Bogaţii, cyborgii viitorului

Prăpastia dintre bogaţi şi săraci s-ar putea adânci odată cu progresul biotehnologiilor şi al roboticii, iar cei avuţi, beneficiind de aceste tehnologii, ar putea evolua într-o specie aparte, a afirmat cercetatorul futurolog american Paul Saffo.

În viitor, oamenii vor fabrica în laborator organele necesare pentru transplanturi, vor lua medicamente personalizate, fabricate pe baza de „comandă specială”, vor beneficia de terapie genică pentru a îndepărta pericolul unor boli ereditare şi vor purta, la nevoie, membre şi organe artificiale „mai bune decât cele naturale”.

Însă la aceste tehnologii costisitoare vor avea acces numai cei foarte bogaţi, ceea ce va crea o discrepanţă enormă între cei care vor beneficia de „imbunătăţiri” şi cei care nu şi le vor permite. Graţie biotehnologiilor şi roboticii, cei bogaţi ar putea ajunge să trăiască mult mai mult decât cei săraci şi ei vor fi cei care ar putea împlini prezicerea celebrului futurolog american Ray Kurzweil, care a afirmat recent că „nemurirea este la numai 20 de ani depărtare”.

Iar cu timpul, aceste îmbunătăţiri i-ar putea transforma pe beneficiarii lor în creaturi parţial artificiale – cyborgi – diferite de oamenii cu mijloace materiale reduse, care vor rămâne naturali din lipsa altor posibilităţi.

Nu cred că aş vrea să fiu bogată într-o astfel de lume…

Reclame

Despre Satmareanca
Ziaristă

22 Responses to Bogaţii, cyborgii viitorului

 1. Marius Mina says:

 2. daurel says:

  Intotdeauna bogatii destepti au fost, sunt si vor fi o specie aparte…

 3. CristiT says:

  SF….atat si nimik mai mult.

 4. Cristian says:

  CristiT : si romanele lui Jules Verne pe vremea aia erau SF 🙂

 5. Oana says:

  Nici eu, la drept vorbind.

 6. octavpelin says:

  Crina,ampostat pe blog cu cateva luni in urma un documentar Codex Alimentarius si de asemenea interviul cu jurnalista austriaca care a aratat ca in viitor ,prin 2015 ne va lovi criza alimentara,iar populatiamondiala trebuie sa scada cu 75%,deci iti dai seama ca societatile secrete sunt in slujba celor 13 familii care vor conserva specia bogatiilor,in detrimentul celor saraci,o zi minunata 😦

 7. CristiT says:

  da da tot ce e posibil dara pana sa devina realitate SF-ul din zilele noastre…oi fi tarana..;)

  pana una alta societatea actuala si viitoare are nevoie atat de bogati cat si de saraci…si eu cred ca unii fara altii nu prea pot exista…daca dispar unii …inevitabil vor disparea si ceilalti…ba mai mult sunt convins ca „bogatii” vor avea grija si de saraci…atat cat sa nu moara….ca altfel isi tau craca de sub picioare :)) stiu ei prea bine…

 8. primadona25 says:

  Poate! Ce sa zic? Dar nu va fi chiar asa.
  O iau ca pe o poveste. Sper sa nu ajunga sa ne conduca robotii.
  Ma gandesc ce legatura pot face cu ceea ce traim acum in Romania. S-or fi facut deja ceva experimente (nereusite?) cu cobai romanesti?

 9. Ciprian Bojan says:

  Păi de două’j dă ani, în România ce se întâmplă? Tot ăia ne conduc, parcă-i rotaţia de cadre de pe vremea lu’ Nea Nicu. Fiţi liniştiţi. Dumnezeu a creat lumea şi oamenii ca să aibă o evoluţie organică (naştere- evoluţie sau viaţă- moarte). În momentul în care se va descoperi viaţa veşnică de către un savant, sau o echipă de savanţi, dispare savantul(sau echipa) sau omennirea. Depinde numai de voinţa Creatorului!

 10. Ei, povestea e ca bogatii vor da bani si pt saraci, sa-i salveze pe unii, ca doar trebuie sa munceasca cineva si pt afacerile lor!

 11. CELLA says:

  n-am apăsări că mai apucăm 😆 dar le doresc numai bine
  o să-i bîntui pe bază de tabel, acuşi încep să-l fac, că tot dau ăştia acuma ‘liste’

 12. SuKăRiT says:

  Futurologii ăştia pot futurii de nu mai pot, zău de-aş da doi bani pe un bogat cu inima din plastic. Oricât de „veşnică” i-ar fi printre oase din teflon. La un moment dat, Natura (ca să nu spun numele Celui ce râde de noi acuma!) va regala conturile. O Atlantidă, un Potop, ceva acolo… care să-i „spele”. O luăm apoi de la capăt, răbdare să avem. Lasă, că io cred în reîncarnare, da?! 😛

 13. Sibilla says:

  http://sfinx777.wordpress.com/2009/11/03/si-totusi-iubim-romania-votam-pentru-noi-leapsa-de-la-mogul/

 14. Am văzut mai demult pe HBO un film – Insula cred că se numea – exact pe această temă.
  Este posibil ca universul uman să se radicalizeze și să se împartă în aceste două categorii distincte: foarte bogați și … săraci.
  Are Iisus o vorbă: Mai ușor intră o cămilă prin ochiul acului decât un bogat în Împărăția Cerurilor. Și atunci? La ce folosește o existență prelungită cu ”piese de schimb”? Are fericirea vreo legătură cu durata vieții?

 15. Adrian SM says:

  Care-i femininul de la cyborg?? … 🙂

 16. UNGURU says:

  Che companera Satmareanca te saluta UNGURU.Companera Satmareanca sa comentam pe postare referitor la viitor ,,prapastia dintre bogati si saraci s-ar putea adinci„noah pe UNGURU -l doare in 14 ca pina atunci se umple prapastia cu prosti saraci si se poate trece pe acolo si cu tancul sovietic,dar numa sa traim pina atunci :):):):).Sa revenim la postare ,am vazut un film sf in care Bogatanu dupa ce schimba toate organele ca si piesele de rezerva la masina , se plictiseste si vrea ca sa moara ,si nu mai vrea ca sa devina nemuritor ,si asa ca la ce dreacu-i mai trebuie nemurire daca nu poate sa fie fericit ,am omis ca sa spun ca Bogatanu din respectivul film era imobilizat,era handicapat si nu se putea misca,si numai doctorul lui (Oprescu):):):) ca sa cistige cit de multi bani tot schimba piesele de rezerva ale Bogatanului . (Satmareanca nu-i asa ca urla ura de clasa in UNGURU)?CHE companera Satmareanca te saluita UNGURU.

 17. @Cristian romanele lui Jules Verne macar erau frumoase 😛

 18. Sibilla says:

  @TUTUROR,
  AVEŢI ÎNTREBĂRI ?
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/11/05/bulgarele-se-rostogoleste-basescule-a-fi-sau-a-nu-fi-presedinte/

 19. Satmareanca says:

  Cred că am ajuns deja în viitor şi nu s-a întâmplat nimic, tot la moguli am rămas. Poate ar trebui să trec la o nouă postare :)))

 20. Otto Pop says:

  Ne citesti gandurile?
  P.S: http://satmareanul.com/2009/11/interviu-in-exclusivitate-pentru-adevarul-de-seara.html

 21. Satmareanca says:

  Mişto pamfletul.!Chiar foarte mişto! 🙂 Cu ocazia asta ai asigurat un loc la mine în blogroll 🙂

  Nu aş purta mască, dar aş sta izolată la domiciliu, doar net să am şi e ca şi cum nu s-ar întâmpla nimic 😀

 22. lol's says:

  Buna tema Crina! Da conviri noştri nu au cetit Maşina Timpului
  a lui H.G.Wells ~1900 in care aproape de final Morloci urmaşii celor care muncesc , cresc, cultiva, hrănesc pe Eloi bogaţi, educaţi, perfecţi fizic, ca sa ii mănânce. Urat, da daca H.G. a zis.Lol ce sa zică?!?! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: