De citit

Într-o carte controversată, faimosul om de ştiinţă Stephen Hawking susţine că fizica mordernă nu lasă loc pentru Creator şi că doar ştiinţa ar putea explica originile Universului. În best-seller-ul The Grand Design, profesorul Stephen Hawking ajunge la concluzia că datorită existenţei unei legi precum este cea a gravitaţiei, Universul poate şi se va crea întotdeauna din nimic, informează site-ul http://www.dailymail.co.uk. „Creaţia spontană este motivul pentru care există ceva mai degrabă decât nimic, motivul pentru care Universul există, motivul pentru care noi existăm”, spune atrofizicianul în cartea sa.

Cartea, scrisă împreună cu fizicianul Leonard Mlodinow, contestă credinţa lui Sir Isaac Newton că Universul trebuie să fi fost creat de Dumnezeu pentru că altfel nu s-ar fi putut naşte din haos. Profesorul Stephen Hawking argumentează în cartea sa prin faptul că existenţa atâtor sisteme planetare, similare cu al nostru, nu ar putea fi în concordanţă cu ideea că sistemul Solar (cu un singur astru, cu distanţa ideală dintre Pământ şi Soare etc.) a fost creat special pentru a susţine existenţa fiinţelor umane.

Într-o serie de documentare ştiinţifice din luna aprilie, Stephen Hawking susţine că este raţional să se creadă în existenţa vieţii inteligente în altă parte a Universului. Într-o emisiune la Discovery Channel, astrofizicianul avertiza că civilizaţiile extraterestre există aproape cu certitudine, însă omenirea ar trebui să evite orice contact cu acestea, din cauza consecinţelor care ar putea fi devastatoare pentru specia umană. „Dacă extratereştrii ne-ar vizita, rezultatul ar fi mai grav decât atunci când Cristofor Columb a debarcat în America, cu rezultate nu prea bune pentru amerindieni”, declara atunci Stephen Hawking.

De asemenea, într-un interviu din luna august acordat site-ului Big think, Stephen Hawking susţinea că rasa umană trebuie să colonizeze spaţiul în următorii 200 de ani dacă vrea să nu dispară.

Publicitate

Despre Satmareanca
Ziaristă

10 Responses to De citit

 1. Oana says:

  Cunoastem, cunoastem. Inca nu mi-am facut o parere, dar incerc sa 😀

 2. Satmareanca says:

  Şi eu sunt încă la faza rumegatului. Recunosc că părerea vine greu pe subiectul ăsta…

 3. Oana says:

  Da, cam greu, mai ales ca eu cu extraterestrii… hmmm… deci ma gandesc.

 4. daurel says:

  @alex. dumitrescu, de acord; savantul este suparat pe Creatie; imi pare rau de dumnealui…

 5. Adrian SM says:

  Da nişte ştiri nu putem citi Crina? De exemplu detalii despre venirea fantomatică a Oanei la noi în urbe…. 🙂

 6. Satmareanca says:

  Adrian, o să scriu şi despre asta. Încă nu am stabilit detaliile. Oana vine în 16 septembrie, să ştii să-ţi faci programul 🙂

 7. Satmareanca says:

  Alex, dacă nu eşti dezacord nu înseamnă că nu trebuie să citeşti şi alte opinii. Eu una sunt deschisă la tot, ce cred e cu totul altceva.

  Daurel, e şi asta o opinie 😀

 8. joao says:

  sa stii ca citind si tot citind ceva cu cu ce nu esti de acord ori in ce nu crezi ,vei sfarsi prin a crede in oarecare masura ,s-au mai rau:in a nu-ti crede…asa si cu „nevinovata” deschidere spre orice ..iar daca ai inteles ca este daunator,sau ireal sau nefolositor,de sa te lasi tarat in astfel de „pareri”?!,,,nu crezi ca poti sfarsi spre a le imbratisa macar in parte si apoi sa decazi in „sintetic”?!…au fost mereu,dar se inmultesc acum acei care cauta sa nesabuiasca orice, „demonstrat stiintific”(doar din vorba,nu si faptic) si multi se pierd in acest „cenusiu”./..totul este alb si negru…clar…dar unii au „inventat” griul…cu un singur scop:sa-i piarda pe cei din alb ,ca sa-i duca in negru ,,insa mascat ,cazand lin ,putin nuantat…ca sa nu fie prea batator la ochi si mai usor de acceptat–

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: