Să nu ziceţi că nu v-am spus!

Aş fi început postarea asta cu un emoticon din ăla şocat, dar nu îl ştiu reproduce. Alandra, heeelp 🙂 . Ok, merci! 😯

V-am spus eu, mai în glumă mai în serios, zilele trecute, că UDMR are şanse să câştige şase din cele şapte mandate (două pentru Senat şi cinci pentru Camera Deputaţilor) din judeţul Satu Mare. Normal că exageram şi este imposibil, dar nu pot să nu mă întreb la ora asta, în prisma rezultatelor provizorii date publicităţii de BEJ, dacă trăim, totuşi, în Satu Mare ori în Harcov. Dar, hai să vă spun cifrele surpriză, aşa cum rezultă ele din numărarea a 73,57 la sută din voturi:

– UDMR a obţinut cele mai multe voturi în judeţul Satu Mare, fiind urmat de PDL, Alianţa PSD+PC şi PNL atât la Senat (37,86; 22,29; 20,19; 13,57) cât şi la Camera Deputaţilor (37,38; 23,91; 20,28; 11,55).

– UDMR a obţinut peste 51 la sută din voturi în două colegii din judeţul Satu Mare, în Colegiul 2 pentru Senat şi în Colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor. Niciun alt partid nu a trecut de 50 la sută în niciun colegiu, ba chiar a fost departe.

– UDMR se clasează pe primul loc în Colegiile nr. 2 Satu Mare – Someş, nr. 3 – Codru şi nr. 5 – Satu Mare – Livada pentru Camera Deputaţilor, cu următoarele procente: 29,62; 27,55 şi 49,42 la sută. Primele două colegii sunt aşa-zise româneşti.

– UDMR se clasează pe locul 2 în Colegiul nr. 1 pentru Senat şi pe locul 3 în Colegiul nr. 1 Oaş pentru Camera Deputaţilor.

Cam asta ar fi surpriza surprizelor în judeţul Satu Mare. O surpriză la care nici măcar liderii UDMR nu se aşteptau. Ar mai fi una. Trecând de faptul că cifrele se schimbă de la o oră la alta, mai există o certitudine. Ministrul Ovidiu Silaghi se clasează pe locul patru în colegiul în care a candidat – Colegiul nr. 1 pentru Senat.

Alte cifre sunt deocamdată irelevante deoarece se schimbă de la o oră la altă. Bătălia pentru Colegiile ce vor rămâne de la UDMR se dă între PDL şi PSD. Trendul este, însă, acesta.

La nivelul ţării ştiţi cum stau lucrurile.

Despre Satmareanca
Ziaristă

36 Responses to Să nu ziceţi că nu v-am spus!

 1. lol says:

  Beeee! am nebunit de cap cu cifrele, dai in mizda pasi ca oricum la o adică venim peste ei. Mitici, olteni, dobrogeni, moldovenii, banateni la nevoie vin si machdonii, gretili si alţi care se simt acasă acilea la România. Nu va lăsam noi pe voi ardelenii singuri!!! Si jar mănâncă nu ungurii, iredentiştii!! O iau pe cocoaşa de când se ştiu si tot nu se satura. Ma rog or fi masochişti eu accept si minorităţile de orice fel!!!!! Pana mă calcă pe bătături după aia se schimba calismerasul vorba la grecili!!

 2. Spedy says:

  io ti-am zis ca sustinerea si propagarea vot canci e paguboasa……si-mi vine sa-mi trag peste ochii…..din proprie initiativa .numai mister M…e de vina si …..ce sa mai vorbim…..pana la urma e bine .da cu liberalii a votat careva/? sau ei au votat cu udmr-ul?

 3. lol says:

  @Sprdy. Mister M nu are nici in clin nici in mâneca cu votul pe care la dat romanica ieri, el doar la anticipat corect. Daca amesteci liberalii cu UDMR pentru mine eşti suspect de comenzi politice nu am dat cu parul presupun!! Mai vedem si te ţin la curent pe tine ca si pe blogari!! La buna vedere!!

 4. Spedy says:

  nu amestec nimic si nu bat campii deloc .dupa ce trece zoaia asta o sa mai discutam…..

 5. octavpelin says:

  Crina,ai avut dreptate!!!

 6. ciprian blidaru says:

  Bine c-au iesit, poate fi multumit CTP.

 7. Satmareanca says:

  @ LOL
  Oricum, nu ar fi prima oară când câştigă multe mandate. UDMR a avut în urmă cu opt ani trei deputaţi şi un senator. Nimic nou 😛 Iar acum, procentele nu corespund şi cu mandatele. Cum se vor distribui vom afla zilele astea cândva.
  La urma urmei nici nu contează ce etnie sunt, ci ce fel de oameni, nu? 🙂

 8. Satmareanca says:

  @ Spedy
  Nu cred că are vreo influenţă votul canci. Ştii bine că l-am susţinut şi eu din scârbă faţă de clasa politică. M-am răzgândit până la urmă din motivele pe care le-am enunţat. Candidaţii români nu au fost capabili să-i scoată la vot, trebuiau să lupte căci era interesul lor direct.

  Pe de altă parte, rezhultatele sunt oarecum corecte în ansamblu. În judeţ, 35 la sută din populaţie este de etnie maghiară, iar procentul obţinut de UDMR în ansamblu este tot de 35 la sută. Surprizele sunt în colegiile româneşti. Românii votează în multe părţi şi este firesc să se întâmple aşa. Iar uninominalul ăsta le oferă surprize plăcute udemereilor, chiar dacă s-au opus. Dar, cum spuneam şi mai sus, să vedem la numărul de mandate.
  Prezenţa la vot la noi a fost foarte redusă şi pentru că o parte foarte mare din populaţie este plecată în ţări străine, se estimează că 15 la sută. Dar iar nu ştiu câţi români şi câţi maghiari şi bat câmpii aiurea.
  Liberalii sunt marii perdanţi, după procente: în jur de 13 la sută şi în niciun colegiu nu sunt în frunte, ba chiar la coadă.

 9. Satmareanca says:

  @ Octav
  Doar am intuit logic ce avea să se întâmple…

  @ Ciprian
  Nu cred că ştie datele astea :)))

 10. Alandra says:

  😈 Asta pentru articol :)))

  http://codex.wordpress.org/Using_Smilies

 11. Satmareanca says:

  :)))) Merci! M-am şi şocat 😀

 12. Ovidiu Miron says:

  Sunteti norocosi 🙂 .

  As vrea eu sa fie si la mine in Vrancea la fel. La noi PSD-ul castiga mai de fiecare data 😀 .

 13. Satmareanca says:

  Bine ai venit, Ovidiu!
  La noi câştigă de fiecare dată UDMR-ul. Poate ar trebui să facem schimb din când în când 😆

 14. isabellelorelai says:

  Vadim e de vină 😀

 15. Satmareanca says:

  Aaaaa, da? Şo pă el 😀

 16. Subi says:

  @lol

  „Nu va lăsam noi pe voi ardelenii singuri!!!”
  Sa zicem asa ca pana acuma voi ati avut nevoie de noi , ma refer aici la bani trimisi la Bucuresti! Decentralizareeeee!!! Traiasca Ardealul si satmarenii!

 17. Satmareanca says:

  Şi ceilalţi cetăţeni ai acestei ţări împreună de noi! 😀 Asta ca şi o completare, Subi 😛

 18. Subi says:

  Ion vine la Istvan cu furca !!!
  -Te omor, ba !
  -Stai mai Ioane , ce ti-am facut ???
  -Ba , voi la-ti omorat pe Mihai Viteazul!
  -Ba Ioane , asta a fost acum 500 ani .
  -Da , ba , da’ eu azi am aflat !!!!

 19. Darius says:

  Deci, la naiba!

 20. ciupico says:

  Crina , bine ca s’au lamurit lucrurile si ai si tu niste raspunsuri clare. cînd te vedeam atît de zbuciumata nici nu stii ce vinovat ma simtiam ca n’am fost la vot ( si cînd te gîndesti ca, teoretic si cu ceva bilete de avion, as fi putut vota în 3 tari- dar am intuit ca tot udmr-ul face guvernul). în opozitie e bine ca ai tot timpul nivelul critic ridicat.
  deci , intrarea pe la petea si adus niste ciucalata cu paprica….sau curry….sau mai bine cu niste lamîie .
  la ….primavara, ca iarna asta ma duc sa studiez sistemul electoral reprezentativ în elvetia ( la ski) .

 21. gurau silviu says:

  Cand se repetea cu periodicitate aceleasi rezultate si nu este vorba despre un test fizic sau chimic[si nu in conditii ideale de laborator]concluzia plecata de la premisa corecta e ca se fura,si cifrele sunt ajutate din pix sa se inscrie in tabelul de observatii.Ungurii astia par tragatori de elita care fac 10 puncte din 10 incercari si in unii ani chiar 12-14 puncte chiar daca pentru fiecare tragere in centru se acorda 1 punct si ei trag tot de 10 ori!Buni tragatori,,,,pe sfoara sunt!!!!!!

 22. @Sarmareanca. Mişto, Crino, că a câştigat UDMR. Mai bine nişte unguri mişto, decât nişte români tâmpiţi. Că, oricum, cetăţeni români sunt şi membrii UDMR.

  Uite şi la Tg.Mureş ce victorie frumoasă a obţinut Loţi Borbely! 🙂

 23. @Satmareanca. Crina! Ştii ce-am constatat?! Că nu eşti la mine în blogroll. 😯 Era aşa de la sine înţeles că eşti, noroc că am verificat blogrollul ca să văd cum te-am trecut, cu numele tău sau cu nick. Repar eroarea de ziua naţională, deci e ca şi cum ai intra în programul de gală. 🙂

 24. Satmareanca says:

  Roxana, eram acolo din ce văzusem eu de mult, dar nu ştiu dacă mai găseşti ceva la cât îţi e de lung blog-roll-ul 😆 Eu tocmai de aceea am început să fac categorii că nu mai înţelegeam nimic, deşi mai am până te ajung :)) Oricum, merci că-mi porţi de grijă 🙂

 25. Satmareanca says:

  Subi, începi să-mi placi din ce în ce mai mult. Am zis io că-s faini ungurii :)))

  Ciupico, of ce drăguţ. Aşa am părut? Zău că nu am fost :))
  Io îs tot timpul în opoziţie, cu toată lumea. Mă rog, măcar cu lumea politică :)))

  Darius, tu ai zis 😛

  Silviu, aici e o realitate, niciun furt :)))

 26. @Satmareanca. Păi înseamnă că am avut dreptate că era de la sine înţeles! Dar nu te-am găsit! Unde te-ai ascuns?! 🙂

  Vreau şi eu să le organizez, ca să mai pot găsi câte ceva pe-acolo. 😆

 27. Satmareanca says:

  Eram pe acolo, unde-i locul Sătmărencei 😀
  Şi mie mi-a luat ceva şi încă mai lucrez :)))

 28. urbanreality says:

  oare care vor fi rezultatele finale ? 😀

 29. @Sătmăreanca. Fată, te-am găsit! Cred că venise spiriduşul, fiindcă aseară n-am uns clanţele cu usturoi. 😆

 30. gurau silviu says:

  De cand Michiduta mi a soptit la ureche sa mi fac blog ,ma simt ca un boy negru ce alearga cu cutia plina crema si perii sa lustruiasca pantofii[blogurile]acelor domni si domnite [albe desigur]ce au incaltari vechi dar desavarsite.Domnii si domnitele stau relaxati la umbra si isi privesc cu multumire pantofii proaspat lustruiti de mine si de alti boys din blogosfera[breasla lustruitorilor de pantofi]Ca acesti propietari de plantatii de vorbe sa fie mulumiti si incantati,ca ei sa ti faca semnul magik,adica degetul aratator intins spre tine ,nu e destul sa fii ,,restul pe pantofu’ meu

 31. Satmareanca says:

  Urban, păi le postasem pe când întrebai tu aici 😛 Vezi postarea nouă.

  Roxana, ţi-am spus eu că e greu 😆

  Silviu, las’ că îţi trece fuga. Aşa e la început :))) Pentru mine eşti un prieten 🙂

 32. lol says:

  @Subi, Descentralizare? înainte barbat ca aşa vor si ei o sa ne descentralizam pana o sa ne vizitam cu paşaportul in mana!! Buna ideie!!!!!!!!! Partea proasta e ca eu nu mă dumiresc aici la Dobrogea cine se indura de noi sa ne ia ruşii sau bulgarii, da ce îmi fac eu probleme tot un drac e!! Sara buna!!!!!! si daca se baga paşapoarte ne vedem pe net!

 33. lol says:

  @Subi. Tot e 1 Decembrie de ce or fi vrut înaintaşi tai unirea cu Tara Româneasca ca ii alintau ungurii de mai bine de 1000 de ani. Nu au ştiut ce fac? si te-ai deşteptat tu!?. Oricum am mari dubii ca eşti ardelean, cu mine pe scara stau doua familii. Acum fac pregătiri sa meargă de Craciun acasă sa taie porcul. Ca in Ardeal nu se prepara porcul nicăieri, eu ştiu!!

 34. Subi says:

  @lol

  La faza asta de istorie ar fi mult de spus, nu ma bag, hai sa radem :D;

  In Cluj, invazie de sobolani. Pe strazi, prin case, peste tot…
  Funar, disperat,cere ajutor de la Bucuresti. De acolo i se raspunde: „In cateva zile primesti un pachet”
  Vine pachetul, in el un sobolan alb, micut cu un bilet „Da-i drumul prin oras!”
  Da drumul Funar la sobolan si in 24 de ore au disparut toti parazitii.
  Suna Funar la centru si multumeste.
  Dupa cateva zile invazie de soareci. La fel se cere ajutor, primeste pachet cu un soricel mic, alb, „Da-i drumul prin oras!” si asa dispar toti soarecii. Multmeste iar Funar dar mai zice „Ba’, pe acolo pe la voi un ungur micut si alb nu aveti?”

 35. Satmareanca says:

  Lol, ţi-am zis io că-s faini ungurii ăştia 😆
  Mă rog, ardelenii în general :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: