Test de sinceritate

Din ciclul „am primit, dau mai departe”.

Este o situaţie imaginară în care trebuie să luaţi o hotărâre. Gândiţi-vă că trebuie să daţi un răspuns spontan şi cinstit!

Sunteţi în mijlocul unui dezastru total, o inundaţie de proportii. Nemăsurate cantităţi de apă, baraje rupte. Sunteţi fotoreporter pentru TVR1 şi vă aflaţi în mijlocul acestui dezastru inimaginabil. Situaţia este la limita disperării. Ca reporter, încercaţi să surprindeţi momentele cele mai impresionante. În jur oameni, case, animale, sunt luate de ape. Natura mugeşte arătându-şi fără iertare puterea, pustiind totul în urma ei.

Deodată vezi un bărbat la volanul unei JEEP ce luptă disperat să nu fie luat de valuri. Te apropii, îţi face o impresie puternica şi brusc îl recunoşti: este Băsescu! Acum realizezi că furia apelor îl va înghiţi în orice clipă, pentru totdeauna. Ai două posibilităţi: să îl salvezi ori să „prinzi” instantaneul vieţii tale! Să îi salvezi lui viaţa ori să faci o poză, ce îţi va aduce ţie premiul Pulitzer!!!  O poză ce arată moartea unuia dintre cei mai importanţi oameni din ţară.

Acum întrebarea (răspunde sincer): Poza o faci color sau alb-negru? 😀

Despre Satmareanca
Ziaristă

24 Responses to Test de sinceritate

 1. Doru Popa says:

  Are cine sa-l pazesca pe el! Altii sunt care CHIAR AU NEVOIE!

 2. operatiepecreier says:

  Color şi 3D…la rezoluţie HD.

 3. Adrian SM says:

  Nu aş pierde vremea cu pozatul.

 4. daurel says:

  Nu doresc publicitate pacatosului….

 5. Ceri de urgenţă o legătură live…Salvezi situaţia, o îneci, iar o salvezi… şi, în fine, mulţumeşti pentru toate darurile primite de la natură gratis!

 6. Giori says:

  Ce tare, aaaaaaaa hahahahahahahahahahahahhahahahaha colorrrrrrrrrrrcoooloooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 7. Oana says:

  Alb negru, fireste 😉

 8. Ciprian Bojan says:

  Îl salvez, asta mai ales pentru că sunt om. Da’ tot nu m-aş abţine să-i spun: „Dom’ preşedinte, cum e să-ţi vezi moartea cu ochii”? Poate va înţelege, că încă mai are o şansă, sau va vărsa celebrele sale lacrimi…

 9. Adrian SM says:

  Da tu Crina ce ai face?….. 🙂

 10. Ciprian Bojan says:

  Am mai găsit o sătmăreancă, de fapt supurancă, cu blog. Scrie poezii şi n-o face rău. Ce-i drept locuieşte şi munceşte în Baia Mare, da’ tăt de-a noastă e! Şi e şi fata lu’ şefa aşa că faceţi bine şi cetiţi!
  http://valentina-clara.blogspot.com/
  Şi să mă laud că şi io mi-am mai făcut unu’, că şi io am apucături de mai trag neşte versuri:
  http://ciprianpseudolirice.wordpress.com/

 11. Da’ cui ii mai arde de poze, alb negru sau color in situatia asta?
  Alergi iute la butic, iei o lada de votca si incepi sa chiui.
  Se strange lume le dai vestea si incepe petrecerea.

 12. Ia uite… ca să vezi… cât adevăr!
  Se pare că, la noi, dezastrele, inundaţiile rămân aceleaşi, doar politicienii ameninţaţi se schimbă… Într-o ipostază identitică, dar mai veche se afla… Adrian Năstase, pe vreme când era prim-ministru şi visa la preşedinţia pe care i-au răpit-o Băsescu şi termopanele… :))

 13. peticila says:

  bati campii roscato!!:))))visezi cai verzi pe pereti,cum sa l salvezi, daca puhoiu e asa de mare incat rostogoleste jeepul??poate sa iei o pluta si sa te dai cu ea,sa zika lumea ca esti dusa cu pluta:))))vai ce ma amuz!!niste tampiti care scriu pe bloguri si cred ca prin asta vor intoarce lumea cu cracii in sus,,luati ma aminte de la fascisti, nazisti, comunisti,,aia au luptat cu arma in mana pentru idealurile lor[idealuri nu tocmai ortodoxe] dar aia macar aveau un ideal si aveau cojones,voi ce aveti??voi aveti limbaritza si atat:))))luptatori cu pixu si cu vorba,asa o sa cotcodaciti pana muritzi flamanzi si jerpeliti si ignorati de toti:))))

 14. Asta doar cineva din Sătmar putea să se-ntrebe!
  Faci poza, duci două degete, ştrengăreşte, la un chipiu imaginar, şi pace bună.

 15. peticila says:

  sunt momente grele pentru tara,momente de o gravitate exceptionala.La portile spitalelor a aparut cutia milei,doctorii refuza serviciul de garda,medicamentele s au scumpit iar in spitale lipsesc ,nu sunt, pur si simplu nu sunt,poti muri la fel de linstit si acasa si in spital.Pensiile se vor reduce,salariile se vor reduce si mai mult,milioane de romani vor suferi de frig, foame ,lipsa ingrijirilor medicale ,lipsa unei educatii adecvate in scoli,incepe genocidul poporului roman,incepe calvarul urcari pe dealul Golgotei.Fiecare roman trebuie sa protesteze in felul lui,asa cum poate si cum e dispus fiecare.Cei care tac,care se fac ca nu vad,cei care sunt indiferenti,cei nepasatori,cei cinici,vor deveni complici la genocidul din tara,prin tacere si indiferentza lor vor deveni calaii propilui popor.CITESTE SI DA MAI DEPARTE!!! buni si comunistii la ceva:)))))

 16. Un grup de comercianti din piata de vechituri says:

  Buna ziua.
  Suntem un grup de comercianti îngrijorati de soarta pietii de vechituri. Noi am trimis reclamatie si pe saitul primariei si asteptam raspuns dar va facem cunoscut si la presa pentru ca poate voi puteti rezolva ceva.
  Am auzit si ne-am interesat si am aflat ca terenul si toate cele de acolo este revendicat. Am inteles ca a fost un proces inca de prin 2005 in care sa dat sentinta favorabila fostului proprietar in 2007 si ca primaria a dat dispozitia nr 2456 din 19 mai 2010 de acordare de despagubiri numai ca fostul proprietar s-ia luat avocat pe fostul secretar de la primarie Popan Mihai si a contestat la tribunal cerind sa i se dea terenul inapoi.
  Prima infatisare va fi pe 3 septembrie la tribunalul din Satu Mare, in dosarul 4292/83/2010. Poate ca ar fi bine sa mergeti sa vedeti ce se intimpla.
  Se zice ca proprietar e una Freund Eva ce sta in Israel si ca are ca reprezentant pe Kovacs Arpad care am aflat ca e un fel de reprezentant al tuturor evreilor din Satu Mare ce au fost obligati sa plece din tara si locuiesc in strainatate.
  Noi intelegem si respectam ca este lege care spune sa se dea inapoi casele si terenurile confiscate de comunisti dar daca se da inapoi terenul de la piata de vechituri ce se va intimpla cu ea? Se desfinteaza sau se muta? Am aflat ca la lege spune ca proprietarul este obligat sa pastreze 3 ani ce este acuma pe terenul cu pricina adica va mai fi piata de vechituri inca 3 ani si dupa aceia ce va fi? Noi avem contracte cu Administratia pietelor Satu Mare dar daca se restituie terenul noi vom face contracte cu proprietarul si daca ne va cere nu stiu cati bani ce vom face? Si Primaria ce va face? Ramane fara piata de vechituri? Se vorbeste ca piata va fi mutata pe Amatiului unde e si targul de masini dar cine credeti ca va mai merge pana acolo? De ce nu se muta tot undeva in oras?
  Ne intrebam citi bani incaseaza primaria anual de pe piata de vechituri si ce pierdere va fi pentru bugetul orasului daca nu va mai fi piata de vechituri. De ce nu se spune public situatia de catre domnul primar si de ce nu se incearca sa negocieze cu proprietarul sa ia despagubiri si sa ramana terenul al primariei ca sa ramina piata de vechituri tot unde e si acuma?
  Noua ne e teama ca toata treaba asta nu e decit un fel de excrocherie imobiliara. Prin oraselul nostru se spune ca Kovacs Arpad asta e un fel de rechin imobiliar ce urmareste sa ia de la proprietari casele si terenurile si apoi sa le foloseasca in interes propriu. Am auzit ca tot el e cel care se judeca si pentru fabrica Mondiala si pentru alte case de pe Retezatului 14 sau din Piata Libertatii 16 care au fost ale unor evrei plecati care se multumesc sa primeasca niste bani putini si apoi el ramane cu terenurile si casele din care castiga bani multi. Am auzit ca Kovacs Arpad a lucrat mai demult la cartea funciara si atunci se explica de unde stie el de toate casele si terenurile astea confiscate de comunisti. Si daca ne gandim ca e conbinat cu fostul secretar de la primarie care e acum avocat si cu inca un fost procuror nu putem decit sa credem ca toate astea nus decit jocuri murdare. Si de aia ni teama ca la suprafata totul e frumos si legal si de fapt nus decat afaceri din care pierde statul si satmarenii.
  Am vazut ca pana acum nu a scris nimic la ziare. Nu stim daca aceste lucruri sunt cunoscute dar poate ca ar trebui sa va intereseze. Pana la urma e vorba de ceva public ce intereseaza pe toti satmarenii. De ce nu se sesizeaza si organele de stat sa vada cat de legal procedeaza Kovacs Arpad? Se spune ca el baga de mai multe ori acelasi dosar la tribunal pina cand ajunge la un judecator cu care e el inteles ca sai deie sentinta care o vrea el. Noi nu stim daca asta e o smecherie legala sau nu mai ales ca oamenii care au procese spun ca asa fac cei mai multi care vor sa se inteleaga cu un judecator ca sa ajunga la el dosarul. Si noi ce incredere sa avem ca procesul va fi corect si ca primaria va fi corecta si ca piata de vechituri nu se va desfinta? Noi comerciantii si cumparatorii de la piata de vechituri ai cui sintem? Pe noi cine ne mai apara?

 17. Ada Pavel says:

  și eu care mă gândeam dacă să-l salvez sau să fac poza… Trebuia să fie ceva la mijloc 😆
  Cred că alb-negru… are alt impact.

 18. Pingback: Zi de toamnă | Ioan Usca

 19. peticila says:

  basescu are o marota,unirea cu moldova,rusii s au prins si prin oamenii lor de bine vor sa l demita ,sa l suspende ,din gasca fac parte batranul si ursuzul iliescu,tanarul cacat in ploaie ponta ,tribunu urlator vadim,rusul crin antonescu,imbuibatul patriciu,distinsul fost puscarias vantu,,se vrea un nou 89 adek oameni de bastina sa faca o treaba murdara,cotonogirea presedintelui mai, ganditi si voi un pik

 20. Basescu are bube-n cap!!!!
  Ma duc dupa votca.

 21. Crina, ce zic comercianţii ăia de vechituri? De pe unde i-ai adunat pe blog? 🙂
  În sine, subiectul pare interesant şi oarecum grav, numai că-ţi dai seama imediat că autorii nu sunt buchinişti, ci cârpari sau vânzători de piuliţe şi şaibe recondiţionate 🙂
  Singura mea speranţă e că nu se pricep tot atât de bine să facă bani pe cât reuşesc să folosească limba română în exprimare… :))
  Însă dacă informaţiile prezentate de ei sunt corecte, după marii investitori şi întreprinzătorii mici şi mijlocii, a venit şi rândul minusculilor bişniţari de mărfuri de „soi” să se ducă de râpă.
  Oricum, nu cred că se va „inflama” cineva din presa locală pe marginea subiectului. Ne e plin podul de administraţie în dorul lelii, de „dezvoltatori” imobiliari rapace şi de cetăţeni ce-şi plâng de milă…

 22. Satmareanca says:

  Cetateanu, ei m-au găsit pe mine, nu eu pe ei :))

 23. daurel says:

  @Satmareanca, asa-i cu gasitu’ …; asteptam remanierea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: