG-CD – 2,11, PRM-1,81 la sută şi Partidul Verde cu 1,68 la sută din voturi.

În Colegiul nr. 1 pentru Senat, cele mai multe voturi au fost obţinute de reprezentantul PDL, Petre Mureşan, 29,56 la sută, urmat de candidatul Alianţei PSD+PC, Valer Marian, cu 27,08 la sută, şi de cel al UDMR – Ladislau Konya, cu 23,76 la sută. Al patrulea clasat a fost candidatul PNL, ministrul pentru IMM Ovidiu Silaghi, care a obţinut 13,24 la sută din voturile valabil exprimate. De asemenea, candidatul PNG-CD, Teodor Gavrilaş a obţinut 2,48 la sută din voturi, al PRM, Liudmila Delia Chiuzbăian, 1,79 la sută din voturi, iar al Partidului Verde Ecologist, Nicolae Pop, – 1,59 la sută.

În Colegiul nr. 2 pentru Senat, candidatul UDMR, Tiberiu Guntner, a obţinut 51,99 la sută din voturi, adjudecându-şi astfel mandatul de senator. Pe locul doi s-a clasat candidatul Alianţei PSD+PC, Ioan Viman, cu 16,10 la sută, candidatul PDL, Pop Zoltan, cu 13,93 la sută din voturi, urmat de candidatul PNL, Valentin Macec, cu 12,65 la sută. Candidatul PRM, Ieronim Crişan a obţinut 1,95%, al Partidului Verde Ecologist, Daniela Cotoraş – 1,79 la sută, iar candidatul PNG-CD, Anda Cornelia Bolba, 1,66 la sută din voturi.

La Camera Deputaţilor, UDMR a obţinut 36,05 la sută din opţiunile electoratului prezent la urne, fiind urmat de PDL – 23,66 la sută, Alianţa PSD+PC – 22,63 la sută, PNL-10,98 la sută, PNG-CD – 1,91 şi PRM-1,61 la sută. Restul partidelor au întrunit sub 1 la sută din opţiunile alegătorilor.

În Colegiul nr. 1 Oaş pentru Camera Deputaţilor, pe primul loc s-a clasat candidatul Alianţei PSD+PC, Gheorghe Ciocan, cu 37,99 la sută. Acesta este urmat de candidatul PDL, Ioan Tibil, care a întrunit 34,71 la sută din voturile alegătorilor care s-au prezentat la urne. Candidatul PNL în acest colegiu, Ioan Rus, s-a clasat al treilea cu un procent de 12,47 la sută. Candidatul UDMR, Rudolf Riedl, a obţinut 8,57 la sută din voturi, iar cel al PNG-CD, Dumitru Florin Ciorba, a obţinut 2,31 la sută din cele 18.527 de voturi valabil exprimate în acest colegiu.

În Colegiul nr. 2 pentru Camera Deputaţilor, primul clasat este candidatul UDMR, Kovacs Mate, cu 29,82 la sută, urmat de al PDL, Ioan Holdiş, care a obţinut 29,11 la sută din voturi. Candidatul Alianţei PSD+PC, Mihaela Rusu, a întrunit 23,42 la sută din opţiunile electoratului, în timp ce candidatul PNL, Silviu Zetea, a obţinut 10,82 la sută din voturi. candidatul PNG-CD, Teodor Coste a obţinut 2,22 la sută, iar al PRM, Matei Mărgărit, 2 la sută.

UDMR conduce şi în Colegiul nr. 3- Codru pentru Camera Deputaţilor, candidatul Uniunii, Turos Lorand, obţinând 29,69 la sută din voturi, urmat de al PDL, Ioan Mihalca, cu 25,33 la sută. Candidatul Alianţei PSD+PC, Viorel Pop, se situează pe locul trei cu 23,64 la sută, în timp ce candidatul PNL, Viorel Buda, a întrunit doar 13,26 la sută din opţiuni. Tot în acest Colegiu, candidatul PNG-CD, Petru Şuta, a obţinut 2,36 la sută, iar candidatul PRM, Elisabeta Szabo, – 1,68 la sută.

În Colegiul nr. 4 – Carei – Tăşnad, UDMR a obţinut, prin Varga Attila, 49,98 la sută din voturi, pe locul doi situându-se candidatul Alianţei PSD+PC, Vasile Mitraşca, cu 16,88 la sută. Candidatul PDL, Florin Gal, a obţinut 14,39 la sută din voturi, al PNL, Ilie Ciută, – 12,34 la sută, iar al PRM, Stelian Bărar, a obţinut 1,6 la sută din voturile valabil exprimate.

În Colegiul nr. 5 a câştigat în mod direct candidatul UDMR, István Erdei-Dolóczki, cu 52,82 la sută din voturi. Candidatul PDL, Adrian Ciobanu, a obţinut 18,63 la sută din voturi, al Alianţei PSD+PC, Paula Mare, – 15,64 la sută, iar al PNL, Csapo Csaba, a obţinut 6,86 la sută din voturi.

PS. UDMR a solicitat BEJ renumărarea voturilor în Colegiul electoral nr. 4 Carei- Tăşnad, candidatului Uniunii de aici lipsindu-i în jur de 20 de voturi pentru a câştiga un mandat direct.

Despre Satmareanca
Ziaristă

19 Responses to Rămâne cum am stabilit! – Rezultate finale

 1. gurau silviu says:

  Cand se repetea cu periodicitate aceleasi rezultate si nu este vorba despre un test fizic sau chimic[si nu in conditii ideale de laborator]concluzia plecata de la premisa corecta e ca se fura,si cifrele sunt ajutate din pix sa se inscrie in tabelul de observatii.Ungurii astia par tragatori de elita care fac 10 puncte din 10 incercari si in unii ani chiar 12-14 puncte chiar daca pentru fiecare tragere in centru se acorda 1 punct si ei trag tot de 10 ori!Buni tragatori,,,,pe sfoara sunt!!!!!!

 2. Satmareanca says:

  Silviu, asta e scenarită dragă 😛 Ei iau mult pentru că votează toţi pentru ai lor. Maghiarii reprezintă un procent de 35 la sută în judeţ, este normal să ia mult în condiţiile în care noi votăm cu patru, cinci ori mai multe partide.

 3. gurau silviu says:

  ziceam de nivel national,nu scad sub 6%

 4. gurau silviu says:

  De cand Michiduta mi a soptit la ureche sa mi fac blog ,ma simt ca un boy negru ce alearga cu cutia plina crema si perii sa lustruiasca pantofii[blogurile]acelor domni si domnite [albe desigur]ce au incaltari vechi dar desavarsite.Domnii si domnitele stau relaxati la umbra si isi privesc cu multumire pantofii proaspat lustruiti de mine si de alti boys din blogosfera[breasla lustruitorilor de pantofi]Ca acesti propietari de plantatii de vorbe sa fie mulumiti si incantati,ca ei sa ti faca semnul magik,adica degetul aratator intins spre tine ,nu e destul sa fii

 5. gurau silviu says:

  restul pe pantofu’ meu

 6. Satmareanca says:

  Ok, acum am priceput faza cu ungurii 🙂 La celălalt comentariu cu pantofii ţi-am răspuns la postarea de mai jos. L-ai postat de două ori 😀

 7. ciprian blidaru says:

  Satu Mare e in Romania?:)

 8. octavpelin says:

  Crina,ai avut dreptate cu udemeristii!!!

 9. gurau silviu says:

  scuze ,ma lua valul!

 10. Oana says:

  Eu ti-am spus ca asa va fi 😀 Doar am dat in carti 😉

 11. era normal sa fie asa, din mai multe motive. unu: ungurii au constiinta civica, romanii n-au. doi: cel putin la noi in judet, ungurii au un partid cu care sa voteze, romanii au trei, plus o gramada de partidicole = mini-partide ridicole (ce-i drept, am apreciat intentia partidelor romanesti, pdl-ul de pilda, care au pus – chiar daca degeaba, deocamdata – candidati de etnie maghiara in colegii cu populatie dominant maghiara – cum e si al meu). trei: de regula, romanii care se inghesuie la politica o fac ca sa-si umple buzunarele, in schimb, ungurii care acced la politica au deja buzunarele pline si vor, eventual, sa si le burduseasca (e o diferenta de nuanta, dar una semnificativa).
  cit despre repetarea numaratorii in colegiul din carei, mi se pare normal. in locul celor care o fac, as aduce-o un pic din condei incit sa iasa, ca sa nu se mai lungeasca scandalul.

 12. ruxi says:

  Mai sunt romani in Satu-Mare?

 13. ruxi says:

  Nu de alta, dar acolo am luat premiul la olimpiada la Romana! (sic!)

 14. Trexel says:

  ok, acestea fiind spuse sper ca incheiem cu subiectul alegeri. sau? 🙂

 15. gurau silviu says:

  intrati sa cititi….BAIETII RAI AU SUCCES LA FETE SAU UN ZORRO DIMBOVITEAN

 16. Satmareanca says:

  @ Ciprian
  Pe buletinul meu aşa stă scris. Încă 😀

  @ Octav
  Io am întotdeauna dreptate. Sunt şi modstă pe deasupra :))

  @ Oana
  Nu le puteai măslui şi tu, că tot se poartă 😆

  @ Horia-Nicola Ursu
  Oricum vor primi al treilea mandat. Mai degrabă cererea a fost formulată sperând şi la al patrulea 🙄
  În rest, subscriu!

  @ Ruxi
  Ne-am corcit :)))
  Bravo ţie! Sper că ai rămas cu impresii bune 🙂

  @ Trexel
  Cică, gata! Dar să nu zicem hop. Vrei să scrii altceva în locul meu? 😛

  @ Silviu
  Intrat, citit, plăcut 🙂

 17. Satmareanca says:

  Suntem ecologişti :)))) Merci, Spedy! 🙂

 18. Spedy says:

  am atras atentia doar ca sa vezi cum se intregeste puntea de care vorbeam cu ceva timp in urma…..dar este sugestiva si dispunerea (s)palamentara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: