Am întins covoarele roşii

lansare4

Reginele au sosit. Blestemul e şi el pe drum. Cu alte cuvinte, azi noapte v-am bârfit cu Oana până târziu, iar ea m-a muştruluit pentru că nu i-am răspuns la leapşă. Dacă mă mai enervează îi dau puţin din gripa ce mă bântuie 😀

Dar să revin la subiect. Oana a sosit pentru lansarea de mâine. Bogdan Hrib va apare şi el îndată. Sătmărenii îi pot urmări de la ora 17.00 la Nord-Vest TV, în emisiunea „Cu cărţile pe masă”. Tot atunci, doritorii (primii zece) pot suna la numărul 0361.407.744 pentru a primi Războiul reginelor şi Blestemul manuscrisului gratuit. Condiţia e să participe la lansarea cărţii de joi, 12 februarie, începând cu ora 14.00, la Muzeul Judeţean. Sunteţi invitaţii mei!

Chinezu’ sportiv apare mâine, dar vă ţin la curent. Poate facem şi o poză cu covorul roşu 😀

Cella, stai pe fază, vineri sosim şi la tine!

PS. Lucia, mulţumesc pentru Secretul atomic 🙂

Despre Satmareanca
Ziaristă

24 Responses to Am întins covoarele roşii

 1. CELLA says:

  păiiii
  faza lungă ??? 😆
  la noi nu se vede tv-ul ăla , sun ??? 😉

 2. Lucia Verona says:

  Cu mare drag, Crina, sper să-ţi placă. Alte cărţi nu mai primeşti decît dacă vii personal să le iei 🙂

 3. Oana says:

  Traiesc 😀

 4. Oana,
  Felicitari si asteptam multe alte carti!
  Crina,
  Daca pe Bogdan il cheama si „Octavian” si este cine cred eu, ii transmit felicitari si salutari! Lumea e mica:)))

 5. octavpelin says:

  Succes,astept fotografii cu ocazia lansarii cartilor Razboiul Reginelor si Blestemul manuscrisului de joi 12 frbruarie a.c.o zi buna Tavi:p.s.Sa -ti treaca gripa Ce te bantuie ,Crina pana maine ,sanatate Tavi:)

 6. Satmareanu says:

  Sa se consemne, va rog, ca eu protestez si sunt extrem de suparat.

 7. Pingback: Povestea Porcului « Ioan Usca

 8. @cella: o poza capturata in timpul emisiunii si o dare de seama succinta despre starea de spirit din platou, aici: http://uglybadbear.wordpress.com/2009/02/11/live-din-coltul-hartii/
  din pacate, n-am putut inregistra emisiunea, placa mea de captura a facut figuri si nu a vrut sa „ia” sonorul.
  miine, la lansare, filmez, pozez si dau de stire.

 9. CELLA says:

  @Horia-Nicola Ursu- MULŢUMESC !
  promit să mă revanşez din Oradea
  sper … să „transmit” din Kellys Irish Pub ( la Humanitas filmează profesionişti )

 10. Adrian Matus says:

  asteptam cu nerabdare lansarea 😀

 11. Trexel says:

  asa imi dau seama ca io n-am placa de captura
  chiar ma gandeam ce sa-mi mai iau la hardughia asta
  Oana la TV a fost ok, mai mult am zis la Horia, si mai mult nu zic, si nici macar nu zic de ce 😛

 12. Trexel says:

  Adrian Matus… de unde stiu io numele asta? oare mi-a zis Crina ceva azi? sau ieri?

 13. Aya says:

  (Off topic)

  DEMONTAREA “DUBLEI” STIRI HOTNEWS (si “autorul”!!!)

  Miercuri 11 februarie 2009, Agentia Hotnews a publicat, LA ACEEASI ORA (pe acelasi flux, mai exact- ora 12,55) doua stiri contradictorii (a doua, botezata “rectificare”), despre acelasi subiect.
  Le citez:

  “Miercuri, 11 februarie 2009, 12:55 Actualitate | Politic
  Deputatii minoritatilor s-au intalnit miercuri dimineata (11 februarie 2009, n.A.) cu presedintele Traian Basescu. Conform surselor Hotnews.ro, seful statului i-a invitat la Cotroceni pe reprezentantii minoritatilor pentru a le reprosa votul data in Comisia Juridica impotriva urmaririi penale a lui Adrian Nastase. Reamintim ca deputatul care reprezinta minoritatea italiana, Mircea Grosaru, a votat in comisia juridica pentru neinceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase in dosarele Tamara si Zambaccian 2.”

  “Rectificare: Intilnire Basescu – reprezentantii minoritatilor la Cotroceni
  de R.H. HotNews.ro
  Miercuri, 11 februarie 2009, 12:55 Actualitate | Politic (N.B. la aceeasi ora?)
  Rectificare: La intilnirea de miercuri dimineata dintre deputatii minoritatilor nationale si presedintele Traian Basescu nu s-a luat in discutie votul dat in Parlament pentru neinceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase, asa cum declarasera anterior surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.
  Intilnirea a avut loc la initiativa grupului minoritatilor nationale, care au facut o cerere oficiala la Administratia Prezidentiala, dupa cum a precizat pentru HotNews.ro deputatul Varujan Pambuccian.”

  Problema este mult mai serioasa decat pare la prima vedere. Nu e vorba pur si simplu despe “surse mincinoase” (indiferent de nuanta implicata aici) ci de parte a unei dezinformari (subliniez, dezinformare, nu doar “misinformation”- folosesc cuvantul din limba engleza tocmai pentru a sublinia diferenta pe care Occidentul, de exemplu, nu a cunoscut-o multa vreme- nu exista nici in dictionare- pana in anii ‘80, confundand “dezinformarea” cu “gresita informare”, intentionata sau nu).
  Mai clar, “sursele mincinoase” actioneaza cu scopul precis de a mistifica realitatea si a o prezenta, pe cea deformata, ca fiind autentica.

  In cazul de fata, s-a actionat dezarticulat, ceea ce denota disperare.
  La aceeasi ora au fost lansate doua stiri care se contraziceau, despre aceeasi situatie. Adevarul pe care s-a construit totul a fost intalnirea de la Cotroceni (intre Basescu si reprezentantii minoritatilor) si ora la care s-a desfasurat.
  Scopul pentru care a fost data “rectificarea” (practic, stirea contradictorie fata de prima aparuta- succesiunea avand importanta ei majora) si faptul ca a fost data LA ACEEASI ORA cu stirea initiala este clar: teama agentiei de a nu fi actionata in judecata de catre cei implicati in “discutii” (Presedintie si grupul minoritatilor) situatie in care ar fi aparut chiar o problema nu numai de credibilitate pentru Hotnews.

  Faptul ca intentia a fost de a se acredita ideea (falsa, din punctul meu de vedere- voi explica de ce afirm asta) ca la Cotroceni s-ar fi discutat despre votul din Comisia juridica a Camerei Deputatilor transpare clar din aceea ca stirea respectiva este prima transmisa (se stie ca prima informatie se retine, iar dezmintirea- in cazul de fata botezata “rectificare”- nu face altceva decat sa o intareasca; este, de multe ori, efectul psihologic pervers al dezmintirii – valabil in cazul de fata).
  Disperarea (denotata de modul dezarticulat de actiune) indica, fara dubiu, faptul ca pentru “SURSA” (nu e doar sursa- e chiar o persoana de referinta pentru Hotnews, vom vedea, ulterior, cine ar putea fi; daca nu ar fi asa, inseamna ca redactorul- sau, dupa caz, redactorul sef- a asumat un imens risc, situatie care imi pare extremissim de putin probabila) este esentiala lansarea stirii ca Basescu ar fi dat, indirect, ordinul ca in Camera Deputatilor sa se voteze conform solicitarii procurorilor (ceea ce NU este adevarat- voi spune, ulterior, de ce).
  In mod egal, este un mesaj la distanta NU pentru lectorii “obisnuiti” ai stirii (implicit presa, care urma sa preia stirea- in acest caz mizandu-se pe nebagarea de seama, sau pe “atentia selectiva” si preluarea informatiei doar din prima stire) ci pentru ALTCINEVA (una sau mai multe persoane, dispersate spatial) care urmau sa transmita acea asa-zisa “vointa politica” unor “grupuri”, legitimand totul prin PRIMA stire Hotnews (”omitand” sa o prezinte si pe a doua).
  Scopul era inducerea unui anumit tip de atitudine si actiune care, odata declansate (fara existenta unor semne prealabile) ar fi dus la situatia “faptului implinit” inainte de a-si putea da seama cineva cum, cand si de ce s-a produs.
  (De exemplu, ar fi trebuit sa-si faca efectul si printre membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor- dar nu numai!- si nu ma refer doar la cei ai PD-L, desigur!!!; Dar nu este vorba doar de Biroul Permanent- efectele trebuiau sa se produca si in teritoriu- y compris Bucursti!- la nivel politic).

  De ce afirm ca stirea falsa nu a venit de la Basescu (ca a existat interesul sa se induca ideea ca ar fi avuit macar girul lui, este clar, dar asta este cu totul altceva)?
  Dupa depunerea juramentului de catre Dan Nica, la Cotroceni, Basescu s-a adresat Guvernului pe diverse teme.
  Una dintre teme NU AVEA legatura (cel putin, nu aparent!) cu Executivul. Destul de prin invaluire, Basescu a transmis ca “anumiti moguli” (evident, de presa) actioneaza astfel incat sa fie discreditate institutiile statului.
  Un ascultator mai putin atent, ar fi crezut ca este vorba doar de faptul ca, insistandu-se, la anumite posturi TV, pe sitiri negative “concetrate”, intr-un anumit fel profesionist, pe infractiuni, de exemplu, s-ar putea crede ca atacul era, de fapt, la justitie si la ordinea publica (acelasi lucru putandu-se spune despre scoala, despre sanatate etc).
  O ureche mai “sensibila” si mai “exersata” realiza, insa, ca mesajul lui Basescu viza MAI ALES ceva personal.
  Mistificarea stirii Hotnews- in care, prin el, era implicata Presedintia (care, daca stirea ar fi fost reala insemna nu doar ca s-ar fi amestecat in probleme ale Parlamentului, ci ca, mult mai grav, ar fi cerut socoteala ca nu s-a dat un vot imperativ) este “cheia”.

  Asa dupa cum, din punctul meu de vedere, este clar nu numai ca acele discutii (mentionate in prima stire- cea falsa) nu s-au purtat, dar si ca informatia nici nu este data de si nici nu are girul lui Basescu, este la fel de clar ca, totusi, “sursa” cu care SE CONSULTA Hotnews legat de “tinte” este cineva asociabil, pentru “receptorii” stirilor, cu Basescu sau cel putin cu cineva apropiat lui Basescu, de natura a putea fi considerat- desi fals- o curea de transmisie.

  Sa vedem cui apartine, de fapt, Hotnews (aspect deosebit de important).
  Oficial (”aparenta” are importanta ei, in context) actionariatul este (citez din stirile preluate de pe Google): Manuela Preoteasa, Diana Tereza Salisteanu, Cristian Sima, Ionel Margarit Timbolschi şi Andrei Woinaroski (…) Collie Prodcom S.R.L. este fostul proprietar Hotnews, ACTUALUL PROPRIETAR fiind Hotnews.ro S.R.L.

  Al doilea “plan” mult mai apropiat de realitate este ca Agentia Hotnews apartine Trustului Ringier.

  Planul real, cel mai bine ascuns, este ca Hotnews.ro (proprietarul Agentiei Hotnews) este un “PUI” al RINGIER, facut cu banii lui VANTU (iata o tipica dezinformare, realizata in straturi suprapuse).

  Unul dintre “mogulii” la care s-a referit Basescu a fost “cel care si-a facut trustul cu bani luati de la FNI”. Stim cu totii ca acesta e Vantu!

  E necesar sa spun cine (persoana care, acum, se afla in Parlament, din partea PD-L) este “sursa” Hornews, credibila, care stie foarte bine sa construiasca mistificari de presa (cu acoperiri inteligente) si care, fie si indirect, este creditata cu maximala incredere in privinta “cunoasterii secretelor” Cotrocenilor (sau ca le-ar putea afla de la un “domn” ajuns un fel de “interfata” la Cotroceni- domn care, ca si propriul sot, este tot un fel de “sotul sotiei” si nimic mai mult)?

  Sa mai spun ca despre acea persoana s-a spus (nu lipsit de fundament) ca s-ar afla pe “statele secrete” de plata ale lui Vantu?
  (Acelasi lucru s-a spus si despre sotul ei, care a ajuns, la un moment dat, pentru scurt timp, in fruntea unei institutii foarte “sensibile”).

  Sa mai spun si ca, fara a fi neaparat de rea intentie, “doamna” respectiva indeplineste (cu inteligenta, mistificand bine realitatea pentru a transmite mesaje) ordinele sefului ei real, SOV (ea avand libertatea totala de a construi modul de actiune, important fiind doar efectul)?

  Cel mai probabil, in cazul de fata, ordinul lui Vantu a fost de genul “fa sa se afle stirea ca Traian Basescu a dat ordin ca in Camera Deputatilor sa se voteze solicitarea procurorilor, in privinta dosarelor lui Adrian Nastase” (fiind clar ca “ordinul” fals, transmis la distanta, trebuia sa se adreseze, credibil, atat celor de la PD-L cat si “unor anumiti” de la PSD, mizandu-se pe faptul ca nu se vor duce sa “verifice” la Basescu acest lucru).
  Cum a procedat “doamna”?
  Simplu.
  In primul rand, a cautat pretextul credibil (pe care l-a gasit – ii e simplu, doar e in Camera Deputatilor): vizita minoritatilor, la Cotroceni.
  A lansat “dubla stire” (era prea riscant sa o lanseze doar pe prima si sa dea “dezmintirea” ulterior- a estimat corect ca s-ar fi putut sesiza cineva, intre timp, actionand ferm). Pe de alta parte, este clar ca se afla in criza “de resurse”, fiind la limita cu fortele persuasive.
  Din punctul ei de vedere, sansele de succes trebuiau sporite de faptul ca stirea venea (pe o intamplare reala- numai discutia fiind mistificata) exact inaintea sedintei de Birou Permanent, cand se lua in discutie si raportul Comisiei juridice (cel mai probabil, avusese grija ca stirea sa ajunga la reprezentantii PD-L si la “cei interesanti” din PSD, inainte de sedinta).

  Pentru “fortarea mainii” grupului minoritatilor, (legat de decizia finala a Camerei Deputatilor fata de solicitarea procurorilor in legatura cu dosarele lui Adrian Nastase) in stirea Hotnews a strecurat informatia (deturnata ca motivatie, aceasta fiind importanta, in context) ca bugetul minoritatilor s-a redus in urma votului dat de Grosaru in Comisia juridica.
  NU s-a asteptat la contrareactia ferma (care a dus la negarea stirii, in mod direct, de catre Grosaru si Pambuccian).

  Basescu stie cu ce se ocupa fostii lui oameni de incredere?
  Stie ca, de fapt, atacul este si la el (firesc, “doamna” are sa-i plateasca “polite”- avand totala sustinere “morala” si nu numai a sefului sau, SOV)?

 14. CELLA says:

  DECI … SUNT SUPĂRATĂ F-O-C !!! ( şi pară )
  este ora 20 p.m. 😛 …

 15. Adrian Matus says:

  lansare frumoasa. Micul grup de eminescieni multumesc autorilor pentru carti si dedicatii. Scriitorii sunt asteptati si la lansarea volumelor ulterioare. Sustinerea noastra e garantata :P:P

 16. Oana, ai luat gripa? Aud ca ai fost foarte cuminte la tv. Crina, la lansare ii dai hainele de bloggerita sa fie o regina razboinica! Bafta, fetelor!

 17. Oana says:

  Multumesc din suflet satmarenilor, dar in special tinerilor liceeni, care mi-au umplut inima de fericire. Adrian, tie cred ca iti raman datoare 😀

  Simona, merci, merci, pozele sunt la Crina, si cele de la lansare si cele de la lansarea Chinezului. Am fost peste tat 😀

 18. al2lea says:

  Crina, Oana, dati si voi niste detalii…poze… etc… ca sa -mi fie si mai ciuda ca nu am putut ajunge…

 19. Camelia Dumitru says:

  Felicitari pentru organizarea ecestui eveniment si pentru initiativa Gazetei de Nord Vest de promovare a cartii (generic) si lecturii. Sper ca aceasta initiativa sa se dezvolte intr-un program, sa vedem cat mai multi autori la Satu Mare. Doamnei Crina Dunca ii multumim pentru implicare si ne bucuram ca prietenia dumneaei cu autoarea Oana Stoica-Mujea ne-a oferit prilejul unui asemenea festin cultural. Mult succes. Marturisesc ca am inceput, de indata ce am ajuns acasa, lectura la „Blestemul manuscrisului” (nu pentru ca „Razboiul Reginelor” nu m-ar interesa, ci din simplul motiv ca nu pot lectura deodata ambele carti), motivul primei alegeri tinand de gustul pentru lectura si de preocupari/ pasiuni. Promit sa revin cu impresiile de lectura.
  Cu cle mai bune ganduri.

 20. Trexel says:

  Cella, foc si para? urmeaza sa-i bati mar 🙂

 21. CELLA says:

  @ TREXEL – I-AM BĂTUT !!! 😆

 22. CELLA says:

  Crina – MULŢUMESC !!!

 23. Satmareanca says:

  Cella, eu trebuie să-ţi mulţumesc! 🙂

  Camelia Dumitru, bine ai venit! Mă bucur că ţi-a plăcut şi te aştept cu impresii despre cărţi. Să ştii că mai am ceva planuri de acest gen, dar mai la primăvară când va fi mai cald 🙂

  Al 2lea, poze am postat, de lăudat nu m-aş prea lăuda :))))

  Adrian Matus, mulţumim! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: