Îngerul şi Inchiziţia

Aţi simţit vreodată că aveţi aripi şi că puteţi zbura peste lume, departe de spaţiu şi timp? Aţi simţit că aveţi puterea să mutaţi munţii din loc şi că puteţi învinge toate barierele?

Îngerului meu i-au crescut aripi, a învăţat să le poarte cu demnitate şi le-a arătat tuturor cum poate să zboare. Zbura suav pe muzica inimii lui. Toţi erau cu ochii la el. Prietenii îl priveau cu admiraţie şi îi dădeau impuls să zboare cât mai sus. O altă categorie de pământeni îl priveau sceptic şi îi analizau fiecare fibră, văzută ori nevăzută, a aripilor. Insistau că este imposibil să zbori, în ciuda evidenţei. I-au tot spus asta până când a renunţat la zbor, deşi încă mai avea aripi.

Ei erau Inchiziţia. O serie de intelectuali şi scriitori, care cred că numai ei au dreptul să zboare, cu toate că nu au aripi de înger. Ei se cred deţinătorii adevărului absolut. Pentru că au mai multă experienţă, pentru că viaţa le-a bătătorit deja drumul spre nori. Deşi, pe toate drumurile, oricât de bine ar fi fost făcute, pot apare carii. Au uitat că şi ei au fost susţinuţi când au avut nevoie, în tinereţea lor. Acum, au tras tir după tir în aripile firave ale îngerului meu până aproape i le-au ciuruit. Doar una a rămas intactă, dar nu l-a putut susţine în zbor deoarece nu i-a spus nimeni că poate zbura şi cu o singură aripă. Frumosul a căzut la pământ. S-a închis în colivia lui sperând că lumea se va schimba pe când aripa bolnavă i se va reface. A căzut, dar nu înainte de a lupta vitejeşte, de unul singur, apărându-şi reginele.

Ştiu că într-o zi îşi va recăpăta încrederea şi va zbura din nou. Îşi va croi iar drum printre nori. Lăsaţi îngerul să zboare! Dacă ştiţi să creaţi aripi mai puternice, ajutaţi-l! Dacă nu puteţi ori nu vreţi să fiţi învăţătorii lui, lăsaţi-l să zboare cum ştie el, dar nu-i frângeţi aripile! Nu aveţi niciun drept, dacă nu aţi ţesut niciun fir din ele! Dacă nu puteţi fi îngerii îngerului, de ce aţi fi demoni?

Când simţi că poţi să te ridici, chiar să zbori, când faci lucrurile având convingerea că aceasta e menirea ta, Inchiziţia vine să-ţi năruie toate visele. Intră încălţată în cizme de gumă jegoase în sufletele îngerilor. Nu-i totul pierdut. Ar mai fi o speranţă. O aripă a îngerului meu este încă intactă. Dar, ajunge o aripă pentru a acoperi toată mizeria umană?

Ştiu că îngerul meu poate zbura, chiar mai sus decât crede el. Spuneţi-i şi voi că se poate înălţa printre nori şi cu o singură aripă. Spuneţi-i că cealaltă se va reface în zbor…

PS. Îngeri sunt şi prietenii aceia unici care te fac să simţi că poţi să zbori. Mă rog, cârcotaşii nu prea pot simţi asta. Ghinion 😀

Despre Satmareanca
Ziaristă

40 Responses to Îngerul şi Inchiziţia

 1. teodor says:

  M-as bucura daca cele spuse de tine ar fi doar o metafora. Din pacate ai mare dreptate. Sunt sigur ca o sa reusesti. Si mi-as dori ca intr-o zi, intr-o minunata zi, sa se indeplineasca ceea ce spunea marele Nichita. „Oamenii sunt pasari cu aripile crescute inlauntru”!

 2. Lucia Verona says:

  Crina, nu e vorba de Inchiziţie şi, în general, de nimic cu literă mare 🙂 E vorba de nişte bieţi oameni, cu frustrările lor mărunte. Apropo, a mai scris cineva în afară de articolul şi comentariile din Observatorul?
  Răspunsul Oanei ar trebui să fie o nouă carte.

 3. CELLA says:

  „suntem îngeri cu o singură aripă şi nu putem zbura decât ţinîndu-ne unii pe alţii de mînă” (Laura Iancu)
  îngerul meu zice PREZENT !!! 😆
  mi-e milă de (ne)oameni … şi ei nici nu ştiu … binemerită …
  or fi răsplătiţi …

 4. lol's says:

  Zboară fără frica!! Nu uita ca in spatele tău este Shrek, daca trebuie iese si in fata, si cu Shrek nu se joaca „nime” ca nu are „hala” umor. El ştie doar ce crede el ca ii drept!! ZBOARA!!!!!!

 5. Satmareanca says:

  @ Teodor
  Povestea e adevărată în multe alte situaţii. Acum m-am referit la un caz anume. Nu eu am nevoie să zbor din nou, dar şi eu, de ce nu? 😀
  Trebuie doar să găsim în noi puterea de a zbura peste barierele reale ori imaginare…

  @ Lucia Verona
  Ai dreptate. Trebuia să scriu Înger cu literă mare şi inchiziţie cu mică 😀
  Oana a şi scris continuarea, cartea a doua din Războiul reginelor, dar şi volumul II din Dinastii. Din câte ştiu eu, cartea II va fi publicată la primăvară.
  Dar a mai scris şi la alte cărţi în această perioadă, una a şi terminat-o. Iar eu am citit-o deja, logic 🙂
  Şi cât încercau unii să explice că nu sunt frustraţi ))))

 6. Satmareanca says:

  @ CELLA
  Şi eu mi-am întins mâna. Începe să se contureze cercul. Încă un pic şi reuşim 🙂
  Unii au pur şi simplu ieşiri diabolice. Răul îi chinuie şi trebuie să scape cumva de el…

  @ Lol’s
  Eu mi-am luat deja zborul, sunt în aer, numai că nu ştiu de ce nu apare la interval îngerul ăsta pe care vreau să-l ridic iar la nori 😀

 7. Fiecare dintre noi are un inger pazitor,dar imi pun intrebarea daca unii il merita!,Crina ingerul tau are grija de tine asa ca ai curaj si zboara fara frica!,cu stima Tavi

 8. blue says:

  „…Dacă suporţi să-ţi vezi vorba sucită
  De şarlatan, ce-ţi spurcă al tău rost;
  De poţi ca munca vieţii, năruită,
  S-o faci de la-nceput precum a fost;”
  🙂

 9. CELLA says:

  ps. 1 – ( că simţesc c-or mai urma ) – piţifelnicii (se) trec … citindu-se unul pe altul ,
  CĂRŢILE RĂMÎN !!!
  (şi) … eu … cititorul HOTĂRĂSC !

 10. Satmareanca says:

  Tavi, prietenii adevăraţi sunt îngeri unul pentru celălalt. Pentru îngerul meu prieten ne înlănţuim în zbor azi 🙂

 11. Satmareanca says:

  Blue 🙂

  Dacă-ntre Regi ţi-e firea neschimbată
  Ca şi-n Mulţime – nu străin de ea;
  Amic sau nu, de nu pot să te-abată;
  De toţi de-ţi pasă, dar de nimeni prea;
  Dacă ţi-e dat, prin clipa zdrobitoare,
  Să treci şi s-o întreci, mereu bonom,
  atunci: a ta e Lumea asta mare
  şi, mai presus, vei fi un OM, copilul meu!

  Noroc cu google )))

 12. Satmareanca says:

  Cella, am vrut să spun şi asta în prima variantă a postării, dar am început într-un fel şi am gătat în altul ))) Iar semnele arată că cititori sunt. pe mine m-a câştigat 🙂

 13. Balin Feri says:

  Eu sunt un om cu frustrările mele mărunte. Nu sunt intelectual, nici scriitor şi nici nu consider că aş fi inventat gaura din macaroană sau codiţa cu care stă pruna ataşată pomului…dar vă rog eu frumos, pe toţi şi toate, să nu vă grăbiţi să cădeţi în extreme. Oanei nu i-a spus nimeni să nu mai scrie, i s-a atras atenţia asupra greşelilor făcute şi dacă analizaţi cartea Războiul Reginelor aşa cum a apărut, nu cred că puteţi spune careva că nu sunt corecte majoritatea observaţiilor. Eu nu cred că cineva îşi doreşte realmente ca ea să nu mai scrie, nu cred nici că vreunul dintre cei care au criticat-o a făcut acest lucru pentru că ar fi fost invidios ori că ar fi avut ceva de câştigat de pe urma renunţări ei, nici gând. Aşa că nu vă hazardaţi să vedeţi inchiziţie acolo unde nu-i. Motivaţiile celor care şi-au permis să fie critici şi să meargă pâna la vehemenţă este alta, vă pot spune care, dacă vă interesează…
  Nu ştiu daca aţi observat sau dacă v-a interesat faptul că literatura sci-fi, fantesy sau horror este privită de lumea academică într-un mod incorect, este considerată nu o literatură de nişă ci mai degrabă o non-literatură, o joacă de copii a unor adulţi întârziaţi sau preocuparea infantilă a unor pseudoscriitori. Literatura asta, atât de dragă nouă, la fel a fost privită iniţial peste tot în lume numai că scriitori precum Asimov sau Philip K. Dick, prin operele lor au reuşit să impună recunoaşterea în ţări precum USA sau Anglia, ceea ce am vrea să se întâmple şi în România. Lucru la care nu avem însa nici măcar dreptul sa visăm atâta timp cât cei care scriu sci-fi, fantesy sau horror nu respectă anumite cerinţe obligatorii, cum ar fi respectarea regulilor gramaticale. Dacă înţelegeţi acest lucru atunci nu vă mai miraţi de articolul lui Haulica şi nu-l veţi considera inchizitor ci veţi încerca eventual să-l ajutaţi să ducă această literatură acolo unde îi este locul.

  În privinţa îngerului tău Crina, tot ce pot spune este că de ea depinde să zboare. Dacă ştie întradevăr atunci nu va privi observaţiile primite ca pe o tăiere a aripilor ci va căuta să elimine toate greşelile asupra cărora i s-a atras atenţia şi astfel la apariţia noii ei cărţi va merita întradevăr toate laudele. În cazul de faţă încurajarea este binevenită, dar nici unul dintre cei care afirmă că sunt bine lucrurile aşa cum sunt nu este un prieten adevărat al ei. Prieten adevărat nu este cel care te aplaudă şi te susţine în repetarea unor greşeli ci acela care îţi arată greşeala. Cum ar fi fost ca cineva să proiecteze un pod, să aibe o formă deosebită, să fie exact unde trebuie şi când trebuie pentru a umple un gol…dar să aibe calculele de rezistenţă greşite?
  Aşa că vă rog eu mult să încetaţi cu cocoloşeala degeaba, Oana este matură şi trebuie sa înţeleagă că statutul de scriitor atrage după sine anumite obligaţii şi astea trebuiesc respectate, în privinţa regulilor gramaticale ale limbii române nu se fac concesii pentru a nu răni orgolii.
  Eu sunt convins că pentru Oana toate acestea sunt doar o treaptă, o va urca şi va merge mai departe, sunt convins că va înţelege că ceea ce se cere corectat nu poate rămâne aşa şi ca va creşte ţinând cont aceste lucruri. Atâta timp însă cât se găsesc prieteni în preajmă care să vocifereze cum ca ar toate bune şi frumoase aşa cum sunt, nu va reuşi să vadă imaginea reală a lucrurilor ceea ce pe mine mă revoltă. A urcat o treaptă. Voi îi spuneţi că a ajuns deja sus şi se poate opri, eu, cu toate frustrările mele şi cu întreaga mea reavoinţă îi spun că NU dragă Oana, nu eşti sus şi dacă nu încetezi cu a te complace atunci nici nu vei putea ajunge sus niciodată. Eu îi spun că da dragă Oana, ai făcut un pas şi acum eşti în aer. De tine depinde dacă îi asculţi pe cei care susţin că tot ce-i în aer zboară sau pe cei care încearcă să te înveţe să nu confunzi căderea cu zborul.
  Dacă asta însemnă să fii membru al inchiziţiei, atunci sunt mândru să fiu.

 14. Trexel says:

  a, aici e parastasu 🙂

 15. CELLA says:

  @ FERI – ca să fie foarte CLAR – limbajul folosit de vizitatorii unui anumit blog m-au dreranjat , pe mine personal , insistenţa posesorului ( care , printre altele are , în „textele” şi comentariile domniei sale şi la tine „pe blog” , pe lîngă umori evidente , nenumărate greşeli gramaticale ) precum şi alimentarea intenţionată a unui „conflict” inexistent ;
  tot ce „spui” tu este de bun simţ , crede-mă SUNTEM MATURI 😆
  cei care „zicem” o facem cu cinci cărţi (eu) ale Oanei , citite deja … asta pentru aceia care , încă nu ştiu , a scris , a publicat … ÎMI PLACE CE SCRIE , mie mi-a întredeschis o uşa spre … altceva , minunat , exact cînd aveam nevoie 😉
  cititul … a dus la apropiere , apropierea la citit … şi tot aşa 😆
  într-o scurtă concluzie : nu cocoloşesc , dar nici „lăudătoare găunoasă” şi „gudurătoare greţoasă” nu admit !!!
  nivelul l-aţi stabilit domniile voastre , cititorii d-vstră şi etc.
  în ce mă priveşte încurajez ori critic … prietenia-i altceva … MULT ALTCEVA , în cazul de faţă … este vorba despre PRINCIPII … am puţine dar fixe 😉
  mult noroc în ce faceţi , ţinem legătura 😆

 16. deja toata discutia derapeaza in penibil. chiar nu vrea nici unul dintre toti cei care-o caineaza pe oana sa accepte ca o critica poate fi si constructiva?

 17. Satmareanca says:

  Balin Feri, nu m-am referit la tine. Te-am considerat obiectiv, cel puţin din ce am citit. Sunt de acord cu criticile, dar fără sentinţe inchizitorii de final. Am impresia că este o caracteristică a românilor asta de a emite sentinţe dure, de a încerca să şocheze.
  Am mai scris despre subiect şi am arătat că sunt greşeli, dar pot fi îndreptate.
  Fii sigur că prietenii i-au spus şi ce nu este bine, ba chiar i-au întins o mână de ajutor. Inchizitorii au interpretat altfel inclusiv gestul prietenilor. Poţi să-mi pui la îndoială multe lucruri, dar nu că nu aş şti să fiu prieten 😉

  Sunt motive suficiente să cred că ultima critică nu a fost una obiectivă deloc având în vedere locul de muncă al autorului.

  Cât priveşte îngerul, sunt trepte şi trepte de trecut şi printre nori, dar asta nu înseamnă că nu se află în zbor…

 18. Satmareanca says:

  Horia, dacă aşa ţi se pare, stai deoparte, ca nu cumva să te umpli şi tu de penibil. Eu mă simt foarte bine aşa 😉

 19. @crina: am stat deoparte si o sa stau si mai departe de-acuma incolo. si nu inteleg ce-a vrut sa insemne chestia cu locul de munca: locul de munca al lui michael haulica e la editura mea, la millennium press. ce legatura are locul de munca cu faptul ca volumul publicat de oana e plin ochi de greseli?

 20. Vania says:

  Oana va trebui să fie mai atentă cu corectura, fără însă să apeleze la „negrişori”, cum insinua hronicariul cel maliţios.
  Din experienţă, ştiu că o corectură bună e atunci când ţi-o faci singur, interzicând editurilor să mai intervină în vreun fel. Asta am învăţat-o după primele două volume publicate.
  Altfel, nu-mi fac griji, Oana va trece de pasa proastă şi-o să ne mai delecteze cu vreo 15-16 volume din „Regine”…

 21. maminineta says:

  Cuvinte,mereu cuvinte, unele care dor, intristeaza, taie elanul inceputului.Nu fiti tristi, OANA, va scrie mereu de aici inainte are toata viata in fata ei, va invata cu siguranta din greseli si va merge mai departe. Noi nu trebuie sa uitam ca ingerii au aripi care-i vor ridca sus, sus de tot unde se simt in siguranta, unde nu-i poate ajunge vehementa…

 22. Balin Feri says:

  Sătmăreanco, nu fi nedreaptă cu Michael. Ceea ce spune el nu are legătură cu postul ocupat ci cu ceea ce cunoaşte, cu aşteptările domniei sale. Eu cred că indiferent ce post ocupă cineva poate să aibe dreptate sau să greşească. Aşa că pentru a discuta absolut obiectiv contestaţi-i spusele cu argumente dacă puteţi, dacă nu atunci încercaţi să fiţi şi voi obiectivi şi renunţaţi la a privi aceasta problemă din punctul de vedere al unor prieteni apropaţi ai Oanei şi analizaţi pur şi simplu nivelul calitativ al cărţii aşa cum apare ea în mâinile unui cititor care are un pic de habar despre literatură. Greşelile sunt acolo şi nu dispar indiferent cât aţi insista pe calităţile autoarei. Voi refuzaţi să vedeţi oul ci ridicaţi în slăvi găina. Până la urmă ce aveţi de reproşat lui Michael, lui Aspoiu, lui Ursu, lui Kyodnb sau mie? Că atunci când cumpărăm ceva şi nu-i pe măsura aşteptărilor noastre atunci ne exprimăm nemulţumirea fără să ne intereseze calităţile sau capacităţile autorului?
  Luăm un cititor oarecare. Daţi-i o carte plină de greşeli şi explicaţi-i că trebuie să o citească şi trebuie să-i placă pentru că voi cunoşteţi autoarea şi o iubiţi. Credeţi că omul acela va cumpăra vreodată o carte a ei pe baza asta? Ce încercaţi să faceţi? S-o convingeţi pe Oana că e suficient să scrie pentru cei care vor citi cartea de dragul ei, ori încetaţi cu aiurelile şi o lăsaţi să-şi conştientizeze greşelile, dacă sunt ale ei şi nu ale editorului şi să ajungă să scrie pentru orice cititor indiferent dacă o cunoaşte pe ea personal sau nu?

  Indiferent ce cale aţi alege, eu la subiectul acesta nu mai am nimic de spus, ceea ce am avut, am spus. Cine are urechi să audă şi minte să înţeleagă aceluia îi ajunge, pentru ceilalţi nu ar fi suficient nici dacă am scrie de acum şi pânâ adânci bătrâneţi pe tema asta.

 23. Satmareanca says:

  Balin& Horia
  Ne învârtim în jurul cozii. De greşeli am scris şi le-am admis, într-o altă postare. Nu sunt de acord cu stilul inchizitor. Dar poate că trăiesc eu într-o altă lume. Poate cer prea mult de la oameni să nu emită sentinţe definitive. Au fost discuţii şi acuzaţii mult prea dure faţă de ce merită Oana, cu toate greşelile…

  Nu voi eraţi inchizitorii din postare. Voi eraţi doar în gaşcă 😛 Iar eu iau apărarea „găştii” mele 😉

 24. Satmareanca says:

  Vania, sunt convinsă că va reveni. Legat de corectură i-am spus şi eu, atât pe blog cât şi în privat că este nevoie de atenţie mărită. Sunt sigură că va rezolva neajunsurile singură.
  Acum mă tem că o să revină în forţă şi nu oi avea io vreme să citesc cât poate ea scrie 😀

 25. Vania says:

  Aia mă temeam şi eu, bine că-i dai idei!…

 26. Satmareanca says:

  Maminineta, are mult timp înainte să se şlefuiască. Eu am mare încredere în ea şi ştiu că le va demonstra că s-au înşelat 🙂

 27. Satmareanca says:

  Vania, mai bine îmi ţineam gura 😆

 28. @crina: nu fac parte din nici o gasca. spre regretul a destule gasti, fie-mi ingaduit a se mentiona. e prea mult daca ma astept ca o carte publicata in romania, cu pretentia de a se adresa cititorilor de limba romana, sa respecte normele limbii in cauza?

 29. Oana says:

  OH, Crina, ti-am zis sa nu zici nimic? Nici de la capat nu mai am putere s-o iau. Si eu te iubesc, dar s-o lasam balta. 🙂

 30. spedy says:

  timpul vindeca orice rana daca nu-i mortala….
  si cum cea ce nu te omoara te-ntareste,la vara va fi mai puternica si mai determinata dar ,mai ales, mai matura….
  este frig peste tot,chiar si-n tara elfilor sau ,mai ales acolo in momentul asta dar ,atat cat am patimit eu in decembrie,imi spune ca frigul vine de la ….maramu…de la neprieteni dar,in cea ce ma priveste mai ales de la prieteni…..
  nu am vrut sa ma plang pana acum dar,am atentionat discret de fiecare data pentru cine a avut ochi si pentru altceva decat inchipuiri….este vremea lamuririlor si vor fi transante .eu sunt mic si mintea mea functioneaza dupa alte scheme decat ale voastre dar,rezultatul nu-i cu nimic mai prejos .am sters toate legaturile cu ceilalti din anumite motive si nu ca nu am ce spune…..dar am ocazia sa cantaresc natura umana pe diferite nivele sociale ca timp mai am ,altceva nu prea….daca vrei alte lamuriri poti sa ma contactezi ….

 31. lol's says:

  Baietii!! de tehnoredactare a auzit cineva ca se urca pe mine spumele marii! Uite cum e calismerasul :
  Varianta 1).Scrii oarece, un patron de editura agreează idea si angajează un tehnoredactor, care angajează nişte copişti pe PC sa scrie textul in limbaj informatic si scoţi cartea. O corectezi si tu daca ai timp înainte de lansare in PRODUCŢIE, si daca te baga in seama cineva, timpul „ie” bani!. Editorul si tehnoredactorul vor bani ca au oameni de plătit, nu sunt de condamnat !!! Daca iese naspa se da vina pe scriitor.
  Varianta 2). Scrii oarece, si încerci sa răzbeşti singur. Scrii pe net. Corectorul de text nu este cel mai performant. Scrii ziua noaptea, supărat sau vesel, da vine in grămătic sa te numere pe puncte. Nu contează idea, nu contează viziunea nu conteza ca inventezi ceva. Nu conteza decăt ca grămăticul care nu a făcut nimic in viaţa lui devine arbitru. Domnul grămătic ai sictir!!
  Oana nici un regret!!! Satmareanca bine ai făcut!!

 32. Pingback: Tenebre (I) « Ioan Usca

 33. Satmareanca says:

  @ Horia
  Că sunt greşeli am stabilit acum o lună şi închidem subiectul. Una sunt greşelile acelea (recunoscute inclusiv de Oana) şi alta e să „desfiinţezi” un tânăr autor care are multă imaginaţie şi har de povestitor, aşa cum mulţi alţii care scriu, poate, impecabil nu au (ce-i drept, la o viteză de o carte la doi ani şi nu la două luni precum autoarea noastră).
  Şi, gata! Despre carte mai putem vorbi la o cafea ori la lansarea ei la Satu Mare 🙂

  @ Oana
  Mi-ai zis? Cred că nu am auzit 😀

  @ Spedy
  Cred că am mai spus şi altă dată, chiar m-ai făcut curioasă şi vreau lămuriri.

  @ Lol’s
  Mulţam de sprijin, Lol! Întotdeauna se găsesc unii care să-ţi spulbere visele, dar e important să ai în jur oameni care te susţin şi care cred în tine. Ăsta e cel mai mare lucru. Să criticăm, să demolăm, să distrugem tot ce ne stă în cale este cel mai uşor. Cred că asta este o problemă a societăţii româneşti în ansamblu.

 34. Oana says:

  Lol’s, multumesc! 🙂

 35. anaconda says:

  „Critici voi, cu flori desarte,
  Care roade n-ati adus…”
  Citatul asta e suficient, nu e nevoie de mai multa vorbarie 🙂

 36. Pingback: Mariana Ciutacu » Despre îngeri…

 37. ŞuKăRiT says:

  Sătmăreanco, nu te îngrijora. Îngerii nu au nevoie de aripi pentru a zbura, s-au născut zburători. Aripile sunt puse acolo doar pentru că altfel, nezburătorii, n-ar înţelege mecanismul prin care este este posibil ca Ei să se ridice de la pământ.
  Vezi dar că, aceia care au tras asupra aripilor Îngerului în speranţa că-i vor curma zborul, au tras într-o (cel mult) hologramă. 😉

 38. ŞuKăRiT says:

  P.S. Unde-i cutia aia cu reclamaţii, ha! Musai să bag în ea scrisoarea asta în care cer (revendic, insist, te rog… fac orice spui că-i musai de făcut! 😛 ) numai revino la vechea prezentare. Îmi este (aproape) imposibil să te pot citi sub forma asta, cuvânt sub (nu lângă!) cuvânt.
  (Ori mă pregăteşti pentru citirea chinezească? 😛 )

 39. Satmareanca says:

  @ Anaconda
  Bine ai venit! Aşa e vorba multă, sărăcia omului 😀

  @ ŞuKăRiT
  Dacă mă rogi atât de frumos, promit să fac o schimbare zilele astea. Deocamdată nu prea ai ce citi nici măcar aşa, căci nu prea produc multe pe aici :))))
  Între timp, îngerul şi-a luat iar zborul şi se anunţă că va ajunge desupra Sătmarului în curând 😀

 40. Pingback: Eu sunt bogată, măi… « Oana Stoica Mujea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: