Cum ne sfârşim…

Dacă ne gândim că marii gânditori şi cercetători ai omenirii nu s-au pus de acord când vine sfârşitul lumii, nu ar trebui să ne mire că politicienii noştri nu se pun de acord niciodată cu nimic. Există o asemănare între cele două specii. Ei nu lucrează niciodată împreună, ci fiecare separat, pentru sine, pentru a culege lauri, pentru a ieşi într-un fel sau altul în evidenţă. Cum cercetătorii care fac calcule şi dau verdicte despre data sfârşitului lumii au interesul să obţină în continuare finanţări pentru proiectele lor ştiinţifice, la fel, politicienii au interesul să obţină susţinerea financiară sau de alt fel a celor pe care îi reprezintă, mai mult decât pe cetăţenii care le dau votul. Până la urmă, în secolul XXI, dacă faci ceva doar pentru alţii te-ai putea numi cu uşurinţă fraier.

Numai în ultima lună am aflat că sfârşitul lumii vine în trei date diferite. Cel mai apropiat ar putea fi săptămâna viitoare, în 30 martie, dacă nu se strică iar cel mai mare accelerator de particule din lume. Cercetătorii aflaţi în căutarea particulelor lui Dumnezeu vor să recreeze explozia aflată la originea Universului, Big Bang-ul. În urmă cu un an, când alţi cercetători aflaţi în tabere adverse afirmau că experimentul va aduce sfârşitul lumii, am scăpat. Vom scăpa şi de data asta pentru că ştim că dincolo de declaraţii se află interese, şi fiecare vorbeşte după cum le dictează finanţatorii. Mai ştim că următorul sfârşit al lumii va veni doar în 2012. Aşa că, dacă îi credem pe cei care susţin această teorie, săptămâna viitoare stăm liniştiţi uitându-ne la filmul “2012” sau citind una din multele cărţi scrise despre acest anunţat sfârşit al lumii. Căci s-a creat o adevărată industrie, care trebuie susţinută cumva. Mai nou, o cercetătoare de la Vatican susţine că a descoperit o serie de indicii în pictura murală “Cina cea de Taină” realizată de Leonardo Da Vinci, care ar fi prezis că sfârşitul lumii se va produce pe 1 noiembrie 4006. Uşurare!

Ştiind toate acestea, chiar putem sta liniştiţi până la următoarele reîncarnări. Dar nu stăm. Pentru că ne sfârşim între noi urându-ne, omorându-ne, devenind neoameni. Ne certăm între noi pentru că nu votăm la fel, ne împărţim între pedelişti şi ceilalţi, între antenişti şi realitişti, şi între multe altele. Găsim mai multe lucruri care ne dezbină decât lucruri care ne unesc, pentru că am uitat să trăim, pentru că i-am lăsat pe cei care conduc destinele ţării şi ale lumii să ne conducă şi vieţile de zi cu zi, să intre în casele noastre încălţaţi în bocanci de front. Sfârşitul nostru ca şi oameni, aşa cum ştim din străbuni ce înseamnă a fi om, vine în aceste zile în care uităm să fim oameni. De sfârşitul lumii, ne sfârşim între noi.

Despre Satmareanca
Ziaristă

12 Responses to Cum ne sfârşim…

 1. Pingback: Ajun de Praznic « Ioan Usca

 2. Venice says:

  Sfarsitul lumii .. heh .. o mica pandora din care ies bani .. si ce bani.

  Eu cred ca daca nu e omoara CERN .. si avand in vedere ca am citit .. destul despre tot procesul si totate pozitiile pro si contra .. pot sa zic ca nu ne va omora asta ..

  Insa ce au zis batranii mayasi despre 2012 .. trecand peste miloanele de pareri propagandiste eu cred ca „ceva” va fi .. ce chiar nu am ceva mai vaga ideea .. sper sa nu fie de rau …

  Tot raul spre bine .. 🙂

 3. rhorvath says:

  BASESCU A OPRIT ANCHETA SRI, CARE PUTEA DESCONSPIRA PE AGENTUL RUS VLADIMIR TISMANEANU. !

  Serialul meu intitulat ” Desconspirarea spionului rosu Volodya Tismanetsky ” se bucura de atentia asteptata, Primesc zilnic comentarii, documente
  si incurajari. Am primit astfel un numar de mesaje din partea unor ofiteri ai servicilor de informatii care sunt ingrijorati de „conspiratia tacerii” in vederea acoperiirii adevarului . Iata unul primit in cursul zilei de azi :

  Domnule Horvath
  Nimeni din cadrul serviciilor romanesti contesta faptul ca Vladimir Tismaneanu este un spion al strain infiltrat in Romania. Exista numeroase inregistrari si documente in aceasta privinta.
  Serviciile au luat cunostinta de semnalele CIA directe si indirecte ,in legatura cu activarea reteli NKVD dupa revolutie. Intalnirea secreta in 1990 intre KGB Chief Evghenii Primakov si Magureanu sef SIE a fost semnalul reactivarii retelei ruse din Romania
  Ca urmare a memoriul dumneavoastra, SIE a deschis o ancheta oficiala
  in cazul Tismaneanu. Un raport de informare preliminar a fost trimis Presedintelui Basescu. Acesta informa printe altele :
  ” Dumitru Mazilu (singurul om de incredere al americanilor la acea vreme) in 1990, cu ocazia unei vizite oficiale la Washington in calitate de prim-vicepresedinte CPUN (sau cum se numea) l-a denuntat pe T ca fiind trimis si legendat de aripa cominternista pt actiuni de intoxicare, dezinformare, atacuri coordonate impotriva adevaratilor oponenti ai comunismului-destinatia Washington. ) Dupa 89 protectia principala la Buc a luit T a fost Magureanu, In perioada 90-96 au auvut loc 16 intilniri monitorizate intre T si M. Un alt sustinator crucial al lui t la Buc si la Wash in perioada 88-93 a fost seful statiei CIA la Buc, Harold Nicholson, arestat in 96 pt spionaj in favoarea sovieticilor.
  In ancheta seful statiei CIA din Buc a dezvalui intreaga retea rusa activand in Romania „Agentul Volodea” era seful retejei de infiltrare a diasporei si a altor activitati in SUA.
  Materialul a fost respins de Basescu fara nici o explicatie.
  Va doresc succes. Deasemenea va asigur ca marea majoritate a celor care lucreaza in serviciului nostru, apreciaza efortul dumneavoastra.
  G.J.- Serviciul Roman de Informatii.
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/
  PS CITITI PE BLOGUL MEU SERIALUL DE 12 ARTICOLE- DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU TISMANEANU.

 4. Adrian SM says:

  Orice sfârşit e şi un început….

 5. Satmareanca says:

  Merge şi aşa, depinde pentru cine 😀

 6. Ciprian Bojan says:

  Nu ştiu când vine sfârşitul Lumii, da’ cert este că lumea asta NU-MI PLACE!
  Şi ca să fiu off-topic, da’ legat de subiect, mi-a plăcut „dezbaterea” de azi pe tema proiectului legii educaţiei. Tulai, ce zicere de vorbre, pentru agitarea spiritelor, ce plinătate de sine şi tot un drac! Proiectul ăsta e făcut de nimeni pentru nimeni şi cu scopul să nu iasă nimic! Halal!

 7. Pingback: Învierea « Ionel băiat bun

 8. rhorvath says:

  ATACUL BANDITESC IMPOTRIVA ANTENEI 3 IN ATENTIA FBI !
  (UN WATERGATE ROMANESC )

  ATAC BANDITESC ORDONAT DE BASESCU IN SUA
  In urma cu doi ani Basescu a ordonat spargerea studioului meu de film din New York. Pentru a deruta politia banditii lui Basescu au facut 8 spargeri similare in cartierul galeriilor de arta Chelsea. Observand ca lipsesc cateva fotogtefii din seif ca si carnetul de telefoane am realizat imediat despre ce este vorba. In stanga acestui articol se vede fotografia sustrasa din seiful studioului meu de film din New York. Dupa o saptamana de la incepererea scandalului ICR New York pentru a fi discreditat ( conspiratie cu Antena 3 ) fotografia apare trucata, pe un blog special creiat de servicii. – Desteptarea lu’ Horvath http:iiroberthorvath-cineast.blogspot.com DE PRIN BLOGURI ADUNATE SI LU’ BADIN DATE. – Se poate observa montajul fotografic unde apar alaturi de ziaristul Andrei Badin. Trebue mentionat ca nu m-am intalnit cu aceasta persoana niciodata. Fiind jurnalist de investigatii ma fotugrafiez extrem de rar. De la venirea in USA nu cred sa posed mai mult de 6-8 fotografii. Fotografia pe care sa executat triucajul a fost facuta pe Aeroportul Louis Amstrong din New Orleans de sotia mea Kiyoko. Am pastrat fotografia intr-un plic in seiful studiolului si am notat disparitia ei imediat fapt relatat detectivilor politiei. ( Negativul fotografiei a fost gasit in Osaka la sediul studioului meu din Japonia. In momentul in care fotografia furata a aparut pe un blog strain am cerut o ancheta la FBI. In cursul acestei zile am fost anuntat de aparitia unor noi probe si ca o echipa speciala de detectivi a plecat spre Bucuresti. Un atac de asemenea amploare pe teritoriul SUA nu putea fi efectuata fara aprobarea la cel mai inalt nivel. In afara de un scandal diplomatic de proportii se profileaza punerea conducatorului statului roman dupa gratii. CONTINUARE : http://devanewyork.blogspot.com/
  Robert Horvath Deva Cineast SUA

 9. rhorvath says:

  CIA IA POZITIE OFICIALA IMPOTRIVA UNEI CARTI SCRISE DE AGENTII
  TISMANEANU- PACEPA !
  Intr-o luare de pozitie fara precedent si definitorie, Agentia Centrala de Informatii a Statelor Unite ale Americii se spala pe maini de asa-zisul agent CIA Ion Mihai Pacepa, fostul adjunct al DIE considerat agent pe deplin conspirat al KGB.
  Clarificarea se face pe site-ul oficial al CIA, prin intermediul unei cronici la ultima carte a celui care semneaza sub numele de Pacepa, banuit a fi de fapt Vladimir Ilici Tismaneanu. Este vorbaProgramat sa Ucida: Lee Harvey Oswald, KGB, si Asasinarea lui Kennedy”, prin care Pacepa/Tismaneanu incearcasa acrediteze ideea imbecila ca Lee Harvey Oswald ar fi fost agent KGB. Tismaneanu, ca orice nu stie nici macar faptul ca desecretizarea unor documente ale CIA si US SS din dosarul asasinarii lui Kennedy au dovedit deja ca bietul Oswald era agent al ONI, CIA si FBI trimis in URSS cu misiune. Volodya considera pe coperta volumului lui Pacepa ca aceasta „fascinanta si provocatoare” carte „va schimba definitiv intelegerea noastra despre unul dintre cele mai tulburatoare episoade ale secolului al XX-lea”. Nu aceeasi este si parerea CIA.
  Traduc din comentariul CIA despre aceasta imbecilitate marca Tismaneanu – Pacepa „Programat sa Ucida prezinta o explicatie imaginara a asasinarii lui Kennedy, dar care este de asemenea neverosimila. Pacepa nu a conectat puncte, ci a adaugat altele noi. Un avertisment de sănătate se justifică.”
  Deci duetul tembel este trimis la analiza psihiatrica sau la casa de nebuni.
  Cititi articolul complect care face parte din serialul de 12 articole ” DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY.
  Deasemenea pe acelasi blog cititi : ATAC BANDITESC IMPOTRIVA ANTENA3 ( BASESCU ANCHETAT DE FBI )
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/vol52no2/intelligence-in-recent-public-literature.html

 10. sanyron says:

  Cel mai simplu inchizi ochi.

 11. Satmareanca says:

  Bine ai venit! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: