Vremuri şi vremuri

O societate disfuncţională naşte monştri. Societatea noastră a sărit de pragul disfunţionalităţii şi a născut o javră – Vali Badea 

Acum că l-au rezolvat pe Blaga, că unii am aflat că opoziţia a încercat o lovitură de stat împreună cu Blaga, iar alţii că Băsescu a încercat acelaşi lucru (depinde fiecare ce a vrut să audă), am putea să ne întoarcem la oile noastre?

De exemplu am putea vedea că în timp ce ei vorbesc şi se războiesc, în timp ce Băsescu zice că situaţia e nashpa doar în presă, oamenii mor de foame sau pe aproape. La întoarcerea spre casă în seara asta, am intrat la ABC-ul din colţ pentru nişte cumpărături. De obicei nu dau de mulţi clienţi în magazin, 1-2. Şi azi a fost la fel. Unul şi-a cumpărat parizer de 1 leu, un ardei semiputred cu 30 de bani şi 2 ouă cu 80 de bani. Celălalt şi-a luat un corn cu 50 de bani şi o bucată de slănină cu 1 leu. Ceea ce aş dori să aibă la cină şi guvernanţii noştri.

PS. Cred că titlul nu prea are mare legătură cu ce am scris, dar puteţi găsi voi una 😀

Publicitate

Despre Satmareanca
Ziaristă

20 Responses to Vremuri şi vremuri

 1. Geocer says:

  Eh, saracii guvernanti ! Asa credem noi, ca ei sunt imbuibati, dar de fapt ei stau nemancati zile intregi si muncesc acolo zi si noapte pentru bunastarea noastra. Iar noi, in loc sa-i primim cu urale si ovatii, le zicem „javre ordinare!” Rusine sa ne fie! Nu meritam sa avem in fruntea tarii astfel de oameni! Suntem niste nerecunoscatori!

 2. Satmareanca says:

  Ai dreptate. Ar trebui să ne prăjim la foc mic şi să ne servim pe tăvile lor aurite. Javrele mănâncă carne de om, nu? 😆

 3. mara says:

  ei nu platesc, lor le platim noi si mesele la Ciresica. din pacate noi nu mai avem nici o speranta.pana acum ne hraneam cu asta, nu ne-a mai rams nimic.

 4. Oana says:

  Asa sa le ajute, cum zisasi tu 😉

 5. Pingback: Pagina nu a fost găsită « Oana Stoica Mujea

 6. Pingback: Din lumea scriitorilor « Oana Stoica Mujea

 7. Ciprian Bojan says:

  Curată dezinformare cucoană! Parizeru’ de un leu era o halcă de 10 kile de carne… nu mai vorbiţi codificat… că ne-am prins… 😉 Românii o duce bine! Numa’ că nu vrea să recunoască. Cei care ne conduce o duce cu adevărat rău… Nu mai poate înţelege, de ce nu moare poporu’ ăsta cu toţii deodată, să rămâie ei singurei? S-ar alege ei între ei şi… gata!

 8. Adrian SM says:

  off topic şi nu prea…. 🙂 Boul de Ghişe are o propunere legislativă legată de ziarişti.Printre altele ziariştii trebuie examinaţi psihologic anual, atestaţi odată la trei ani…. Gata, nu mă mai fac ziarist, ajunge blogger…. 🙂
  Aştept cu nerăbdare o propunere legislativă de examinare psihiatrică anuală a locatarilor din Deal, Victoria şi Cotroceni…:) Eu zic că ar fi mult mai utilă ….

 9. Pingback: Protestul | Ioan Usca

 10. CristiT says:

  in sfarsit ceva cu ce sunt de accord….tara arde si babele se piaptana…legatura e foarte bine punctata !! Aici ar trebui sa accentueze presa …poate le deschideti ochiisi la prea iubitii si votattii din guverne…

 11. daurel says:

  Pe acesti oameni se bazeaza partidele; pot fi cumparati 2 la 10 lei…

 12. Satmareanca says:

  Daurel, din păcate aşa e.

 13. Satmareanca says:

  Adrian, cred că varianta din final ar fi mult mai benefică poporului 😀

 14. Satmareanca says:

  Ciprian, aşa e, poporul crapă pentru că mănâncă prea bine. Să-mi fie ruşine 😀

 15. Satmareanca says:

  Oana, măcar de ar fi auzite rugile astea 🙂

 16. Rupt de la gura târgului says:

  Slujitorul Domnului cu codiţ’

  Umblă vorba prin Palat şi printre enoriaşii distinsului slujitor al Domnului, Bojică Boierică, că aiesta, preot greco şi catolic laolaltă în grădina din Culciu Mare, are Mare treabă pe la Sătmar unde cică se cunoaşte cu pre’ mulţi slujitori ai Palatului de Justiţie, pentru motivele pe care le vom expune sub lupa peniţei în cele ce urmează.
  Sub pretinsa sa sutană şi bunăvoinţă, care cică urmăreşte interesele parohiei şi ale umililor enoriaşi, Popică boierică acumulează bunătăţiuri („proprietăţi” imobiliare în loc de cele spirituale) pentru lumea de apoi prin mijloace care nu-s la îndemâna oricărui muritor de rând.
  Vă scoatem furca din ochii umili şi vă spunem cu smerenie că Distinsul, prin exorcizare („cămătărică, şantajică şi fraierică”), a reuşit să scoată de sub pielea naivilor prea multe proprietăţi, case şi proprietăţi, pentru ca mai apoi să cadă pradă corniţelor şi să-i ameninţe cu furca pe cei care şi azi recurg la mătănii pentru a se absolvi de păcatul de a fi îndrăznit să-l înfrunte (ca Sfântu’ Gheorghe pe Balaur) pe umilul slujitor al Domnului.
  Mai băşcălim şi păcătuim puţin ca să vedeţi cam cum stă treaba, o luăm de pe la naştere şi darurile cu care s-a pricopsit, de la botez încoa’, nea Bojică din localitatea Culciu Mare, în municipiu Sătmar – a se vedea la păstrătorii de bănuţi la trecerea punţii spre nefiinţă (administraţia Banu’ Ochiu’ Dracului – situată la cap pod Decebal):
  – casă pe str. Brâncoveanu nr. 20;
  – casă pe str. Martirilor deportaţi nr. 48;
  – apartament pe str. Jocului, Bl. UJ10, ap. 10;
  – casă pe str. Mihai Viteazul nr. 1, ap. 5b;
  – casă pe str. Lucian Blaga nr. 259;
  – casă pe str. Lucian Blaga nr. 289;
  – jip BMW, SM-99-NIO;
  – casă în Cioncheşti;
  – şi câte altele pe „bolta” pământească.
  Amu’ mai umblă vorba că în imensa-i generozitate, mare parte din cele de mai sus le-ar fi cadorisit omu’ nostru către diverse rude de bine dispuse să-l „învelească” cu mantia bunei credinţe, dar tot el este „părintele” de facto al „puilor” lui.
  Tragem clopotu’ nu de alta, da’ să n-o luăm pe drumul pierzaniei şi să nu mai ajungem la partea cu Palatu’ unde Boierică fără frică se umileşte şi-i vrăjeşte pe unii purtători ai unui alt fel de sutană, pentru a-şi rezolva până una alta (câte zile o avea) treburile cele lumeşti cu exorcizaţii.
  Doamne miluieşte, că Popa şi cu Preuteasa Ioana (fără D’Arc) s-or împretenit după câteva slujbe cărate/ţinute la Palat cu neşte sutanişti fără cruce (a nu se înţelege cumva „satanişti”): judecătoarea absolută a păcatelor Că-d(o)ar îi Ramona, judecătoarea fără sabie, „frumoasă” ca floarea de Camelie a Pop’i şi judecătorul neprihănit şi mir(t)uit, zis între sfinţi „Belutzi” sau „Sculăţel”.
  Că cică popa nostru tre’ să dea socoteli la Trebunal, nu la cel Suprem, ci la cel judecătoresc, cu multe înfăţoşări în faţa slujitorilor Palatului pentru păcatele săvârşite.
  Şi cum toate lucrurile în lumea pământească au un preţ, popa Bojică îşi cheamă prietenii judecători ai păcatelor lumeşti pentru a ţine preamărite feştanii la casa sa parohială în Culciu, că acolo tăte-s bio şi moca, că doar au sătenii lapte, brânză, smântână, a, pardon, smirnă şi tămâie sau vin şi alte ingrediente necesare preparatului de cuminecătură sfântă.
  Şi-apoi să vezi mulţumire duhovnicească când ajung „rugile” (dosarele) preotului pe masa cui trebe (a se înţelege sfântul judecător potrivit şi nu la voia sorţii) ca să i se ierte toate păcatele lumeşti. Şi ca treaba să fie şi mai sigură, popa şi prietenii se spală de deopotrivă de păcate şi pe la vecinii noştri unguri, că acolo au mai multe şi mai faine cazane cu apă fiartă şi nu-i vede lumea în ruşinea lor.
  Aşa că vine întrebare dacă domnu’ protopopu’ Roman şi mai măreţii Episcopiei Greco-Catolice cunosc ori chiar susţin „slujbele” părintelui sau poate că Biserica ne învaţă că aceasta este „calea Domnului”.
  DOAMNE-AJUTĂ!!! MILĂ ŞI POMANĂ!!!

 17. Alex says:

  spuneti-mi si mie va rog, ce fac guvernantii in afara de a adopta legi, stabili bugete sau a declara razboaie?

 18. interbelica says:

  …sa lasam acum politica si sa ne mai descretim fruntile privind in urma. Doamnelor si domnilor, va prezentam INTERBELICA!
  http://interbelica.wordpress.com

 19. ozzy says:

  de ce nu verifici candidatii la concursul pt. sefia crpdrp 6. satu mare. vezi ca seucea este ruda prin alianta cu bogza man ciprian de la oj satu mare. prin urmare nu poate participa la concurs

 20. cazare says:

  muncesc zi si noapte pentru noi? sau pentru ei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: