Trofee de campanie

La finalul unei campanii electorale lungi şi obositoare, tragem linie, adunăm şi decidem la vot. Cei care vom participa. Restul vor trebui să se obişnuiască cu decizia celor care votează. E adevărat, românii sunt din ce în ce mai dezinteresaţi de alegerea şefului statului. O dovedesc cifrele privind prezenţa la urne începând cu 1990. Dacă atunci au mers la vot aproape 86% dintre cetăţeni, la prezidenţialele din 2004 participarea la urne a scăzut la 58,93%, pentru ca la cele mai recente alegeri organizate în acest an, europarlamentarele, să se ajungă la o prezenţa la vot de doar 29,11%. Având în vedere că miza acestor alegeri este mult mai mare, este de aşteptat ca participarea la vot să fie mai ridicată decât la euroalegeri, însă este greu de crezut că va atinge rata de participare de la prezidenţialele din 2004. La acest trend descendent mai contribuie şi lehamitea generală faţă de politicieni. Nici candidaţii nu au încercat, măcar pe final de campanie, să demonstreze că sunt buni şi la altceva decât la circ.

Candidaţii au bătut ţara în lung şi-n lat, s-au bătut în promisiuni, s-au dat în stambă la festivaluri şi au făcut tot ce altfel ar fi fost imposibil de închipuit în alte condiţii. Candidaţii şi echipele lor de campanie au alergat la 1.400 de festivaluri, petreceri câmpeneşti, spectacole şi baluri, în patru luni, din care 90% au fost organizate din bani publici. Însă, deşi campania s-a desfăşurat cât a fost anul de lung, după zicala porcul se îngraşă în ajun, principalii candidaţi au reuşit abia pe ultima sută de metri, aseară, să cadă de acord asupra termenilor organizării şi să participe la o dezbatere electorală. Restul dezbaterilor organizate la televiziuni au fost neinteresante şi plictisitoare. Ca de altfel toată campania.

Cu ce am rămas în urma acestei campanii? Personal am rămas cu un gust amar, cu o scrisoare personalizată şi o brichetă de la Mircea Geoană, cu o scrisoare adresată tuturor românilor de la Traian Băsescu, cu un calendar de la Crin Antonescu şi cu un pix şi un carneţel de la Sorin Oprescu. Alţi români au fost probabil mai norocoşi şi au primit, pe lângă materialele de propagandă obişnuite din hârtie, tot felul de brelocuri, brichete, pixuri, pungi, insigne, şepci sau găleţi de toate culorile politice. În unele zone din mediul rural, pliantele portocalii au fost înlocuite cu lei (sute), făină, zahăr, ulei şi chiar lemne de foc.

Indiferent cu ce gust am rămas în urma acestei campanii trebuie să votăm. Nu cu cel care ne-a dat ceva palpabil, ci cu acel candidat în care avem cât de cât încredere. Avem ocazia să le demonstrăm că suntem altfel decât ei, că ne facem datoria de cetăţeni responsabili deplasându-ne la urne. Chiar dacă va trebui iar, încă o dată, să strângem din dinţi când punem ştampila şi să votăm un candidat doar pentru că nu vrem să ne reprezinte altul. N-am lipsit niciodată de la vot, iar lehamitea este mai mare ca niciodată. Ştiu însă că ar fi mult mai mare dacă n-aş merge. Ştiu că astfel votul meu nu va putea fi măsluit. Probabil sunt alegerile la care s-a vorbit cel mai mult despre posibile fraude. De aceea mi-am reamintit un slogan de la prezidenţialele de acum patru ani: Nu pot ei fura, cât putem noi vota! Vremurile sunt altele, ei sunt altii, dar mergând la vot ne putem asigura că voinţa noastră va fi respectată.

Despre Satmareanca
Ziaristă

79 Responses to Trofee de campanie

 1. Oana says:

  Io am ramas cu un gol in cap. 😀

 2. Trexel says:

  care incredere? :))
  deci bai romani! ori ca mergeti la vot, ori ca nu mergeti tot o laie e. tot unu din aia 3 iese… ceilalti ati vazut si voi ca nici macar nu mai sunt bagati in seama. deci oricum iese, aceeasi tagma de jigodii va vor conduce, la fel de mult se va fura si la fel de nici macar in cur n-o sa-i doara de voi. aci numa cu arma in mana se mai poate face ceva. asa ca nu va amagiti iar si iar ca votul vostru conteaza. nu mai conteaza.

 3. Satmareanca says:

  Oana, bine că e maşina întreagă 😀

 4. Satmareanca says:

  Trexel, mamă, ce hotărât eşti )) Bine că n-aveai o armă la îndemână. Păcat de monitor, zău 😀

 5. daurel says:

  Eu am primit o pelerina frumoasa, galbena, cand am trecut prin Mogosoaia..In Buftea erau de alta culoare, dar se terminasera; vad la turul 2 ce mai iese; si cum lipesc ceva peste inscrisuri…

 6. Canguru' says:

  In sfarsit am dat de cineva care gandeste ca mine (minus faza cu arma): Trexel! Pana acum am auzit numai indemnuri hei-rupiste de genul „votul tau conteaza”, „sa ne facem datoria morala de a vota” sau „votul tau va fi folosit de altcineva”. Ei, si? Sa faca ce vor cu buletinul meu de vot, mi-e scarba de toti politicienii si de-aia nu o sa aleg pe nimeni. Aleg sa-mi petrec duminica linistit

 7. rAuLiTo says:

  Am rămas cu un gust amar, după zilele acestea pline de evenimente plăcute şi foarte multe neplăcute. Dacă pentru o găleată cu PSD sau chiar o cană se aduna lumea ca la pâine caldă, numai zic de călcatul în picioare, numeroasele îmbrânceli, doar pentru o găleata..

  Nu ştiu unde se va ajunge cu campania electorală pe viitor… fiecare cetăţean primul lucru care îl zice îi: Ce ne daţi? sau Care ne dă mai mult cu ală votăm!! … Dacă asta te îndeamnă să mergi la vot.. am ajuns noi români, foarte josnic în privinţa aceasta.

 8. rAuLiTo says:

  Sătmăreanca, o să îţi trimitem în turul doi şi un pix cu Mircea Geoană, văd că brichetă ai deja .. :p

  Să nu uităm că pe lângă înlocuirea găleţilor şi altor materiale promoţionale electorale, sau dat şi saci cu ciment… a primit şi bunica pe la ţară :d

 9. SuKăRiT says:

  O brichetă, o scrisoare, un calendar, un pix… ?! Sătmăreanco, tot te-ai ales cu ceva! 😉
  (Colecţionaro, care eşti! 😛 )

 10. CELLA says:

  da, da… mergeti!!!
  ‘vointa’ voastra sigur o sa fie respectata
  vointa si tutun(oups, fara tutun) deciii… ă … voi in ţ ăăă
  duoamneee, îi zic, cînd Îl văd

 11. Vania says:

  Eu am primit de la toţi mită electorală consistentă şi le-am promis votul. Da’ trebuie să se mai şi mişte omul pentru asta…

 12. Adrian SM says:

  Crina ai grijă,sir TreX e mare expert în Mafia Wars.. 🙂

 13. octavpelin says:

  Crina,eu votez pe Crin,weekend placut 🙂

 14. al2lea says:

  Hai breeee… nu va faceti ca va e lehamite. Ca asta e frumusetea la alegeri… (vezi continuarea pe blogul meu… 🙂

 15. m3 says:

  Caampania? Fireste, caterinca. Candidatii? Fireste, caterinca. Votul? Fireste din nou, caterinca. Noi, in mare, masa de manevra. Dar! In toata caterinca asta sunt aspecte disociabile pe alocuri, care, desi n-au vreo forta de mobilizare sau de coeziune macar in jurul ideii de revolutie, pentru mine sunt suficiente sa ma faca sa stau maine la coada la sectia speciala…

 16. UNGURU says:

  CHE companera Satmareanca te saluta UNGURU.Companera Satmareanca sa-ti comenteze si UNGURU pe postare ,noah revenind la partide sa parafrazez pe Kenedy,,Nu te intreba ce treaba poti sa faci tu pentru partid , ci intreaba-te ce ,,treaba„ poate sa faca partidul pe tine , se kaka pe capul tau bah romane :)))))))))).Companera Satmareanca acesta parafrazare este valabila pentru toate partidele din ROMANIA:)))CHE companera Satmareanca te saluta UNGURU.

 17. Otto Pop says:

  Eu tot ce am primit am luat! Măcar acuma să mă umflu cu cadouri de la politicieni :))
  În rest de la actualul preşedinte am primit doar o cutie de chibrituri în toţi anii lui de dictatură.
  http://satmareanul.com/2009/11/in-5-ani-am-primit-o-cutie-de-chibrituri.html

 18. Trexel says:

  =)) io am votat! desi cu juma de ora in urma credeam, evident, ca n-o s-o fac :)))))) da m-a rugat nevasta-mea s-o duc mai intai la birou sa-si ia buletinu si apoi la vot.
  si n-am avut chef sa stau in masina 🙂

 19. Da as vrea din suflet ca tot ce redai tu in notificarea ta sa se si implineasca ,dar mai mult ca sigur ca nu vor merge ,mai mult de 35% ,la vot si atunci din 35 se vaface 65,fiindca fraudele electorale acum se poarta . Eu zic sa mearga toata lumea la vot .Dar intrebarea mea este :Oare cel care va reusi va fi altfel decit precedentul????? Oricum succes si Doamne ajuta ROMANIEI sI ROMANILOR sa le fie un pic mai bine.

 20. Otto Pop says:

  Pana la urma, au ramas doar Base si Geoana 🙂
  Merg pentru Geoana…

 21. REFORMA STATULUI ROMAN INCEPE CU- PUSCARIE PENTRU COMIUNISTI SI SECURISTI !
STIMATI CETATENI AI ROMANIEI
Veti citi in curand pe ROBERT HORVATH DEVA blog cel mai uluitor document scris sau cititt in tot decursul vietii mele sau ale dumneavoastra. Armele de distrugere in masa care au dus la invazia Irakului si care nu au au fost niciodata gasite ,au fost ascunse pe teritoriul…….Romaniei. In orice tara din lume o asemenea descoperire ar zdruncina din temelii pe cei de la putere. Poate cetatenii Romaniei vor realiza pana nu este tarziu pentru toti ,cu cine avem de aface. Daca s-ar face face o lustratie adevarata tara ar scapa pentru intodeauna
de comunisti si securisti. La sfarsitul celui de al doilea razboi mondiat fiecare german a trebuit sa declare daca a fost sau nu nazist. Daca recunosteau erau iertati iar daca minteau erau pasibili cu 2o de ani de de puscarie. Reforma statului roman trebue sa inceapa cu o asemenea declaratie.
Robert Horvath USA
BLOG http://devanewyork.blogspot.com/ site http://www.devagallery.com

 22. rAuLiTo says:

  Ce ziceţi de rezultatele de duminică?

 23. Otto Pop says:

  Ce sa zicem, a iesit Basescu pe primul loc si asta nu ne incanta, daca iese Geoana nu era nimic 🙂

 24. rAuLiTo says:

  Mă miră răspunsul tău, mai ales că tu eşti simpatizant PNL….şi dintr-o dată o admiraţie favorabilă lui M. Geoană

 25. Otto Pop says:

  rAuLiTo, aproape toată lumea ştia că PNL-ul o să aibă în jur de 15-20% şi majoritatea ştiau că iese PDL şi PSD, pentru asta nu mă miram dacă ieşea Geoană pe primul loc.
  Şi încă ceva, nu mai am nimic cu PNL-ul.
  Şi mai încă ceva, Băsescu trebuie să iasă de la putere, nu se mai poate aşa.
  P.S. Înscrie-te şi tu în concursul organizat de mine 🙂
  http://satmareanul.com/2009/11/concurs-cum-vezi-viitorul-romaniei-cu-geoana-presedinte.html

 26. DESCHIDEREA UNUI CAZIER PENTRU TRAIAN BASESCU LA
  NEW YORK

  DETECTIVUL CARE SE OCUPA DE SPARGEREA STUDIOULUI
  MEU SI A MAI MILTOR STUDIOURI DIN CARTIERUL GALERIILOR
  DE ARTA DIN NEW YORK, PRIN CARE SERVICIUL ROMAN EXTERN A INTRAT IN POSESIA CARNETULUI MEU DE TELEFON, MA SUNAT DAND O VESTE BUNA.
  Unul din raufacatorri nu mai este in libertate si a inceput sa vorbeasca.
  Toate indicatiile duc spre un grup infractional provenind din Romania.
  El este condus in ordinea importantei si a gradelor de urmatoarele persoane.
  TRAIAN BASESCU – PROFESIE CAPITAN MARITIM Cetatean Roman
  RAZVAN UNGUREANU – PROFESIE- PROFESOR SPECIALIZAT IN STUDII EBRAICE Cetatean Roman ?
  LUCIANO PAVONIi- PROFESIE ECONOMIST -SEF ROMEXORT IN USA DIN 1977 Actual Consul general la New York Cetatean Roman .
  ANDREI BADIN – FARA PROFESIE SAU STUDII SUPERIOARE Cetatean roman.
  Pentru mai multe amanunte despre activitatea acesti grup criminal actionand deschideti ROBERT HORVATH -DEVA BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

  CAUTATI ARTICOLUL ” UN WATERGATE ROMANESC”

 27. Ai o vedere „aşezată” asupra procesului electoral.
  Unii rămânem cu speranţele, alţii cu dezamăgirile.
  Ar fi bine dacă s-ar îmbina şi ar face o medie rezonabilă.

 28. laurentiu says:

  BRAVO CRINA te am vazut azi la „ora adevarului”,nu stiu daca m-ai ascultat …un pic…si pe mine sa te duci….pt ca se uita multa lume la emisiune,dar ai fost super!!!!!

 29. laurentiu says:

  te rog m-ai du-te sau fa-ti emisiunea ta!!!!

 30. lol's says:

  Bre da rar vi pe acilea!! Si este păcat!!!

 31. Ciprian Bojan says:

  Şi io am fo să votez! Iară! N-a ieşit cum am vrut io, Băsel out din turu’ 2! Dacă rămânea Crin cu unu’ din cei intraţi în turu’ 2, LE FĂCEA MUCII CRAVATĂ! No nu-i bai, poate data viitoare! Şi Băsel să-mi scrie de pe mare! 🙂 🙂 🙂

 32. Adrian SM says:

  De l-ar răpi piraţii somalezi…. :))

 33. primadona25 says:

  Crinaaaaa !
  Ce mai faci? Ai plecat din tara?

 34. PRESEDINTELE ROMANIEI LOVESTE CU PUMNUL UN COPIL !
  SECVENTA TRANSMISA PE POSTURILE TV DIN AMERICA SI JAPONIA
  VAZUT CU OCHII MEI

  EXPERTIZA INTERNATIONALA NEW YORK TOKIO : SECVENTA VIDEO ESTE NETRUCATA. 

AM INVITAT IN STUDIOUL DIN NEW YORK 12 SPECIALISTI IN COMPIUTER SI TRUCAJE 
SOTIA MEA KIYOKO ESTE IN jAPONIA SI A ADRESAT PROBLEMA COMPANIEI SONY. 
VOI PUBLICA PE BLOGUL MEU O EXPERTIZA CU CARACTER INTERNATIONAL. 

REZULTATUL: 
MATERIALUL ESTE NETRUCAT. 

SUNT UN SPECIALIST. AM ABSOLVIT SECTIA DE OPERATORIE IATC BUCURESTI , AM ABSOLVIT FASHION INSTITUTE OF TECHNOLOGY NEW YORK. AM PREDAT FILM SI FOTOGRAFIE IN USA SI JAPONIA. SUNT SPECIALIZAT IN COMPIUTER ART SI TRUCAJE DE FILM. AM O COMPANIE DE FILM SI TELEVIZIUNE. SUNT UN PROFESIONIST CARE STIE CE VORBESTE. SECVENTA VIDEO ESTE REALA. ORICE DISCUTIE IN ACEST SENS ESTE INUTILA. 
TOT ASA DE SIGUR SUNT, CA OPINIA PUBLICA INTERNATIONALA NU VA ACCEPTA UN PRESEDINTE DE TARA CARE LOVESTE UN COPIL. ESTE ULTIMUL LUCRU CARE LIPSESTE IMAGINII ROMANIEI IN LUME. CARIEA POLITICA A UNUI ORDINAR GOLAN DE PORT A LUAT SFARSIT. 

ROBERT HORVATH CINEAST USA JAPAN BLOG http://devanewyork.blogspot.com/ 
SITE http://www.devagallery.com/

 35. Adrian SM says:

  Crina e pe alte coclauri pe aici pe undeva pe net.. :))

 36. rAuLiTo says:

  Cam multe pauze face Sătmăreanca :p dar să nu uităm vorba aceea, pauze lungi şi dese cheia marilor succese 😀

 37. daurel says:

  Eu o inteleg pe d-na Dunca; si eu mi-as parasi/ ascunde/ codifica blogul daca as fi agresat cu tot felul de declaratii refuzate de tribunale si reviste…

 38. Adrian SM says:

  Se deconectează şi ea un pic.Să fii ziarist nu e chiar aşa de uşor, mai ales în perioada asta.

 39. Otto Pop says:

  Vrem articole noi:))

 40. Zooterra says:

  Noi n-am uitat!

 41. Ciprian Bojan says:

  Pământu’ către Crina Dunca! Helloooooooooooooooo!!!!!

 42. Sibilla says:

  La Mulţi Ani, Româncuţă ! La Mulţi Ani, România !

 43. calinhera says:

  Între timp au apărut filmulete si fotografii. Pe care, parcă, nu-ti vine să le iei acasă…

 44. Iv Cel Naiv says:

  poate iti plac si poeziile naive,
  nu numai politica

  Un om căra în spate
  Un dram de naivitate.
  http://www.ivcelnaiv.blogspot.com/
  http://twitter.com/ivcelnaiv

 45. DUPA DRACULA MONSTRUL BASESCU PASESTE PE GLOB DEVENIND STIREA NUMARUL UNU.
  DOMNILOR ZIARISTI AI ROMANIEI
  AVETI DATORIA MORALA SI JURNALISTICA SA ATENTIONATI
  PE ROMANI CA STIREA NUMARUL UNU CARE INCOJOARA LUMEA ESTE PALMA LUI BASESCU. FAPTUL CA BASESCU NU VA PUTEA FACE NICI O CALATORIE IN AFARA GRANITELOR TREBUE FACUTA CUNOSCUTA ROMANIEI. FAPTUL CA NU SE SUBLINIAZA SOCUL INTERNATIONAL ESTE O SCAPARE GRAVA DE LA UN ZIARISTI DE TALIA SI EXPERIENTA DUMNEAVOASTRA. INDEMNATI PE ROMANI SA SRIE PE GOOGLE 4 CUVINTE PRESIDENT BASESCU HIT THE BOYhttp://www.google.com/search?hl=en&client=safari&rls=enus&q=president+BASESCU+hit+the+boy&start=180&sa=N
  FAPTA ACESTUI MARDEIAS DE PORT A SOCAT SI CUTREMURAT GLOBUL. STATILE AMERICANE JAPONEZE DE TELEVIZIUNE TRANSMIT NON STOP ACEASTA IMAGINE SOCANTA, SOTIA MEA KIYOKO HORVATH A DAT PANA ACUM 9 INTERVIURI MEDIEI JAPONEZE IAR ARTICOLUL MEU PENTRU NIPON A FOST PRELUAT
  DE TOATE ZIARELE DIN JAPONIA.
  Robert Horvath ziarist usa
  http://devanewyork.blogspot.com/ http://devanewyork.blogspot.com/
  Romanian opposition says president hit boy in face
  The Associated Press – Alison Mutler – ‎Nov 30, 2009‎
  Istratoiu, now 15 and living in Italy, initially claimed in an interview with newspaper Observatorul Prahovean that Basescu hit him in the face. …
  Watch: Romanian president slaps 10-year-old boy Raw Story
  Romania’s president faces poll defeat over ‘child-slapping’ video Scotsman
  Tide Turns Against Romania’s Basescu Ahead of Vote The Epoch Times
  all 241 news articles »
  Email this story
  European News Headlines – AngloINFO Rome Newsroom – AngloINFO Rome …
  Romanian opposition says president hit boy in face. Romanian President Traian Basescu, who is running for a second term in the country’s presidential ..
  PUMNUL ESTE COMENTAT PE SUTE DE MII DE BLOGURI.
  Romanian opposition says president hit boy in face – Yahoo! News

 46. Pingback: Tenebre – 16 « Ioan Usca

 47. Sibilla says:

  La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor, purtători ai numelui Sfântului Ierarh Nicolaie !
  Nouă, tuturor românilor : Doamne Ajută!
  “Repetabila scrisoare”

  Am adormit
  cu gândul la fereastră
  unde-am lăsat
  doar gheata mea de suflet
  spre o poveste
  cu “a fost odată”
  un Moş bătrân
  ce tainic,
  fără chip,
  ne aducea,
  în miezul cel de noapte,
  un vis cuminte
  agăţat în plic.

  I-am scris mereu,
  ani după ani,
  de-a rândul…
  Nu i-am cerut
  decât, din toate,-un strop:

  Moş Nicolae,
  adu-mi altă soartă
  şi lasă-mi
  în ghetuţă
  şi noroc.
  Moş bun,
  cu lacrima,
  te rog…

  Mi-am lustruit cu sârg
  ghetuţa schioapă
  din sufletul
  ce la vedere-l port.
  I-am pus
  şi o lumină,
  lumânare,
  ca drumul să nu-l rătăceşti…

  Te rog,
  nu mai zbura
  peste fereastra mea,
  gheata-i acolo,
  către geana ta.

  Atena-Mariana Zară, Bacău,
  28 noiembrie 2008  Sibilla

 48. IN ATENTIA AMBASADORULUI SUA IN ROMANIA
  Ambassador Mark H. Gitenstein
  PIATA UNIVERSITATII CENTRUL UNEI LOVITURI DE STAT FASCISTE
S.O.S ROMANIA S.O.S
ACEST MESAJ CIRCULA PE STRAZILE BUCURESTIULUI !
  MANIFEST CATRE POPORUL ROMAN
JOS CU DICTATURA MOGULILOR
VREM ALEGERI ADEVARATE !
VENITI IN PIATA UNIVERSITATII !
Organizatiile Pietei Universitatii saluta REALEGEREA PRESEDINTELUI Traian Basescu in fruntea statului. Salutam totodata decizia presedintelui Basescu de institutionalizare a dialogului direct cu romanii prin intermediul Pietei Universitatii. Predesedintele Basescu este primul personaj al lumii politice care da prioritatea cuvenita ideii de instanta morala a Pietei Universitatii.
Este o revansa a discursului moral asupra celui politicianist. In acelasi timp discursul prezidential amorseaza o mutatie importanta: Piata Universitatii este un simbol referential, a carui semnificatie depaseste cadrul pur istoric.
Traian Basescu a recuperat astfel semnificatiile multiple, individuale si colective, imaginare sau ideologice, care se întretes în textura unica a fenomenului Pietei Universitatii.
Actul asumarii de catre Traian Basescu a mesajului Pietei Universitatii este pragul restaurarii institutionale a principiilor Pietei Universitatii si a intelesului sacrificiului generatiei anilor ‘90. In contextul actual societatea romaneasca are nevoie nu numai de o recuperare a afirmatiilor Pietei Universitatii dar si de o edificare concreta a acestora.
Acuzam! Campania impotriva lui Traian Basescu si esecul moral al detractorilor sai
JOS CU GEAONA- ILIESCU-ANTONESCU !
Tinerii participanti la insurectia anticomunista din Decembrie 1989 reocupatI Centrul simbolic al Romaniei, Piata Universitatii. Aici s-a cantat si s-a strigat “vom muri si vom fi liberi”. Aici chiar s-a murit. Aici s-a dat jertfa pentru adevar, aici s-a facut greva foamei, si s-au cerut “lucruri simple”: fara comunisti si agenti rusi in fruntea tarii.
  OCUPATI DIN NOU PIATA UNIVERSITATII!
Piata Universitatii a fost un moment crucial în viata Romaniei, o manifestare a demnitatii romanesti si a dorintei fierbinti de eliberare pentru totdeauna de comunism. Dupa reprimarea sangeroasa a Pietei Universitatii, mortii si ranitii Mineriadei s-au adaugat mortilor si victimelor Revolutiei.
  JOS ALEGERILE FRAUDATE APARATI PE PRESEDINTELE VOSTRU AL ROMANILOR TRAIAN BASESCU !
  comsemneaza
Robert Horvath ziarist USA http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

 49. Pingback: Tenebre – 18 « Ioan Usca

 50. ALEGERILE DIN STRAINATATE AU FOST ORGANIZATE DE DIPLOMATII SECURITATII. UN FURT DE DIMENSIUNI INIMAGINABILE.

  O URIASA FRAUDA ELECTORALA IN USA

  Va scriu din New York. Sunt o persoana cinoscuta in mediile diasporei americane. In decursul ultimelor doi ani nu am intalnit nici o persoana care sa se declare partizanul lui Traian Basescu. La primul tur de scrutin Basescu a castigat 70%. la New York Lucrurile sunt mai mult decat ciudate, Ne apropiem de procentele de pe vremea Ceausescu. Am atras atentia in mai multe articole de diversiunea condusa din cladirea de I6 etaje a securitatii. Nu ramane decat a rasfoii numarul anteriior alegerilor al ziarului comunitatii din NewYork Magazin care se arata ” neutru”. Nu ramane decat sa amintesc faptul redactorul acestui ziar si o delegatie a comunitatii sa intalnit cu TRAIAN BASESCU la Bucuresti .( biletul de avion, hotelul si mesele copioase au fost platite din buzunarul comun al romanilor) inainte de alegeri. CONCLUZIE : IN SUA ASISTAM LA O URIASA FRAUDA ELECTORALA. DIASPORA A VOTAT IMPOTRIVA LUI BASESCU SAU NU SA PREZENTAT LA VOT. Citesc in ziare faptul ca diaspora a fost elementul hotaritor in victoria lui Basescu. Toate comisiile electorale ale diasporei sunt compuse din diplomati, ofiteri acoperiti care au furat poporul roman. ASIGUR CA DIASPORA AMERICANA A VOTAT IMPOTRIVA CLICII BASESCU. CERETI DE URGENTA O ANCHETA !
  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

 51. C. Bojan says:

  S-o gătat şi asta! Şi pă bune, nu merita niciunul să câştige! Ambii combatanţi au furat voturi! MI-E SCÂRBĂ!!!

 52. Pingback: Tenebre – 20 « Ioan Usca

 53. Pingback: Tenebre – 22 « Ioan Usca

 54. Razvan says:

  Totusi la aceste alegeri a mers peste 50% din populatie.

 55. Dan Gheorghe says:

  frumoasa campanie am avut. cu de toate. mai putin cu inteligenta. cu ce-am ramas? cu nevoia romanilor de spaga. s-a luat cu nemiluita. si nu numai cei amarati au pus botul la partide, pentru un salam, o ciocolata sau mai rau – ceva maruntis. si unii mai instariti au acceptat ploconul. chiar ma gandeam daca n-ar fi mai bine, peste cativa ani, sa se legalizeze spaga electorala. probabil se va gasi careva sa propuna asta. asa cum in sistemul sanitar s-a propus ca spaga la medic sa fie legalizata. pai daca majoritatea se ocupa cu sportul asta – luat si primit – atunci de ce sa nu dam ori sa primim legal? ce sa ne mai ascundem dupa degete. ba poate ar trebui ca la alegeri partidele sa emita si chitanta. uite, alegatorule, ti-am dat banu’ gros, salamu’, tu te obligi sa votezi pe cine trebuie. si la sfarsit, cand iase din sectia de votare, alegatorul sa plece de acolo cu alta chitanta – aia care sa demonstreze ca electorul si-a facut datoria. fata de partid…

 56. C. Bojan says:

  Bine c-a ieşit cine „trebuie”, vai mama noastră!

 57. Satmareanca says:

  Vorba românului: om trăi şi om vedea. De-om trăi 😀 Crezi că se poate mai rău decât a fost sau decât este în prezent? 😀

  Stai liniştit, Ciprian, unele şefe de la Inspectoratul Şcolar tocmai au fost în Viena, într-o delegaţie sponsorizată de sponsorii partidului. Cum să mai spui că nu se trăieşte bine? 😛

 58. daurel says:

  Probabil, dl Bojan ar fi mai linistit daca n-ar sti…

 59. CristiT says:

  Am cetit articolu matale din gazeta si sunt profund dezamagit…cred ca voua „ziaristilor” va place sa fiti in „opozitie”…adica in loc sa laudati finalizarea unor alegeri democratice …pentru care apropo unii si-au dat viata …voi va „plangeti” ca vezi doamne iara o luam de la capat…pai si ce ai vrea? daca iesea gEOANA nu o luam de la capat ? nu existau aceleasi probleme de buget , bani, etc etc…sau doar prezenta lui determina sa curga laptele si mierea…dar cred ca si atunci ca sa va respectati „statutu” ati fi inceput sa va plangeti …cine stie de ce…poate ca de diabet de la prea mult „dulce”…

 60. Satmareanca says:

  Noi ziariştii suntem întotdeauna în opoziţie. Este firesc, acesta este rolul presei. Celălalt rol revine aplaudacilor de profesie 😉 De când mi-a fost luat dreptul la opinie? 😛

 61. Satmareanca says:

  Daurel, am vrut dor să-l mai amărăsc puţin 😀

 62. Ciprian Bojan says:

  Crina, să ştii că puţin îmi pasă. Până la urmă am constatat că nu merita niciunul. Ambele tabere au furat. Unii mai mult, alţii mai puţin. De pierdut, avem noi ăştia, piticii cele mai mari şanse să pierdem. Şi inspectoresele au uitat să rămâie pe-acolo. Deci, au la ce se-ntoarce! 😉
  Daurel, dacă mă mai „domneşti” mult vezi că îmi suie la cap domnia, şi de scoborât… mai greu scoboară. 🙂 😉

 63. Satmareanca says:

  Nu am zis că nu s-a furat de ambele părţi, aşa a fost, din păcate.

  Mie îmi pasă când fac din astea, am ce scrie 😀 Da, ştiu, din punctul ăsta de vedere sunt egoisă 😀

 64. Pingback: Tenebre – 27 « Ioan Usca

 65. rAuLiTo says:

  Crina, cum de numai scrii articole noi pe blog?

 66. CristiT says:

  Pai ce ai vrea sa scrie pe blog ? nu mai are teme gen „giga contra”…iara ceva constructiv e strict intersiz…asa ca trebe sa asteptam sa calce oarecine stramb sa vezi atunci cum vine inspiratia :))…

  @crina: dreptu la opinie il ai …nu te deposedeaza nimeni de el…la fel cum il am si eu 😉

 67. Alex says:

  interesant articol

 68. Pingback: Tenebre – 28 « Ioan Usca

 69. blue-varza says:

  Si eu am ramas cu un mare gust amar, si muuulta neliniste… 😦

 70. Satmareanca says:

  Raulito, uneori nu am timp, alteori nu am chef 😀 dar mai scriu câte un gând pe facebook 😉

  Cristi T, ai blog, răspunde la tine comentariilor ce îţi sunt adresate. Lasă-mă pe mine să răspund celor ce-mi sunt adresate mie. Cel puţin aşa ar fi politicos, dacă ai auzit de cuvântul ăsta 😉

 71. Satmareanca says:

  Blue varza, mie mi-a trecut, am mâncat un kil de lămâie 😀

 72. Pingback: Tenebre – 24 « Ioan Usca

 73. Pingback: Tenebre – 10 « Ioan Usca

 74. Pingback: Tenebre – 15 « Ioan Usca

 75. Pingback: Tenebre – 12 « Ioan Usca

 76. Pingback: Tenebre – 11 « Ioan Usca

 77. Pingback: Tenebre – 8 « Ioan Usca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: