De ce nu mă miră?

Consiliul Legislativ a transmis Guvernului avize cu aproape 50 de pagini în care atenţionează că cele trei legi pregătite pentru asumarea răspunderii conţin numeroase dezacorduri gramaticale, articole eronat indicate şi denumiri greşite de instituţii, recomandând reanalizarea mai atentă a textelor.

În documentele transmise Executivului, Consiliul Legislativ atenţionează că proiectele de legi fac referire la articole şi anexe care lipsesc însă efectiv din text, că denumirile unor agenţii guvernamentale sunt greşite şi că actele normative includ formulări ilogice.

„În proiect se face trimitere la anexa nr 3, deşi proiectul include doar două anexe”, este una dintre observaţiile Consiliului în cazul legii de reorganizare a agenţiilor.

Consiliul mai atenţionează că textele fac trimitere la alte alineate decât cele corespunzătoare, că anii indicaţi pentru adoptarea unor legi mai vechi sunt greşiţi şi că în proiecte se regăsesc norme care fac referire la articole ce nu au absolut nicio legătură cu dispoziţiile invocate.

O altă atenţionare transmisă Guvernului se referă la angajaţii cărora le sunt aplicate prevederile legii de salarizare unitară, cu semnalarea că au fost uitate diferite instituţii care au încadraţi funcţionari publici, printre care chiar şi Consiliul Legislativ.

Ăsta e cel mai bun banc ce l-am auzit de-o vreme încoace 😀

Reclame

Despre Satmareanca
Ziaristă

14 Responses to De ce nu mă miră?

 1. Paul Gabor says:

  Saracii de ei… La ce ne putem astepta?

 2. Satmareanca says:

  La nimic! Tocmai de aceia mă miram cum poţi face nişte greşeli atât de flagrante la un nimic 😀

 3. Oana says:

  Mno, ce mila mi 😀

 4. Satmareanca says:

  De ăia ce erau la un pas de a rămâne fără salarii? Mie nu 😀

 5. Oana says:

  Fata, ala e pisoiul mai, mai? Ca tare e mai, mai 😛

 6. Satmareanca says:

  Da, fată, ăla e. Mauuauau 😀

 7. Adrian SM says:

  La ce sa te astepti de la un mare utecist mare care acu e cosas sef? Face de ras Ardealul…

 8. Satmareanca says:

  Că ne face de râs e una, că duce ţara de râpă pare mai grav. Baiul e că în ciuda experieţei pe care am avut-o cu politicienii în ultimii 20 de ani, unii dintre noi ne încăpăţânăm să ne aşteptăm şi la lucuri bune de la ei. Se vede treaba că de fiecare dată aşteptările rămân la stadiul de aşteptări…

 9. Adrian SM says:

  Nu avem alternative viabile.Mai repede l-as vota pe Chinezul decat pe Geoana sau Antonescu. Nici aia nu pot sa o fac sa ma duc la un minister oarecare si sa-l fugaresc de acolo pe ministru zicandu-i : du-te dracului ca esti un dobitoc incapabil si de azi preiau conducerea. Singura solutie aleasa de multi e absenteismul.Iar cand situatia va fi grava probabil se va trece la violente pe langa care decembrie 89 va parea o miscare pacifista…

 10. ruxi says:

  Greseli de gramatica? Vaaaai, ce mirare pe noi!
  Prin anii’90, am cunoscut o fata angajata la guvern din lipsa de cadre, asa la repezeala si pe pile. Repetenta 2 ani la Facultatea de Drept era pusa sa faca legi!

 11. Cristian says:

  Legea unica 🙂 🙂 🙂
  Cei care au avut vor avea la fel si cei care nu au avut nu vor avea….

 12. Ciprian Bojan says:

  Vă atrag atenţia că e vorba de acest Guvern al României! Vă aduceţi aminte cum au început? Cu Ordonanţa leafă vs. pensie! Şi ce rău a picat la Curtea Constituţională… Sau îi bănuiţi cumva (pe nedrept-desigur) că nu sunt în stare să facă şi alte prostii?

 13. Satmareanca says:

  Nu neaparat, dar sper uneori ca un cetăţean naiv ce sunt 😀

 14. m3 says:

  Da’ avem guvern?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: